Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Franck Ribery Hap lokalin ku nuk do të ketë alkool Thu 5 Jan 2012 - 8:48 | |
| Në përpjekje për ta luftuar alkoolin, futbollisti francez që i përket besim islam, Franck Ribery, ka hapur një lokal ku në vend të pijeve alkoolike mysafirët do të shërbehen me lëngje frutash
Lokalin e ka hapur në vendlindjen e tij, në qytetin francez Boulogne-sur-Mer. Emri i lokalit është “O’Shahiz”, dhe rrjedh nga kombinimi i emrave të dy vajzave të tij, Shahinez dhe Hizya.
“Për lokalin tim kam dashur një koncept tjetër, ndryshe nga ato të zakonshmet”, ka thënë futbollisti 28 vjeçar për gazetën franceze La Voix du Nord Besohet se mesfushori i Bayern Munchenit është konvertuar në islam në vitin 2006, pas martesës me një muslimane me origjinë marokene.
Edhe pse shumë rrallë flet për besimin e tij, kohët e fundit ka deklaruar se në Islam ndihet shumë më i sigurt.
Ai thotë se lokali i tij do të jetë vend për muslimanët francezë, të cilët nuk ndihen mirë në vendet ku shërbehet alkooli.
“Islami i ndalon besimtarët ta shesin apo ta konsumojnë alkoolin, prandaj lokali im do të jetë një vend i përshtatshëm për muslimanët, të cilëve do t’u shërbehet vetëm lëngje frutash”, thotë Ribery./IGJ/ | |
|