Allahu ju shpërbleft motër për interesin që tregoni për islamin në përgjithësi dhe Forumin islamieshtedrit në veçanti.Njëherit Allahu ju forcoft në dinin e Tij.Allahu e shpërbleft hoxhën tonë të nderuar Mr.Uzeir Ibrahimin i cili nuk nguron që ti përgjigjet çdo pyetje në kohën sa më të shpejt.Pra Allahu ja shpërbleft çdo mund të tij...Amiin.
Deshta edhe unë të inkuadrohem me disa fjal sa i përket pyetjes së dytë pra sa i pëtket fëmiut jashtmartesor.Ashtu siç ka thënë Hoxha i nderuar gjërat e tyra jan të ndaluara reptësisht në islam por ja që ndodjën apo në këtë rast ka ndodhur atëher çka të bëjm.
Duhet që babai në këtë rast burri juaj përshkak se jeni në niqah dhe aj veçmë është burri juaj legjtim.Duhet të pendohet tek Allahu me një pendim të sinqert për veprën e bërë .pasi që ne e dim se çdo njeri gabon e Pejgamberi a.s ka thënë: Çdo bir i ademit ( çfo njeri) gabon,por më i mirë ptej gabimtarve është ai që pendohet.
Tash në këtë rast në pyetje është ai fëmi ,ajo foshnje e pa faj ajo krijes e Allahut xh.sh.Jo që duhet por obligohet që prindi baba ta mer atë fëmijë tja jep nbiemrin r tij ,fenë e tij dhe ta ushqen e veshmbath ashtu siç obligohet me fëmiun e ligjshëm.Pasi që ai është pjes e tij dhe kemi argumente se fëmiju është i babës dhe mer mbiemrin e babës dhe fen e babës por gjithsesi i lejohet dhe sguxon ti.ndalohet
shiqimi vizita edhe nënës.Allahu e din më së miri
Me respekt Admin
Eeselamu alejkum.