• Nëse një Muslimane kënaqë veten me modelet e reja dhe harron qëllimin e vërtetë të Hixhabit ...
• Nëse ajo mbulon flokët e saj me një copë pëlhurë dhe vesh xhinse të ngushta ...
... • Nëse ajo vesh rroba tërheqëse në vend të Hixhabit të duhur dhe të plotë ...
• Nëse ajo vendos makijazh si një pikë “ përfundimtare " para se të dalë jashtë...
• Në qoftë se ajo vendos parfum dhe meshkujt e ndjejn aromën e saj çdo herë që ajo kalon pranë tyre ..
ATËHERË ...
• Ajo do të jetë arma më e fortë e shejtanit kundër vëllezërve të saj muslimanë ...
• Ajo do të jetë burim i një Fitne (provokimi) të madh për ta çdo herë kur ajo del nga shtëpia ..
I Dërguari i All-llahut sal-lall-llahu alejhi ve selem ka thënë: ''Nuk kam lënë pas meje fitne (sprovë) më të dëmshme për burrat se gratë.'' [Sahih Buhari]
• Ajo nuk do të shkaktojë fitne vetëm për burrat por edhe për gratë gjithashtu !
• Çdo herë, që ndonjë motër shikon në të dhe admiron "Hixhabin e saj elegant" dhe më pas ajo mund të dëshiroj të jetë si ajo, si dhe ta marrë atë si model/shembull !
• Andaj, nuk është çudi që shumica e njerëzve në Xhehenem, do të jenë femra!
• Ngase ato janë që shkaktojnë Fitne në Dunja !
I Dërguari i All-llahut sal-lall-llahu alejhi ve selem ka thënë: " .. ju afrova derës së Xhehennemit e pashë se në të ishin shumica gra” ". (Buhariu dhe Muslimi)
~ Motër e dashur, mos u bë si ky lloj i grave, bëhu më e çmuar se një margaritar me hixhabin tënd dhe sjelljen tënde të mirë !~