Nje nate Ebu Jezid el-Bestami u ndrit te fale namaz nate, por paprotmas e sheh te birin e tij prane. Meqe djali i tij ishte i vogel, kurse nata e ftohte dhe pagjumesi e veshtire, i tha: o bir, bjer te flesh se nata eshte e gjate!
-Po ti , pse u ngrite te falesh?- pyeti djali
-Bir, mua me duhet te ngrihem, ngase keshtu ka kerkuar All-llahu xh.sh.
-Kam mbajtur mend nje ajet ku All-llahu xh.sh. thote:"Zoti yt e di se ti dhe nje grup i atyre qe jane me ty, kaloni ne adhurim me pak se dy te tretat e nates ose gjysmen e saj, a nje te treten e saj..." (El-Muzzemmil:20),-tha djali, tash po te pyes, kush jane ata qe u falen me Muhammedin a.s.?
Ebu Jezidi i pergjigjet: Jane shoket e tij.
-Nese keshtu qenka, atehere mos me privo nga nderi i shoqerise tend per adhurim ndaj Allahut xh.sh.- luti serish djali te atin.
I ati i mahnitur i tha: Biri im, ti je ende femije dhe nuk ke arritur moshen madhore.
-Baba, une kam pare se nena ime kur donte te ndizte zjarrin fillonte me drunjte e vegjel, ashtu qe te ndizen te medhenjte. Kam frike se ne Diten e Gjykimit Allahu xh.sh. do te filloje prej neve te vegjelve, nese nuk e adhurojme Ate-shtoi djali.
Atehere Ebu Jezidit, iu mbushen syte me lote nga frika e Allahut xh.sh. andaj e lejoj te birin te falej me te dhe i tha: Ngrihu, biri im dhe fale namazin, se ti ke me shume merita tek Allahu xh.sh. se sa une.