Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Edhe armiqtë e Muhammedit s.a.w.s janë dëshmitarë të drejtësisë së tij Sat 8 Oct 2011 - 20:56 | |
|
- Fakti që njerëzit të cilët gjer në moshën 40 vjeçare e patën thirrur atë Muhammedin Emin e që ia patën besuar pa lëkundje të gjitha amanetet, iu bënë armiq sapo u shfaq si profet (pejgamber), e kundërshtuan dhe e mohuan, s`është gjë tjetër shfaqje e kontradiktës së tyre me vetveten! Me këtë qëndrim, këta njerëz që e quanin veten të mençur , të kulturuar dhe mendimtarë, a nuk e pranonin se ishin gënjyer dhe vënë në gjum për dyzet vjet me radhë? Atëherë mohimi i tyre kishte një synim të caktuar, sepse nuk kishte ndryshuar dhe kthyer Profeti, por kishin ndryshuar dhe kthyer ata vetë;ishin ata vetë që kishin mbyllur sytë për të mos e parë Diellin!
- Armiqt nuk e akuzonin për gënjeshtar, nuk ia mohonin mesazhin që kishte sjellë, vetëm i thonin magjistar, poet, i marrë.Kurse mesazhit të tij mrekullor që s`ia mohonin dot ekzistencën dhe vërtetësinë, i thoshin thjesht "magji"
- Politeistët,të cilët s`deshin t`ia pranonin kursesi profetësinë, thoshin se "Muhammedi flet drejt", por, krenarë dhe mendjemdhenj, justifikoheshin duke thënë se "pse nuk iu dha profetësia këtij apo atij nga parësia, por një jetimi!"
- Fakti, që, megjithëse politeistët mekas kishin arritur, në atë kohë, nivele të larta në poezi dhe oratori dhe, megjithëse Kur`ani i sjellë nga një person që s`dinte shkrim e këndim, i sfidonte ata duke i ftuar të mblidhnin të gjithë përkrahësit e tyre për të bërë një libër të ngjajshëm, ose edhe vetëm një sure, politeistët mekas nuk zgjodhën kundër Kur`anit dhe kauzës profetike rrugën më të lehtë për ta, ku ata ishin më të aftë e ndikues, luftën me fjalë, por rrugën më të rrezikshme, atë me shpatë, ky fakt, pra, është një argument krejt i hapur i profetësisë së tij!
- Politeistët gjithahstu mbeteshin të paaftë kur ishte puna për të debatuar, për t`ia gjetur të metat dhe dobësitë si rruga më e mirë për t`ia mbyllur gojën.Pa dyshim, po t`i gjenin qoftë edhe një gënjeshtër ose pikë të dobët, menjëherë do t`ia shpallnhin botës!
- Edhe fakti që armiqtë e betuar, ata që kishin nxjerrë shpatën kundër tij dhe kishin bërë çdo të keqe, me kohë u zbutën një e nga një, u përgjunjën dhe u futën në rrethin e tij duke u bërë muslimanë, ështëargument i veçantë i drejtësisë dhe ndershmërisë tek ai, i pafajsisë, sgjuarsisë, dhe tërheqjes së tij. Armiqtë më të betuar të tij, si Safvan Ebu Sufjan, Amr Ibnul As, Halid, Ikrame, Hind, Vahshi dhe sa e sa të tjerë, u përulën më në fund para drejtësisë së tij dhe, për më tepër, u bënë kumtues të shquar të asaj drejtësie!
Shkrujti:Ilaz SalihiMarur nga Revista Zaman 2011. | |
|