Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Aktorja britanike konvertohet në Islam Tue 9 Aug 2011 - 15:38 | |
| - Cito :
Aktorja britanike, Myriam Francois-Cerrah, e cila fitoi famë në vitet e 90-ta, tha se pas studimit të Kur’anit dhe njoftimit me biografinë e Muhamedit a.s. ka vendosur të kaloj në Islam
“Ka pasur disa gjëra që ishin mjaft të rëndësishme për këtë ndryshim. Njëra ndër to ishte njoftimi me jetën e Pejgamberit të Zotit, Muhammedit s.a.v.s. Unë mendoj se ai është një nga figurat më të mëdha të historisë së njerëzimit”, tha Myriam Francois-Cerrah.
“Kureshtja ime intelektuale filloi si rezultat i reagimeve kundër muslimanëve pas sulmeve të 11 shtatorit, kur unë, si shumica e njerëzve, isha e bindur se Islami ishte përgjegjës për këto krime. Por, pas shumë studimeve kuptova se kjo ishte e kundërta, kuptova se Islami nuk ka të bëjë me terrorizëm, Islami urdhëron për paqe dhe drejtësi. Kuptova se ajo që në të vërtetë ndodhi më 11 shtator ishte ideologji e disa ekstremistëve të cilët e përdorën islamin për t’i justifikuar veprimet e tyre”.
“Mesazhi i Pejgamberit a.s. ka qenë gjithmonë pengimi i së keqes, mos harroni se Zoti e do drejtësinë, ne kemi përgjegjësi dhe detyrim moral para Zotit që ta përhapim drejtësinë. Myriam Francois-Cerrah u bë e famshme në vitet 1990. Sot, popullaritetin e saj e shfrytëzon për t’i njoftuar femrat e arsimuara me islamin, dhe për konvertimin e tyre në fenë islame./islamgjakova/ | |
|