Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | [Lajmet Ditore] Zëvendëskryeministri turk: Gjendja në Kuds më e keqe se gjatë luftës së vitit 1967 | |
- Zëvendës kryeministri turk Numan Kurtulmus tha se gjendja e Jeruzalemit, ose Al-Kudsit për muslimanët, është më e keqe se gjatë luftës së vitit 1967. "Situata aktuale në Al-Kuds është jashtëzakonisht e ndjeshme. Nuk shtojmë asgjë nëse themi se se kushtet janë më keq se ato në vitin 1967", tha Kurtulmus në një vizitë në zyrën e Agjencisë Anadolu në kryeqytetin maroken Rabat. Agresioni i fundit izraelit kundër Al-Kudsit dhe xhamisë Al-Aksa ka sjellë rajonin në një prag kritik, tha Kurtulmus. Vërejtjet e tij erdhën një javë pasi kompleksi Al-Aksa në Kuds u sulmua nga një grup i kolonëve hebrenj dhe forcat e sigurisë izraelite. Kurtulmus deklaroi se Izraeli ka ruajtur pushtimin e territoreve palestineze nga viti 1967 duke u mbështetur në fuqinë e vetos së Shteteve të Bashkuara në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. "Izraeli është duke përdorur Jeruzalemin si kryeqytetin e tij de facto, dhe hap pas hapi duke punuar për dëbimin e plotë të muslimanëve nga Kudsi lindor. Përpjekjet për të hebrejizuar Kudsin me vendbanimet e paligjshme hebraike kanë nisur qysh moti” shtoi zëvendëskryeministri. Të mërkurën, një komision i planifikimit izraelit ka miratuar planet për të ndërtuar 200 njësi të reja në rajonin të qytetit. Zëvendëskryeministri turk gjithashtu tha se “patronazhet e huaja” janë duke penguar vendosjen e sanksioneve kundër shtetit hebre, edhe në qoftë se i OKB-ja do të vendoste sanksione të tilla./mesazhi/:
| |
|