islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ata me gojat e tyre mundohen ta shuajn dritën e Allahut por,Allahu e përhap dritën e vet edhe pse nuk e duan pabesimtarët.

PortalForumPublikime postimeGalleryKërkoLatest imagesidentifikimiRegjistrohuTemate  ditës
Të nderuar vizitor dhe anëtarë ju tanimë keni mundësita merni aplikacionin e forumit me emrin islamieshtedrite direkt në linkun më poshtë dhe pasi që ta shkarkoni duhet ta instaloni duke lejuar në telefonin tuaj deri në fund të procedurës dhe pastaj do ta shikoni se ja kavlejt me e marë ngaqë nuk e gjeni një të tillë askund tjetër.
Aplikacioni vlen vetëm për android dhe nuk është për iphone apo ios.
Aplikacionin mund ta gjeni edhe ne playstore ku keto dite eshte postuar per prove shkruani ne plazstore islamieshtedrit dhe do tua nxjer për ta shkarkuar dhe instaluar.

MERENI NE PLAYSTORE NE LINKUN POSHT

UPLOADO GRATIS DERI 1 GIGA NE KETE WEBFAQE KLIKO

https://portal.start.io/#/pub/ads-txt
Rubrikat dhe Forumet
Tema Fundit
» Ilahije e re per Ramazan 2023 nga Merita Burniku: Pershendetje nga Gurbeti n'Ramazan
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:31 nga Admin

» Përcaktimi i fillimit të Ramazanit, syfyrit dhe iftarit
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:02 nga Admin

» Programi I aktiviteteve ne Ramazan ne Xhamine e Frankenthalit
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:53 nga Admin

» Vaktia e Ramazanit per Frankenthal Gjermany dhe Qytetet tjera te Gjermanise
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:48 nga Admin

» Dersi i pare ne Xhamine e Frankenthalit: Tre ceshtje me rendesi ne Ramazan
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:29 nga Admin

» Mire se erdhe Ramazan Urime Muaji I Ramazanit Video Projekte
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:21 nga Admin

» (Tregim Islam) Gjahtari dhe zogu
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:50 nga Admin

» (Tregim Islam) Jeta jonë ndodhet në këtë tregim
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:47 nga Admin

» (Tregim Islam)Zoti im, nëse kështu sillesh me të pabindurit, atëherë sa i mirë je ndaj atyre që të binden"
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:39 nga Admin

» (Tregim Këshillues) Vrima në varkë
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 24 Nov 2022 - 2:04 nga Admin

» (Tregim Keshillues) Mos e harro ombrellën në duanë e shiut
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:58 nga Admin

» (Tregim islam) Tre vëllezërit
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregim Islam) Historia e burrit i cili gërmoi malin për njëzet vjet
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:40 nga Admin

» (Tregim Islam) Shtatë pyetjet
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:34 nga Admin

» (Tregim Islam) Papagalli i mbretit
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:24 nga Admin

» (Tregim Islam) Vlerësoje para se ta humbësh
Po afrohet Ramazani! EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:11 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i urtë
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 27 Jul 2022 - 20:10 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për gruan dhe gjarprin e saj
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:59 nga Admin

» (Tregime Islame) Këshilla e babait
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Rrobaqepësi gënjeshtarë
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe poeti
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:48 nga Admin

» (Tregim Islam) Mbreti dhe shërbëtori
Po afrohet Ramazani! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:37 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos u ndikoni nga njerëzit e këqinj dhe të ligë
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 28 Jun 2022 - 10:16 nga Admin

» (Artikull) TË KËNAQI QË TË MASHTROJ!
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:23 nga Admin

» (Tregime Islame) Poeti me qyp
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:16 nga Admin

» (Shëndetësi) Kujdesi për veshkat gjatë stinës së verës
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:13 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i varfër
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:03 nga Admin

» (Tregime Islame) Fjala e mirë si pema e mirë
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:00 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi mbretin i cili vendosi të shpërblejë me një kurorë floriri
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos nënçmo asnjë vepër të mirë,
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi plakun e urtë që ja tregoi mbretit mëshirën e Allahut xh.sh
Po afrohet Ramazani! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:55 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori
Po afrohet Ramazani! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi një njeri i cili kishte gjashtë vajza dhe gruan e kishte shtatzënë për herë të shtatë
Po afrohet Ramazani! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:45 nga Admin

» (Tregime Islame) Studenti që morri mësimin e jetës nga profesori
Po afrohet Ramazani! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:42 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për plakun që deshi të shpëtonte macen nga mbytja në lum
Po afrohet Ramazani! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:34 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregim pikëllues për gjyshin
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 21 Jun 2022 - 20:04 nga Admin

» (Tregime Islame) Inat deveje
Po afrohet Ramazani! EmptyTue 21 Jun 2022 - 19:52 nga Admin

» (Tregime Islame) DHURATA E BUKUR E MATURANTIT
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:41 nga Admin

» (Tregime Islame) Babai dhe djali
Po afrohet Ramazani! EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:36 nga Admin

» (Teme Islame) Rreze shprese
Po afrohet Ramazani! EmptySat 18 Jun 2022 - 20:18 nga Admin

Koha deri ne Ramazan
Kush është në linjë
369 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 369 vizitorë :: 2 Bots

Asnjë

Rekord i përdoruesve në linjë ishte 873 më Tue 13 Aug 2019 - 10:40
Filmi i ri ne aplikacion

Sondazh
A e falni namazin rregullisht?
1.Po 5 kohë elhamdulilah
Po afrohet Ramazani! Empty96%Po afrohet Ramazani! Empty
 96% [ 287 ]
2.Vetëm Sabahun
Po afrohet Ramazani! Empty0%Po afrohet Ramazani! Empty
 0% [ 1 ]
3.Kur kam kohë
 0% [ 1 ]
4.Vetëm Sabahun dhe akshamin
 0% [ 1 ]
5.Vetëm xhuman
Po afrohet Ramazani! Empty1%Po afrohet Ramazani! Empty
 1% [ 2 ]
6.Nuk falem hiq
Po afrohet Ramazani! Empty2%Po afrohet Ramazani! Empty
 2% [ 7 ]
Totali i votave : 299
Rissi ne Forum
Shkarko aplikacionin e Forumitduke klikuar këtu mbi fot

Statistikat
Forumi ka 3031 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri Fadil Grisholli

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 24389 artikuj v 13536 temat
PYETE HOXHËN

Gjeje Kiblen
Kohët e faljes së namazeve
Anketa Sondazhe
Alexa rang

Po afrohet Ramazani!

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Admin
Administrator
Administrator
Admin

Numri i postimeve : 8520
Data e regjistrimit : 02/07/2009
Mosha : 42
Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni

Po afrohet Ramazani! Empty
MesazhTitulli: Po afrohet Ramazani!   Po afrohet Ramazani! EmptyFri 13 Jul 2012 - 19:45

[Only admins are allowed to see this image]
Transmetohet nga i Dërguari i Allahut, Muhamedi alejhi selam, se ka thënë: “Zoti i Madhëruar ka thënë: “Çdo vepër e birit të Ademit i takon atij, përveç agjërimit. Ai është për Mua dhe Unë shpërblej për të. Agjërimi është mburojë (nga epshet dhe zjarri), prandaj kur të agjërojë ndokush, le të mos flasë fjalë të ndyta dhe mos ta ngrejë zërin. E, nëse dikush e ngacmon apo e sulmon, le të thotë: “Unë jam agjërues, Unë jam agjërues!”

Dhe pasha Atë në dorën e të Cilit është shpirti i Muhamedit, aroma e pakëndshme që del nga goja e agjëruesit është më e mirë tek Allahu sesa era e miskut. Agjëruesi i përjeton dy gëzime: kur të hajë iftar, gëzohet dhe kur ta takojë Zotin e vet, gëzohet për agjërimin e tij (për shpërblimin).”

Në një transmetim tjetër qëndron:

- Pejgamberi alejhi selam thotë: “Çdo vepër e birit të Ademit i takon atij. Një e mirë shpërblehet sa dhjetë e bile deri në shtatëqind herë shumëfishohet shpërblimi”, e Zoti ka thënë: “Përpos agjërimit. Ai është për Mua dhe Unë shpërblej për të, për shkak se njeriu e braktis ushqimin për Mua, e braktis pijen për Mua, i braktis të këndshmet për Mua, e braktisë gruan e tij për Mua. Era e keqe e gojës së agjëruesit është më e mirë tek Allahu se aroma e miskut. Agjëruesi i ka dy gëzime: njërin gëzim kur të hajë iftar dhe tjetrin kur të takojë Zotin e vet.”

- I Dërguari i Allahut ka thënë: “Në xhenet ekziston një derë që quhet rejjan, nga e cila hyjnë agjëruesit në Ditën e Kiametit dhe askush tjetër nuk hyn nga ajo derë. E kur të hyjnë ata, ajo mbyllet e askush tjetër nuk hyn.”

- “Kush thotë: Nuk meriton të adhurohet askush përveç Allahut (La ilahe il-lallah) dhe jeta e tij mbaron me këtë, hyn në xhenet. Kush agjëron një ditë duke pasur për qëllim fytyrën e Allahut dhe jeta e tij mbaron me këtë, hyn në xhenet. Kush jep një sadaka (lëmoshë) duke pasur për qëllim fytyrën e Allahut dhe jeta e tij mbaron me këtë, hyn në xhenet.”

- Tregon Ebu Umame: “Shkova tek i Dërguari i Allahut, paqja e Allahut qoftë mbi të, dhe i thashë: “Më urdhëro me një vepër që të kem dobi tek Allahu me të.”

Më tha: “Të urdhëroj të agjërosh, ngase nuk ka diçka të njëjtë me të.”

- Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Çdo rob (njeri a xhin) që agjëron një ditë në rrugë të Allahut, Allahu e largon fytyrën e tij nga zjarri (i xhehenemit) në një distancë sa ecën njeriu shtatëdhjetë vjet.”

- Pejgamberi alejhi selam thotë: “Kush e agjëron Ramazanin me besim në Allahun dhe me shpresë në shpërblimin e Tij, i falen mëkatet e kaluara dhe kush falet në natën e Kadrit me besim në Allahun dhe me shpresë në shpërblimin e Tij, i falen mëkatet e kaluara.”

- Gjithashtu ka thënë: “Pesë namazet në ditë, namazi i xhumasë deri në namazin tjetër të xhumasë, dhe agjërimi i Ramazanit deri në agjërimin e Ramazanit tjetër, i fshijnë mëkatet që janë ndërmjet tyre, nëse njeriu largohet nga mëkatet e mëdha.”

Në një rast i Dërguari i Allahut u tha shokëve të tij: -Ejani te minberi!

Thotë Ka’b ibën Uxhra: “Dhe iu afruam, e kur hipi një shkallë tha Amin! dhe u ngrit edhe një shkallë e tha Amin! E, kur u ngrit në shkallën e tretë tha përsëri Amin! Pasi zbriti, i thamë: -O i Dërguar i Allahut, sot dëgjuam nga ti diçka që s’kemi dëgjuar më parë.”

Ai tha: -M’u paraqit Xhibrili alejhi selam dhe tha: “U largoftë (nga mëshira e Allahut, shprehje mallkimi) ai që e zë Ramazani dhe nuk i falen mëkatet!” E unë thashë: “Amin!” Kur u ngrita në të dytën, ai tha: “U largoftë ai që kur përmendesh ti në prezencë të tij, nuk të përshëndet (me selam e salavat)!” (Unë) Thashë: Amin! E kur hipa në të tretën, ai tha: “U largoftë ai që prindërit e tij apo njërin prej tyre e zë pleqëria tek ai, e pleqëria e prindërve të tij nuk e fut në xhenet!” (Unë) Thashë: Amin!

- Thotë Pejgamberi alejhi selam: “Kur të vijë Ramazani hapen dyert e mëshirës, mbyllen dyert e xhehenemit dhe lidhen shejtanët.”

- “Ju erdhi muaji Ramazan, muaji i bekuar. Zoti ua ka obliguar agjërimin në të. Gjatë këtij muaji hapen dyert e qiellit dhe mbyllen dyert e xhehenemit.”

- “Syfyri është përplot bereqet. Pra mos e lini, po edhe në qoftë një gllënjkë ujë, sepse Allahu i Lartësuar i mëshiron ata që hanë syfyr dhe melekët e Tij luten për ta.”

- “Sa i mirë është syfyri i besimtarit me hurmë.”

- “Kush i jep iftar një agjëruesi, atij i takon shpërblim sikur i agjëruesit, pa iu mangësuar agjëruesit shpërblimi.”

- “Kush nuk e lë fjalën e rrejshme dhe punën me të (shpifjen), Allahu nuk ka nevojë që i tilli ta lërë ushqimin dhe pijen e tij.”

- “Nuk është agjërimi (vetëm) prej të ngrënit dhe të pirit, por agjërimi është zmbrapsje nga e kota (fjalë dhe punë) dhe e ndyra. E nëse dikush të ngacmon apo sillet ashpër me ty, thuaji: “Unë po agjëroj, unë po agjëroj!”

- I Dërguari i Allahut e ka obliguar sadekatul-fitrin që ta pastrojë agjëruesin nga të kotat dhe të ndyrat (fjalë e vepra) si dhe të ushqehen të varfrit. Kush e jep atë para namazit (të sabahut), i llogaritet pastrim (zekat) i pranuar, e kush e jep pas namazit, i llogaritet si një sadaka e zakonshme.

Përgatiti: Eroll Rexhepi
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.islamieshtedrit.com

Po afrohet Ramazani!
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» A po i afrohet fundi Asadit?
» Siria i afrohet luftës civile
» Takimi me Allahun xh.sh.-Një ngjarje që na afrohet
» [Ramazani nëpër botë] Zbukurimet mbi rrënoja, ja si pritet Ramazani në Gaza (FOTO)
» [Ramazani neper bote] Muslimaneve ujgur ju ndalohet serish Ramazani

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
islami është dritë :: Kategorit dhe Rubrikat :: THESARI I RAMAZANIT :: Temat e Rmazanit-
Kërce tek: