rezarta Antar-aktiv
Numri i postimeve : 239 Data e regjistrimit : 24/02/2013
| | Kur muslimanët do të ishin musliman të vërtet... | |
- Kur zemrat e muslimanëve të thonin tekbiret e bajramit, ashtu siç i thonë gjuhët e tyre, përsëri do të ndryshonin rrjedhat e historisë.- Kur muslimanët do të tuboheshin rreth të drejtave të tyre, siç tubohen rreth Qabesë, askush nuk do t’i sulmonte.- Kur do të qëndronin në një saff pas një udhëheqësi, ashtu siç qëndrojnë në namaz, askush nuk do t’u mund t’u dilte para.- Kur do të lidheshin shpirtrat e tyre ashtu siç lidhen duart e tyre gjatë përshëndetjes, do të ç’rrënjosnin plotësisht mosmarrëveshjet dhe ndarjet mes tyre.- Kur do të buzëqeshnin shpirtrat e tyre ashtu siç buzëqeshin buzët e tyre, do të ishin populli më i lumtur në këtë nënqiell.- Kur do të sakrifikonin egon e tyre, ashtu siç sakrifikojnë kurbanet, çdo ditë e tyre do të ishte Bajram.- Kur do t’i dëshironin tjetrit atë që ia dëshirojnë vetes do ta mbjellin dashurinë dhe do ta largonin urrejtjen mes tyre.- Kur do t’u zbukuroheshin me ahlakun më të bukur ashtu siç veshin teshat më të bukura, do të ishin populli më i bukur në botë.- Kur pasurinë e tyre të dashur do ta pastronin me zeqatë, nuk do të kishte asnjë njeri të varfër në Tokë.Ky është një apel për meditim, pastaj për ndryshim, sepse neve nuk na ngjanë jashtë se të jemi ashtu siç dëshiron Allahu i Madhërishëm:“Ju jeni populli më i mirë që është paraqitur në tokë…”Të përmirësojmë veten që Allahu të ndryshoj gjendjen tonë: “Allahu nuk e ndryshon gjendjen e një populli derisa ai të ndryshoj veten.”Shkruan: dr. Zuhdija AdilovićPërshtati: Arsim Dauti (Breziiri) | |
|