Gjykata gjermane ka vendosur që vajza muslimane të merr pjesë në orët e notit me ‘burkini’, kostum larjeje që mbulon tërë trupin
Gjykata mendon se ky vendimi është i rëndësishëm për një vend ku jetojnë më shumë se 5 milionë muslimanë.
Vajza kishte kërkuar që, për shkaqe religjioze të lirohej nga orët e notit ose t’i mundësohet që t’i ndjek instruksionet e veçanta.
Megjithatë, Gjykata në Leipzig mendon se "realiteteti shoqërorë i jetës në Gjermani vlen më shumë se bindjet e saj fetare", prandaj ka vendosur që një kostum i veçanta i larjes është zgjidhja më e mirë për vajzën 13-vjeçare, sepse në njëjtën mënyrë edhe disa vajza në Frankfurt ndjekin mësimet e notit.
Avokati i vajzës, prindërit e së cilës janë nga Maroku, ishte ankuar se vajzës gjithashtu i pengon edhe prania e djemve gjysmë-lakuriq, por sipas kësaj gjykate sistemi i arsimit në një shoqëri pluraliste nuk mund të pranojë ndonjë arsye fetare, për çka edhe është vendosur që vajza të merr pjesë në orët e notit me burkini, përcjell Daily Mail.