Handikepët
Në një spital me të sëmurë me të meta mendore, komisioni I doktorëve vendosi t`i merrte në provë disa të marrë. Për ti provuar kush është për të dal nga spitali vepruan kështu:
U thanë handikapëve të hipin në pemë, të gjithë handikapën hipën në pemë. Tani keni me rënë të gjithë një nga një nga pema si fiq. Bije I apri, I dyti I treti dhe me radhë deri te I fudnit. I fundit nuk po bie poshtë, doktori I thotë bjer poshtë edhe ti? Handikapi I thotë doktorit! Ata që u hodhën poshtë ishin fiq të pjekur të gjithë, kurse unë jam I pa pjekur, andaj nuk po bie. Dhe këtë e nxorën nga spitali.
Berberi
Një berber llafazan I thotë një klienti të zakonshëm:
A e more evsh në 2 janar do të ngordhnin të gjitha kafshët e botës dhe në 4 janar do të dvesin të gjithë njerëzit?
Oh, fatkeqësishtë thotë klienti po më 3 janar kush do të më rruaj mua?
Shkrimtari I shëmtuar dhe gruaja e bukur
Një shkrimtari të shëmtuar por të famshëm e të zgjuar anglez I tha një ditë një grua e bukur por jo fort e zgjuar: Mendo sikur të martoheshim ne dhe fëmija jonë do të kishte bukurinë time dhe mençurinë tënde. Po sikur të ndodhte që ai të trashëgonte fytyrën time dhe trurin tënd? E pyeti shkrimtari.