Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Tekbiri fillestar (Tregim) Wed 7 Mar 2012 - 23:29 | |
| Kjo ngjarje të cilën do ta lexoni tregon se sa vlerë ka ta falësh namazin me imam prej tekbirit fillestarë. Pejgamberi a.s ka thënë: "Namazi i falur me xhematë është më i vlefshëm se ai i cili falet vetëm për 27 shkallë".Nëse një person merr tekbir fillestar me imam, i shlyhen mëkatet ashtu siç shkunden gjethet nga degët në ditët e vjeshtës kur fryn erë.Një ditë Resulullahu kur po falte namazin, një person nuk kishte mundur ta zinte tekbirin fillestar në namazin e sabahut sepse i kishte dhënë liri një robi.PastajPastaj erdhi tek Resulullahu s.a.w.s dhe e pyeti:"O Resulallah!Unë sot nuk kam mundur të të arrijë në tekbirin fillestar sepse kam liruar një rob.A thua kam mundur ta arrijë sevapin e tekbirit fillestar?Resulullahu s.a.v.s e pyeti Ebu Bekrin i tha: Ç`thua ti rreth këtij tekbiri fillestar?.Ebu Bekri i tha: O Resululullah, Po ti kisha 40 deve me barra të ngarkuara dhe ngarkesa në të 40-tat të ishte xhevahir, dhe po tua shpërndaja të gjitha fukarave, prapë nuk do të mundesha ta arrijë sevapin e tekbirit fillestar të marrë me imam.Pastaj e pyeti Omerin r.a e ai tha: Edhe po të jetë vazhdimisht plot hapsira në mes Mekeks dhe Medines dhe po të jetë ngarkesa e tyre xhevahir dhe tua shpërndaja fukarave, prapë nuk do të mundesha ta arrijë sevapin e tekbirit fillestar të marrë me imam.Pastaj pyeti Othmanin r.a e ai i tha:Sikurse të falja natën 2 rekate dhe në çdo njërën ta bëja hatme Kur`anin përsëri nuk do të mundehsta ta arrijë sevapin e tekbirit fillestarë të marë me imam.Pastaj pyeti Aliun r.a e ai tha:Po të jetë hapsira në mes lindjes e perendimit përplot me qafira, po të më jepte Allahu xh.sh fuqi të luftoja me të gjithë, prapë nuk do të mundesha ta arrijë sevapin e tekbirit fillestarë të marë me imam.Pastaj Pejgamberi s.a.v.s tha: O ummeti im,po të jenë letër 7 kat qyej e 7 kat tokë, detet të jenë ngjyrë dhe të gjithë drunjt lapsa, e melekët të jenë shkrues dhe të shkruajn deri Ditën e Kijametit, prapë nuk mund të shkruajn sevapet e tekbirit fillestar të marrë me imam......Allahu ekberrrr Sa vler e madhe falja e namazit me imam me xhemat si dhe nxanja e tekbirit filelstar pra lexues të nderuar të Forumit islamiehstedrit edhe ne gjithmon të shpejtojm të falim namazin em imam e të nxëmë sevapet e pakufishme.
Shkrujti:Ilaz Salihi
| |
|