We alejkumu selam gjithashtu une do te pergjigjem ne pyetjen tuaj ne baz te njohurive te mija dhe kur hoxha te inkuadrohet le te shton dicka.
E lexova pyetjen tuaj me kujdes dhe erdha ne perfundim se tek ju qendron vetem nje problem e ajo eshte sulmet e shejtanit.
Shejtani moter mundohet ne cdo menyre qe ta shqetson birin e Ademit dhe ate me lloj lloj menyra, duke i hedhur frig,vesvese,duke ja paraqitur ne krye lloj lloj mendimesh bilem edhe mendime te kufrit e shirkut.
Sulmi i tij eshte me shume ne namaz sepse robi kur eshte ne namaz eshte me afer Allahut xh.sh e i mallkuari vete e ka treguar tek biseda e shejtanit me Muhamemdin a.s se cka i ndodh shejtanit kur robi ngritet per te falur namaz une per tet qetesuar ty do ta sjelli nje pjes nga ajo bised:
Pejgamberi a.s.: Si është gjendja jote kur umeti im ngritet të falin namaz? Iblisi: o Muhamed me (godisin) kapin ethet dhe dridhjet. Pejgamberi a.s.: E pse o i mallkuar? Iblisi : Sepse kur robi i All-llahut bënë për All-llahun, All-llahu ia ngrit atij gradën.Te njejten gje i mallkuari mundohet ta ushtron tek robi kur ngritet per ne namaz vetem e vetem ta largoje nga namazi por besimtari i perballon ksaj gjendje sepse eshte kalimtare e i mallkuari do te lodhet.Shiko cfar metoda punon i mallkuari per ta larguar nga namazi ne vijim:O Muhamed ka nga umeti yt që e vonojnë namazin orë pas ore e kur donë ta falin namazin u bëjë vesvese e u them ke kohe për namaz ti je në punë, gjersa e vonon namazain dhe nuk e fal në kohën tij por jasht kohe e atëherë goditet më të në fytyrë, e
nëse ka sukses i bënë balle kësaj vesveseje atëherë e dërgoj një shejtan (djall) nga njerëzit që ta angazhoj dhe ta humb kohën e namazit, e nëse ka sukses edhe ndaj kësaj e le deri sa të hyjë në namaz e atëherë i them shiko djathtas shiko majtas e ai shikon. e atëherë e preku fërkoi me dorë fytyrën e tij e puthi në mes të syve dhe i them ke bërë në (vepër) punë që nuk rregullohet kurrë e ti e din o Muhamed se kush bënë lëvizje shumë në namaz atëherë goditet më të (me namaz në fytyrë), e nëse falet vetëm atëherë e (urdhëroj) nxis që të ngutet e atëherë falet sikur pula kur han kokrra ai nxiton në ngrëne (ju turret kokrrave), e nëse ka sukses ndaj kësaj dhe falet me xhemat e frenoj me një fre (ja vendosi një fre) pastaj e ngris kokën e tij para se ta ngris imami dhe e vendosi atë para se ta vendos imami dhe ti e din që ai që vepron kështu e ka pirsh namazin e tij, dhe All-llahu e shndërron kokën e tij ne kokë gomari në Ditën e Kijametit, e nëse ka sukses ndaj kësaj atëherë e nxis (urdhëroj) që të kërcet me gishta sa është në namaz gjersa të bëhet prej falënderuesve të mijë e ai është në namaz, e nëse ka sukses ndaj kësaj atëherë i fryj në hun deri sa ta hap gojën e ai është në namaz e nëse nuk me vendos dorën në gojë hynë shejtani në brendi të tij dhe ja shton dëshirat në këtë botë dhe dashurin ndaj saj e atëherë është dëgjues dhe nënshtrues i imi, e ku është lumturia e umetit tënd e unë jam udhëheqës i të dobëtëve unë ua humbi namazin e u them: nuk është namazi për ty por për ata që i ka begatuar All-llahu xh.sh. me shëndet sepse All-llahu xh.sh. thotë: "Nuk ka vështirësi (nuk është obligim) për të sëmurin, e nëse e humb namazin e endet kot deri sa të vdes si pabesimtarë e nëse vdes si lënës i namazit kur është, i sëmur kur ta takoi All-llahun xh.sh. ai (All-llahu xh.sh.) do te jetë i zemëruar me të, o Muhamed nëse të kam gënjyer ose mashtruar lute All-llahun që të më bëjë hi e pluhur, o Muhamed a po gëzohesh me umetin tënd e unë i nxjerri një të gjashtën e umetit tënd nga islami?
Keto fjal ia tha i mallkuari Muhammedit a.s pasi qe Muhamemdi a.s e falenderoj Allahun per Ummetin dhe lumturin e tij shih se cka i tha Muhammedi a.s:Pejgamberi a s. : Falenderimet i takojn All-llahut qe e ka bërë të lumtur umetin tim e ty të keq të pa lumtur të mjerë deri në ditën e kiametit.
Iblisi : Sa larg, sa larg...ku është lumturia e umetit tënd kur unë jam gjallë deri në Ditën e Kiametit! E si gëzohesh me muetin tënd e unë ju hyjë atyre ne venat e gjakut e në mish e ata nuk më shohin mua, pasha atë që më ka krijuar dhe më ka dhënë mundësin që të shfaqem deri në Ditën e Kiametit (ringjalljes) do t'i mashtroj të gjithë, të dijshmin e të diturin, analfabetin e jo analfabetin, të shfrenuarin dhe robin përveç robërit e sinqertë të All-llahut.
Iblisi i mallkuar i tregoi Muhammedit a.s se ai nuk ishte vetem dhe se kishte shume bashkpuntor dhe femije ja shih fjalet e tij:O Muhamed a nuk e din që unë i kam (70000) shtatëdhjetë mijë fëmijë, dhe në çdo njërin prej tyre gjenden nga (70000) shtatëdhjetë mijë (shejtan) djaj e disa nga ata i kam urdhëruar (autorizuar) qe të merren me dijetaret e disa prej tyre që të merren me rininë e disa prej tyre që të merren me të moshuarit e disa prej tyre që të merren me të dobëtit, kurse i riu entuziast nuk ka dallim mes neve dhe tyre ndërsa më fëmijët luajnë si të duan e disa prej tyre i kam obliguar që të merren me robërit e disa prej tyre i kam obliguar që të merren me ata që bëjnë jetë askete (Zuhd) hyjnë te ata dhe i nxjerrin prej gjendjes në gjendje tjetër prej një dere në tjetrën gjersa të shajnë për ndonjë shkak e atëherë e marr (u humbet) sinqeritetin dhe ata atëherë e adhurojnë All-llahun xh.sh. pa sinqeritet dhe ketë nuk e ndjejnë ata.
A e din o Muhamed që (prifti) murgu i sinqertë para All-llahut për shtatëdhjetë vite, dhe që shëroheshin të sëmurit nga lutjet (duatë) e tij atë se lëra rehat gjersa bëri zina (prostitucion) ka vrare dhe ka bërë mosbesim (kufer) dhe ky është ai që e ka përmend All-llahu xh.sh. në librin e tij të dashur ku thotë: "Sikurse shejtani kur iu thotë njerëzve mos besoni e kur nuk besojnë u thotë unë jam i pastër larg nga ti, unë vërtetë e kam frik All-llahun Zotin e botrave.
A nuk e din o Muhamed që gënjeshtra është prej meje dhe unë jam i pari që kam gënjyer, e kush gënjen ai është shoku im e kush betohet rrejshëm në All-llahun ai është i dashuri im.
A nuk e din o Muhamed që unë jam betuar rrejshëm në All-llahun kur u kam thënë: Ademit e Havës që unë jam këshillues i ju dyve (ju këshilloj)..Gë njeshtra është gëzimi i zëmrës sime (gëzim për zemrën time), përgojimi dhe thashethemet janë perimet e mija dhe gëzimi im ( kënaqësia ime), dëshmia e rrejshme është drita e syve të mi dhe kënaqesia ime, e kush betohet për shkurorëzim ngutet në mëkat edhe nëse vetëm një herë edhe nëse ka qenë i sinqertë, dhe vërtetë kush e ka (mësuar) bërë zakon për gjuhën e tij shkurorëzimin atij i bëhet haram gruaja e tij ! Pastaj nuk ndalen duke u shtuar ( shumuar) deri në Ditën e Kiametit dhe që të gjithë janë fëmijë të prostitucionit (k****) dhe hyjnë në zjarr (xhehenem) për shkak të një fjale.
Pejgamberi s.a.v.s ja beri edhe disa pyetje se kush eshte me i dahsur dhe me i yryer tek ai e nder te tjera ai ceki edhe keta:Pejgamberi a.s.: Çka e dënon trupin tënd?
Iblisi: Pendimi (kërkimi falje para All-llahut xh.sh.) i penduesit.
Pejgamberi a.s.: Çka e pjek mërçin tënde?
Iblis: Të kërkuarit falje shumë para All-llahut xh.sh. natë e ditë.
Pejgamberi a.s.: Çka e poshtëron e benë të pikëlluar fytyrën tënde?
Iblisi: Sadakaja (lëmosha) e fshehtë (Kur jemi ketu ka mudnesi qe i mallkuari neper mes lypsit te jete paraqitur qe te ta largon qellimin tend dhe te thote se ti kinse te pret nje e ardhur e mire dhe ti te pushosh se lipuri ndaj Allahut dhe adhurimit ndaj Allahut se ja mua me pritka nje e mire e madhe mirepo pergjigja yte ka qene e mire dhe aspak me mos kesh dyshim ne kete mos le qe vesvesja e tij te mbisundon ne ty,se i mallkuari ka problem ndoshta me ty per kete gje ai perdor gjitha metodat te te devijon se ai me kende ka problem kush ja prish planet nuk e le te qete deri sa te lodhet e ense ai nuk lodhet ateher vete iblisi lodhet dhe te len rehat)
Pejgamberi a.s.: Çka i verbon (fshin) sytë e tu?
Iblisi: Namazi i sabahut.
Pejgamberi a.s.: Çka është ajo që t'i vendos frenat në kokën tënde?
Iblisi: Namazet e shumta në xhemat.
Pejgamberi a.s.: Kush është personi me i lumtur të ti (sipas teje)?
Iblisi: Lënësi i namazit me qëllim.
Pejgamberi a.s.: Cilët persona janë të pa fat tek ti?
Iblisi: Koprracët.
Pejgamberi a.s.: Çka të pengon në punën tënde?
Iblisi : Mexhliset (konferencat, konsultimet) e dijetarëve.
Pra e morem vesht se iblisi mundohet ne cdo aspekt ta devijon birin e Ademit pasi qe nje gje te till Allahu xh.sh ja ka pranuar kur e ka larguar nga meshira e Tij dhe e ka afatizuar deri diten e gjykimit e i mallkuari eshte zotuar se do ti devijon te gjithe qe do ta ndjekin ate dhe se do tu paraqitet nga para, pas nga e djathta nga e majta, do tju peshperit ne vesh do tju hedh frig,do tju qarkullon en gjak. E Allahu i tha ska problem ti devijo kend te mudnish se ty bashk em ata ndjeksit tuaj do te perfundoni en zjarr pervec roberve te sinqert.Ndodh qe ju te jeni rob i sinqert e per kete mundohet qe ta ben planin e tij per tju devijuar por ju kaloni te gjitha keto veshtiresi sepse nuk jenie vetmja qe keni keto probleme jan gati s ete gjithe besimtaret sepse zaten me ata ka problem iblisi jo me ata qe jan ithtaret e tij.Sa i perket lutjes nga shirku apo kufri e mos bish ne dyshim une do tju shkruaj ketu:Ate te cilin e ka kapluar dyshimi ne ebsim duhet bere keto gjera:
- Duhet te kerkoj mbrojtje nga Allahu me (Eudhubilahi minesh shejtani raxhim)
- Duhet larguar nga ajo ne te cilen dyshon (ne kete rast mendimet dhe vesveset)
- Duhet te thote (Amentubil-lahi,ve rusulihi (Kam besuar Allahun dhe te Derguarin e Tij)
- Duhet te lexon fjalen e Allahut te Lartesuar:
(Huvel-Evvelu vel Ahiru vedh Dhahiru vel Batinu ve Huve bi kul-li shej'in alim)
"Ai. Allahu eshte i Pari dhe i Fundit, i Dukshmi dhe i Padukshmi, si dhe me i Dijshmi per cdo gje"
Duaja kudner vesveseve ne namaz dhe gjat leximit te Kuranit:
(Eudhu bil-lahi minesh-shejtani raxhim)
"Kerkoj mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar" (dhe peshtin ne te majt tri here)
Duaja per largimin e djallit dhe vesveseve te tij:
- Te kerkuarit mbrojtje prej Allahut te Lartesuar, prej tij.
- Kendimi i ezanit.
- Duate, dhikret dhe leximi i Kuranit.
Gjitahshtu shejtanin e largon marrja e abdesit, ulja per toke, apo alrja e gjith trupit pasi qe te tre keto elemente shejtanin e ndalojn pasi qe ai ehste nga zjarri uji e fik,,ai e urren token se Ademi a.s eshte nga toka dhe toka fik zjarrin.Duaja e frikes nga shirku:(All-llahume inni eudhubike en ushrike bike ve ene a'ëlemu ve estagfiruke lima la a'ëlemu)"O Allahu im, kerkoj mbrojtjen Tënde nga shirku të cilin e di dhe kërkoj faljen Tënde për atë që nuk e di.Duaja kudner kurtheve te shejtanit:E’udhu bi kelimatil-lahi Et-támmáti el-leti la juxhávizuhunne berrun ve la faxhirun min sherri ma halaka, ve bere`e ve dher`e, ve min sherri ma jenzilu mines-semái, ve min sherri ma je’ëruxhu fíha, ve min sherri ma dhere`e fil-erdi, ve min sherri ma jahruxhu minha, ve min sherri fitenil-lejli ven-nehár, ve min sherri kul-li tárikin il-la tárikan, jatruku bi hajrin, já Rahmánu.Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të All-llahut, të cilat nuk mund t`i tejkalojë asnjë bëmirës e as i prishur, nga dëmi i asaj që ka krijuar, nga dëmi i asaj që zbret nga qielli, nga dëmi i asaj që ngjitet në të, nga dëmi i asaj që është mbi tokë dhe i asaj që del nga ajo, nga dëmi i sprovave të natës dhe të ditës dhe nga dëmi i çdo udhëtari të natës përveç atij i cili vije me të mirë, o i Gjithmëshirshëm
Kjo ishte e gjitha sa i perket pyetjes suaj ne baz te njohurive tona Allahu e din me se miri.
wes-selamu alejkum
Me respekt Admin
www.islamieshtedrit.com