Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | Padrejtësia në çdo anë | |
Jemi duke jetuar në një kohë ku njerëzit nuk mund që ta bëjnë dallimin në mes drejtësisë dhe padrejtësisë,sa keq ! Ka njerëz të cilët gënjeshtrën e përdorin si mjet për të shpëtuar nga momentet kritike, kur nëse del në shesh e vërteta autoriteti i tij merret nëpër këmbë e pastaj kur fajësohet dikush tjetër në vend të atij që meriton atëherë shejtani ia arrin qellimit bashkë me atë të cilin e mundi nefsi i tij.Rrethi i tij e din këtë gjë por nuk mund te flasin ngase gënjeshtari ka autoritet më të lartë,ngase në qoftëse e vërteta del në shesh do t'u prishen punët të gjithëve,me një fjalë shejtani ua vërbon sytë dhe e humbin rrugën e drejtë,sa keq! Ato zhyten në mendime dhe fillojnë ta besojnë atë gënjeshtër ku një kohë më parë edhe vetë ato e dinin se në atë punë ka "padrejtësi" e fillojnë t'i parashtrojnë pyetje vetes-Vallë kush bëri padrejtësi ? Ndoshta e vërteta dominonte në njeriun të cilit i besuan ! Ndoshta ai nuk bëri padrejtësi ! Ndoshta fjalët e tij ishin të vërteta ! Sa keq...!Ai i beson një gënjeshtre dhe pajtohet me atë se nuk ka mundësi t'i përballet asaj padrejtësie. E përse ? Për arsye se ato vepra nuk i kryejnë për hir të All-llahut xh.sh,ato janë vepra të nxitura nga shejtani,e për arsye se jemi mësuar që nga goja jonë të mos dalin fjalë të urta. Duhet ta dijmë se një musliman i cili nuk i kryen veprat e tij për hir të All-llahut asnjëherë prej asaj pune s'do të ketë dobi e asnjëherë s'do të mund të përparoj për arsye se "Një gabim që përsëritet ai patjetër të del në shesh". All-llahu xh.sh në një ajet Kur'anor thotë : " E ne i kthehemi ndonjë vepre që e bënë ata,dhe e bëjmë hi e pluhur". E mua nuk më mbetet fjalë tjetër për të thënë përpos se All-llahu I Madhëruar na ruajt nga padrejtësit dhe nga kurthet e shejtanit... Punuar nga : Nurtene Haliti II-B Paralelja e Vajzave - Tetovë | |
|