Ky muaj që sapo jemi duke përfunduar është muaj i afrimit të muslimanëve me njëri- tjetrin, muaji i pastrimit të zemrave dhe i faljes...edhe i atij që dashje pa dashje të ka fyer e të ka hyrë në hak, sepse falja është virtyt i njerëzve fisnikë, i njerëzve me besim...
Imam Shafiiu thoshte:
Më flet i keqi ashtu siç flet, urrej t'i jap përgjigje.
E shton keqësinë e tij çdo ditë, unë përballë tij shtoj mirësitë...
Ne nje Hadith Sherif thuhet:
"Ramazni eshte nje muaj i tille ne te cilin: ditet e para jan rahmet, mesi eshte falje e gjynaheve dhe fundi shpetim nga zjarri i xhehennemit."
"Sikur njerzit t'i dinin virtytet dhe miresine e muajit te Ramazanit, do te doninqe i gjith viti te ishte Ramazan. Sepse ne te ka shum sevape."
"Ata qe gezohen nga ardhja e Ramazanit, Allahu xh.sh e mbron nga frika e dites se Kijametit."
"Ai qe ben nje gjynah ne muajin e Ramazanit i quhen dy. Po keshtu kush ben nje te mire shperblehet me dyfishin e sevapit."
"Kush lexon nje ajet kurani gjat nje dite apo nje nate te Ramazanit, per çdo germe qe lexon merr sevapin e nje shehidi."
RAMAZANI SIKUR NA THOTE!!
"Unë vij vetëm një herë në vit dhe e kam zakon të shkoj shumë shpejt.
I lumi ai, që ka ditur dhe do të dijë të përfitojë gjatë ditëve të mia, nga mëshira, falja, pranimi, drita, pendesa, loti, sexhdja e zgjatur e duart e ngritura lart ..."
Njerëzit përballë tij qëndrojnë si, para një pasqyre shpirtërore, ku shihen qartë:
" e bukura dhe e shëmtuara ..."