Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | [Lajmet Ditore] Malala Yousafzai dhuron paratë e Nobelit për Gazën | |
- Laureatja e çmimit Nobel për Paqe Malala Yousafzai do të dhuroj 50,000 dollarët e cmimit për rindërtimin e shkollave në Gaza. Malala e bëri të ditur vetë vendimin e saj. Malala ishte dje në Stokholm ku mori Çmimin Botëror për fëmijë. Me këtë rast, ajo njoftoi se do të dhurojë të gjitha paratë e çmimit në lehtësimin e rindërtimit të shkollave te Gazas. Në fjalën e saj, Malala tha: "Unë jam e nderuar që kam mundësinë që si fëmijë të ndihmoj nxënësit dhe shkollat në një vend siç është Gaza." Paratë do të ndihmojnë në rindërtimin e 65 shkollave që janë dëmtuar në kasaphanën e fundit izraelite në Rripin e Gazës. "Fëmijët palestinezë kanë vuajtur tmerrësisht, dhe për një kohë të gjatë. Ne të gjithë duhet të punojmë për tu siguruar fëmijëve kudo që janë, një arsim cilësor në një mjedis të sigurt. Sepse pa arsim, kurrë nuk do të ketë paqe. Le të bashkohemi për paqe dhe edukim, sepse së bashku jemi më të fuqishëm," tha Malala. Komisioneri i Përgjithshëm i agjencisë së OKB-së UNRWA, Pierre Krahenbuhl, tha në një deklaratë se ata ishin "prekur thellë" nga donacioni. UNRWA, është një agjenci e Kombeve të Bashkuara e cila ndihmon rreth pesë milionë refugjatë palestinezë në Jordani, Liban, Siri, Bregun Perëndimor dhe Rripin e Gazës. Shërbimet e saj përfshijnë arsimin, kujdesin shëndetësor, ndihmë dhe shërbime sociale. Talebanët pakistanezë e plagosën Malal Yousafzain në kokë në vitin 2012 pasi ajo bënte fushatë për edukimin e vajzave në Pakistan. Ajo i mbijetoi sulmit dhe ka marrë trajtim në një spital në Mbretërinë e Bashkuar, ku ajo aktualisht jeton. Malala, 17-vjeçare u bë Laureatja më e re që ka marrë ndonjëherë Çmimin Nobel të Paqes. /mesazhi/:
| |
|