Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Muslim365 – Smartphone aplikim kundër keqkuptimeve Fri 10 Jun 2011 - 9:49 | |
| Edukimi i njerëzve dhe luftua kundër keqkuptimeve kundër Islamit janë sfida që e preokupojnë Amanda Quraishi, për këtë arsye ajo e punoi ‘smart’ aplikimin e ri për telefona të quajtur Muslim365 Muslim365 ofron fakte të përditshme për Islamin, duke përfshirë edhe ajete kur’anore dhe hadithe, si dhe shpjegimet e fjalëve arabe, traditës, besimit dhe tregime nga historia. Në blogun e saj amerikania Amanda Quraishi, e cili 12 vite më parë u konvertua në Islam, shkruan: “Në vend se të diskutoj me njerëzit të cilët thjesht duan të besojnë se të gjithë muslimanët janë të dhunshëm, i urrejnë gratë dhe janë maniak fetarë, mendova se gjëja më e mirë që mund të bëj është që të komunikoj me njerëz inteligjent dhe të moderuar të cilët me të vërtetë duan të dinë më shumë për ne … Atëherë më erdhi ideja për ‘smartphone’ aplikimin, i cili do të ofronte fakte për muslimanët dhe Islamin, por në një formë tërheqëse dhe zbavitëse. ” Me një sens të humorit, ajo tha: “Aplikimi nuk do t’ju nxisë dëshirën për konvertim, t’ju indoktrinoj, hipnotizoj, frikësoj, të merreni xhihad, apo të hyni në listën e FBI-së.” “Për shumë perëndimorët Islami mund të duket me të vërtetë i frikshëm, unë shpresoj se përdorimi i këtij aplikacioni do t’i ndihmon njerëzit të marrin përgjigje për pyetjet e përditshme dhe të qartësojnë keqkuptimet ekzistuese që i kanë për Islamin”, tha Amanda. Aplikacioni i ri është i lirë dhe është në dispozicion për iPhone, iPod dhe iPads Touches, së shpejti do të jetë në dispozicion edhe për telefonat Android./islamgjakova/ | |
|