[justify]Në lidhje me atë, për të cilën do të kemi më tepër nevojë në ditën e gjykimit,Allahu Gryka shprehet:
[b]"Ditën,kur askujt nuk do t' bëjë as pasuria, as fëmijët,përveç atij që vjen me zemër të pastër tek Allahu!"(wwe-Shu'ara,88-89)
Ndërsa arritja e një Zemre të pastër,varet nga përgatitjet për udhëtimin në botën tjetër,pa ardhur ftesa nga bota tjetër,pa ardhur ftesa nga bota e varrit.Për këtë arsye,kërkohet që zemra të definohet nga çdo gjë që e largon atë nga Allahu,pra,të pastrohet dhe,të mirat që i janë falur në këtë botë,t' kthejë në një kapital të lumturisë dhe shpëtimit në botën tjetër.
Të dashurit e Allahut i kanë përkufizuar kështu,dy cilësitë më kryesore të një Zemre të pastër:
1.Të mos dënosh askënd dhe të mos fëmijësh nga askush,sepse zemra është vend vështrimi hyjnor.
2.Kur përballesh me punë të kësaj botë dhe të botës tjetër,të zgjedhësh punët e botës tjetër.
Besimtari që arrin përsosmërinë morale me zemër të pastër,ka aritur kulmin e vetëdijes së të qenit bashkë me Allahun.Ai e ndjen veten gjithmonë në prezencën e Allahut dhe nën kamerat hyjnore.Gjithashtu,ai gjendet gjithmonë duke medituar këto ajete fisnikë:
[b]"...Ai është me ju kudo që gjendemi..."(El-Hasur,4)
"...Në jemi më pranë tij se selamu i qafës."(Kat,16)
Të dashurit e Allahut,që ndodhen në kulmin e devotshmërisë,tregojnë shumë kujdes për të vërtetën e botës tjetër,të cilën Allahu i Madhëduar na e kujton shpesh dhe ndjekin rrugën e drejtë në rrugëtimin e kësaj botë.Gjithashtu,janë të gatshëm të heqin dorë nga çdo e mirë e kësaj botë,vetëm që të mos u cenohet jeta e botës tjetër.