| Komplet albumi i Nusret Kurtishit tekst | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Komplet albumi i Nusret Kurtishit tekst Fri 23 Dec 2011 - 10:22 | |
| 1.Libri I jetës (Ilahija e Parë) | 1.Libri I jetës (Ilahija e Parë) 1 Kur më shtërngon gjoksi e më humbi shpresa Mar në dor Kur`anin e më fillojn kthesat Libër I begatshëm zbritur nga Lavdiploti Nga këndimi tij shpirti im lundron nga loti. Ref: Kur më shtërngon gjoksi e më humbi shpresa Mar në dor Kur`anin e më fillojn kthesat Libër I begatshëm zbritur nga Lavdiploti Nga këndimi tij shpirti im lundron nga loti. 2 O Libër I jetës, O Drite së vërtetës Ti je udhëzues,dallies prej gënjeshtrës Melodia jote shumë zemra ka ndryshuar Ckan k`ta krijesa që ti tkan harruar (dy her)
Ref: Kur më shtërngon gjoksi e më humbi shpresa Mar në dor Kur`anin e më fillojn kthesat Libër I begatshëm zbritur nga Lavdiploti Nga këndimi tij shpirti im lundron nga loti.
3 Ti në vete je I pasur, plot mrekulli Plakun ti e bën të ndjehet më I ri Lexo Kur`anin me lot e me plot mall Vetëm me Kur`an cdo gjëje I bëhet ball (dy her)
Ref: Kur më shtërngon gjoksi e më humbi shpresa Mar në dor Kur`anin e më fillojn kthesat Libër I begatshëm zbritur nga Lavdiploti Nga këndimi tij shpirti im lundron nga loti.
4 Shpesh mbushem me vaj nga bota e mëkatve Se stë nderojm sikur nderi I Sahabve Ne mungesën tënde dunjaja më ngushtohet Kur në ty thellohem gjoksi më zgjerohet.(Dy her)
|
Edituar për herë të fundit nga Admin në Fri 23 Dec 2011 - 10:52, edituar 1 herë gjithsej | |
|
| |
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Ilahija e dytë Muhammedi a.s Fri 23 Dec 2011 - 10:25 | |
| | 1 Ja Allah Ja Rahman,Gjitha t`mirat na I ke dhënë Feja jonë është më e mirë,fe e paqes plot mëshirë (Dy her)
2
Është islami fe me vlerë, dërgoj Zoti Pejgamber Muhammedi a.s, e ndricoi këtë islam (dy her)
3 Ja Muhammed o emin, je mëshira në këtë dinë Ti je vula e pejgamberve, I dalluar prej tjerve (dy her)
4 I Dërguar për mëshirë, na urdhërove për të mirë Nga e keqja na ndalove,but islamin sqarove (dy her)
5 Jo nuk dite shkrim lexim, për njerzimin je udhëzim Ty Kur`ani të ka zbrit,Fjale Zotit me shumë dritë (dy her)
6 Na mësove si ndihmohet, si loftohet si durohet Këshillues I vërtetë, Me Kur`an e me Sunnet (dy her)
7 Bëre thirje hic pa nda,La ilahe ilallah Su dorëzove ansjëherë, O I cmuar me shumë vlerë (dy her)
8 Ti o drita e njerëzimit, O mësues I edukimit Na kshillove na ke msu,Allahun me adhuru (dy her)
9 Me shumë sprova u sprovove,asnjëherë nuk u dëshprove Bëre sabër me durim,Ty fitove pa dyshim
10 Emrin tënd kur e dëgjojm,Salavate të dërgojm Saliala Muhammed,Me ty qofshim në Xhenent (katër her)
| | |
|
| |
Admin Administrator
| Titulli: Ilahija e 3 Po thëret zemra Fri 23 Dec 2011 - 10:29 | |
| | 1 Po thëret zemra nga nata e qetë Cdo ditë n`mënyrën e saj më flet Kta sytë e mi mbetën të përlotur (dy herë) Shpirti nga mëkatet smë është ngopur (tre herë)
2 E plaga ime rrugën e ngjyros Vetëm brengat e mia I shpalos Ah sa shumë më mungon udhëzimi (dy her) Fillimin se shohm, e ku është mbarimi (3 her)
3 Ah si më humbën lulet e shpresës Më humbën larg prej rrugës së t`vërtetës Tani vuajtjet unë po I ndjej Shërimin e zemrës nuk po e gjej
4 Jam përmalluar për falenderim Askund nuk mund të gjej strehim Drita e Islamit e askush tjetër (dy her) Ndjehem I ri edhe kur t`jem I vjetër (3 her)
5 Atë dritë nuk mund ta gjej askund Sot vërtetë kam një dhimbje pa fund Cfar ka kjo zemra ime që u tut Asnjë aromë spo ndjej vallë c`kam unë.
| | |
|
| |
Admin Administrator
| Titulli: Ilahija e 4.Nefsi Fri 23 Dec 2011 - 10:32 | |
| | 1 Egzistojn shumë lufta n`valët e jetës Lufta më e madhe është kundër vetvetes Së pari me veten luftën ta fitojm Pastaj cdo luft tjetër lehtë do ta fitojm
2 Shih me sytë e zemrës jo me sy të ballin A qan për Allahun me lotët e mallit Me Zotin e botrave a don të takohesh Thuaj vetes tënde a s`don të pendohesh 3 Një orë falja vetes, mbyllu në vetmi Ku je dhe cfarë bënë askush most a di Ndalu pyete nefsin, me pyetjen e parë O nefs më trego a do t`më cosh n`zjarr
4 Shprehe paknaqësinë, shprehe ti hidhërimin O nefs më trego ku e kam përfundimin Më pëlqen kjo punë,m`pëlqen tjetra punë A don për shkak teje, të dënohem unë 5 E di është harram,dhe prap e vepron Përse pas dunjas gjithmon të vrapoj Shumë fitne dunjaja,fitne lloj e lloj Anuk më er koha t`kqijat ti harroj
6 Sa tmira Allahu naidha në këtë jetë Si po na mashtron kjo dunjaje shkretë Thuaj nefsit stop,tash unë komandoj Zgjodha rrugën drejt,ti nuk të ndëgjojë 7 Do ta lë dunajnë, nuk do t`më mashtrojë Prej tash për Allahun, me zemër t`punoj Falendero Zotin thuaj ja Gafur Gabimet e mia nuk I bëj më kurrë
8 Lutu hic pa ndalë me zemër e me fjalë Allahu I mëshirshëm cdo mëkat ta falë Allahu dënon por ka shumë rahmet Ruaju prej zjarrit,puno për xhenent
Lutu hic pa ndalë me zemër e me fjalë Allahu I mëshirshëm cdo mëkat ta falë Allahu dënon por ka shumë rahmet Ruaju prej zjarrit,puno për xhenent
| | |
|
| |
Admin Administrator
| Titulli: Ilahija e 5 Haxhxhi Fri 23 Dec 2011 - 10:36 | |
| 5.Haxhxhi | 1 Të bëjm lutje ja Allah, Si mëshira Jote ska Mu knaq zemra edhe shpirti Qysh me ardh n`kët vend përsditi (Përsëritet dy her strofa)
2 Prej se linda deri tash Ditë ma të mirë se kjo nuk pashë Ma mundësove Zoti im Për në haxhxh me marë udhëtim
3 Po shkoj rrugës e besoj Se n`Medine unë po shkoj Metvërtetë jamë shumë I lumtur Shkoj me pa Qaben e bukur.
Ref: Të bëjm lutje ja Allah, Si mëshira Jote ska Mu knaq zemra edhe shpirti Qysh me ardh n`kët vend përsditi (dy her)
4 Pash Medinen, e pash Mekken Krejt mërzijat qysh mu hjekën N`Arafat po pikon loti Sa më shumë lutje te Zoti
5 Ujë zemzemi me u fresku Nuk lëmë vend pa vizitu Na erdh koha me ardh n`ship Nuk don zemra për më u kthy
Ref: Të bëjm lutje ja Allah, Si mëshira Jote ska Mu knaq zemra edhe shpirti Qysh me ardh n`kët vend përsditi (4 her)
| | |
|
| |
Admin Administrator
| Titulli: Ilahija e 6 Pse stë nderova sa ishe gjallë Fri 23 Dec 2011 - 10:49 | |
| 6.Pse stë nderova sa ishe gjallë | 1 Nënë ti ike u nda bota jonë Për cdo gabim timin ishte vonë Asnjë pamje sm`I knaq sytë U mërzita m`ungon preri ytë (dy herë)
2 Nënë të buzqeshja shumë rallë Cdo loti imi pikon vec mallë Shkëlqimin tën tash e shoh Jam përmallu as veten se njoh Ref: Nënë të buzqeshja shumë rallë Cdo loti imi pikon vec mallë Shkëlqimin tën tash e shoh Jam përmallu as veten se njoh (dy her) 3 Shpesh pikllohem pse s`tnderova Dhimbjet ndaj ty nënë I shtova Mallin e ndarjes unë smund ta ndal U turpërova nënë më fal (dy her) Ref: Nënë të buzqeshja shumë rallë Cdo loti imi pikon vec mallë Shkëlqimin tën tash e shoh Jam përmallu as veten se njoh ( Dy her) 4 Shpirti m`ësht mërzitur ti t`kërkon Aroma yte nënë më mungon Vërtetë u zgjova nga gjumi jetës Por atë që bëra sja fali vetes (dy her)
Ref: Nënë të buzqeshja shumë rallë Cdo loti imi pikon vec mallë Shkëlqimin tën tash e shoh Jam përmallu as veten se njoh ( Dy her)
5 Mbrenda vetes ndjej shumë mallë Sikur të kasha fatin të të nderoja shumë Por kotë atëherë unë isha në gjum Isha në gjumë isha në gjumë,isha në gjumë.
Ref: Nënë të buzqeshja shumë rallë Cdo loti imi pikon vec mallë Shkëlqimin tën tash e shoh Jam përmallu as veten se njoh (dy her)
| | |
|
| |
Admin Administrator
| Titulli: 7.Mos mbaj hidhërim Fri 23 Dec 2011 - 10:51 | |
| | 1 E pyeta zemrën u ndala dhe I thash Deri kur hidhërimin,Brenda do ta mbash E pieta veten cfar arsye kam Përse vllaut tim, nuk I jap selam (dy her)
2
As unë nuk të flas e as ti nuk më flet E si prej Allahut po presim rahmet Jemi të hidhruar për dunajn e shkret E si prej Allahut kërkojm bereqet (dy her)
3 Na mashtroj shejtani sa kec na ka nda Kalon për reth meje nuk mundem me t`pa Të dy jemi vllezër jemi musliman Edhe në xhami pse rruga po na ndan (dy her)
4 Në mesin e natës m`ran dy pika lot E bëra një lutje më ndihmo o Zot Ma largo inatin nga ki shpirti im T`ja zgjati dorën O Zot vllaut tim (dy her)
5 Deri kur o vlla deri kur hased A cac ka ardh puna mos me fol me vjet A ma ban hallal vlla unë ta baj hallall Sa jam përmalluar t`përqafoj me mall (dy her)
| | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Komplet albumi i Nusret Kurtishit tekst | |
| |
|
| |
| Komplet albumi i Nusret Kurtishit tekst | |
|