Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: E tërë bota ka vlerë vetëm sa një gotë ujë {Tregim} Mon 26 Apr 2010 - 18:18 | |
| E tërë bota ka vlerë vetëm sa një gotë ujë
Halifi Harun Rashid shkonte të vizitonte shpesh Shakik Belhin dhe kërkonte prej tij dua e këshilla. Në një prej vizitave, i nderuari Shakik Belhi i tha:
Mendo sikur ke mbetur në mes të shkretëtirës dhe po vdes nga etja. Një gotë ujë mund të të shpëtoj nga vdekja. Nëse para teje del një njeri që shet ujë, sa e kishe paguar një gotë ujë?
Do t`i jepja ç`farë të më kërkonte , nuk do të mendoja afre për vlerën e parasë në atë moment.
Edhe nëse ky person për një gotë ujë këkron gjysmën e pasurisë tënde, a je i gatshëm t`ia japësh?
Patjetër që ia jap! –tha me vendosmëri kalifi.
Mendo sikur e pive ujin që bleve duke harxhuar gjysmën e pasurisë tënde dhe pas pak ndjeve nevojë që ta nxjerrësh jashtë këtë ujë, por nuk arrin të urinosh dot. Kështu vjen në gjendje që të plasësh. Nuk arrin dot që askush t`i gjejë dot ilaç sëmundjes tënde. Pikërisht në këtë moment vjen një person e të thotë: “unë mund të shpëtoj ty nga kjo gjendje por dua gjysmën e pasurisë tënde!”, ç`farë do të bëje?
Me siguri se do t`ja jepja atë që kërkon, mjafton të më ktheje shëndetin. Ç`farë vlere ka pasuria po të ndodhesha në atë gjendje?
Pra, asnjëherë mos i beso kurrë pasurisë e cila nuk ka as vlerën e një gote uji në kohën e duhur! | |
|
Vizitor Vizitor
| Titulli: selamun alejkum Mon 26 Apr 2010 - 20:32 | |
| allahu te shperbleft per kete tregim mjat te bukur ku metevertet ashtu eshte |
|
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: E tërë bota ka vlerë vetëm sa një gotë ujë {Tregim} Mon 26 Apr 2010 - 22:48 | |
| amiin edhe juve gjithashtu | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: E tërë bota ka vlerë vetëm sa një gotë ujë {Tregim} | |
| |
|