El-Maliki shpërblen ata që morën nderin e motrave tona duke i vlerësuar si të....
El-Maliki shpërblen ata që morën nderin e motrave tona duke i vlerësuar si të....
El-Maliki shpërblen ata që morën nderin e motrave tona duke i vlerësuar si të ndershëm ... Kur na sundojnë të poshtërit e populli .... Pamje për shërim
Vëllezër dhe motra të dashura fisnike po u shkruaj në shpejtësi disa fjalë .... Allahu ju ruajt ..
Më Pastaj:
Kur arrin të na sundojnë banorët e kufrit dhe tradhtisë dhe humbjes, patjetër që do të dhunohet nderi i durimtarëve dhe miliona durimtareve ...
Nuk është në qëllimin tim që të brengoset njeri dhe të e pyet vetën .. Pse po veprojnë kështu?!!!!
Ngase përgjigja për këtë që e bëjnë është para se të ndodh kjo para 1400 viteve në librin e të Lartit subhanehu ue teala ku thotë:
{9.8 Si (mund të kenë besë) ata të cilët nëse ju mundin, nuk përfillin ndaj jush as farefisni e as marrëveshje. Ata ju bëjnë lajka me fjalët e tyre kurse zemrat e tyre kundërshtojnë ngase shumica e tyre janë besëthyes.}
Por pyetja të cilën duhet t’ia bësh vetës është o vëlla i nderuar dhe o forumist ..
Çka ke dhënë për ndihmën e durimtarëve ????????
A e ke paraqitur shpirtin tënd për të iu dal në ndihmë motrave të lira, sikur vëllai shehid inshallah –I fejuari i Fatimes .. Ebu Muawije esh-Shimalij ...
Kjo është pyetja.
O ty që ke humbur kohën në replika dhe je gëzuar, dhe ke falendëruar filanin e alanin, kjo që ke bërë është e mirë e lëvduar, por nëse kjo gjë e lavdëruar teprohet nga ajo që është bëhet e rrejtur ...
Vajto (qaj) për vitet e tua që kanë kaluar, dhe fillo për të dhënë gjithçka që ke mundësi për fenë islame, pamarre parasysh çka paraqet, paraqet diturin tënde apo vetën tënde në xhihad apo diç tjetër ..etj.
Mos e humb kohën në diçka që mendon se është e mirë e ajo në realitet nuk është ashtu, ndoshta harxhon orë të tëra pa asnjë dobi, pos disa shkrime apo replika apo për kërkim për diç të panjohur ... gjendet atje motër e cila dhunohet e ata janë shumë, apo mbetet e vej apo mbetet fëmija bonjak (jetim)... ke kujdes, ke kujdes që të humbin vitet në ... në asgjë...
Unë po të pyesë një pyetje.. Merre këtë letër prej dorës time dhe më shkruaj këtu... Çfarë ke përgatitur prej prokteve në këta dy muaj që kaluan.... nëse ke përgatitur ndonjë projekt që është në shërbim të islamit dhe muslimanëve pra atëherë Fali dy reqate Falënderuese ndaj Allahut dhe kërko prej Allahut edhe me shumë për këtë, thotë Allahu subhanehu ue teala:
{14:7. Dhe (përkujtoni) kur Zoti juaj njoftoi bindshëm: “Nëse falënderoni, do t’ua shtoj të mirat, e nëse përbuzni, s’ka dyshim, dënimi Im është i vështirë!”}
Përgëzohu për shumim dhe ec në prodhimin e këtyre projekteve, pa marr parasysh çfarë janë kur përfundimi i tij është në shërbim të kësaj feje dhe banorëve të saj për hir të Allahu subhanehu ue teala.
E nëse përgjigja është negative ... vajto për kohën (vitet) të cila i ke humbur, qaj për vetën tënde që ke humbur atë kohë dhe dije ty o i shkret se ty je vetëm disa ditë, nëse kalojnë disa, dyshohet të shkojnë të gjitha, pra ke kujdes që të humbësh edhe këtë që të ka mbetur ty, dhe përkujdesu që të kesh në çdo kohë ndonjë prodhim dhe nuk është kusht që të dihet nga njerëzit, por të mjafton që Allahu subhanehu ue teala e din.
Shembuj për projekte apo prodhime ...
Janë disa vëllezër që kanë shtuar mësimin e hifzit të Kuranin dhe gati janë në përfundim të tij dhe prej tyre kush e ka mbaruar, e gjithë kjo përgatitje për xhihad, dhe mësimin e njerëzve, ngase më i miri është ai që mëson Kuranin dhe ua mëson atë.
Ka disa që kanë shfrytëzuar këta dy muaj për ushtrime dhe kërkim të diturisë, që të dalin në xhihad dhe janë të gatshëm për këtë vepër.
Ka disa që kanë kërkuar dituri për të ua mësuar njerëzve atë, dhe për të larguar injorancën nga vetja e tyre, dhe për të i shërbyer muxhahidat me diturin e tij në fronte..
Ka disa që punojnë në projekte për Informim të Xhihadit, dhe ishte fryt i kësaj pranimi i islamit nga një numër prej qafirëve, dhe janë frikësuar edhe më shum qentë e kufrit për luftimin e islamit, dhe ishte fryt i kësaj që Lajmëroj Toni Bleri sot listën për tërheqjen e qenve të tij prej tokës së Luajve.
Ka disa që kanë mësuar disa dituri tjera që shërbejnë Xhihadin dhe Muxhahidat:
Sikur të përgatitësh (dizajnosh) një program për numërimin e Muhaxhiërve dhe Ensarëve në Shtetin e ngritur, dhe të jetë si bazë për informimin e Deklaratave të Muxhahidave në Kompjuter, e nuk ka dyshim se kjo është, e kjo është fryt që ka mësuar një vëlla këtë dituri ...
Sikur të përgatit(dizajnoj) një armë që ua lehtëson Muxhahidave prodhimin e saj dhe shtyrjen e armikut me të, e nuk ka dyshim se ndonjë vëlla e ka mësuar këtë dituri dhe ka qenë si fryt i kësaj Rrëzimi i 9 Helikopterëve brena një muaji ...
Sikur të përgatit (dizajnoj) qendra elektronike që ia mundëson muxhahidave shpërthimin nga larg bile edhe vozitjen e veturave të minuara nga larg të cilin duhet që të bëjmë për pakësimin e Istish-hadijinëve (Operacione vetëvrasëse) dhe Pasha Allahun kjo është Obligim (Farz) për të gjithë ne, dhe hynë në mëkat të gjithë dijetarët me ndalimin e kësaj për ata që kanë nevojë për këtë, dhe ishte fryti i kësaj dituria ndonjë vëllait që me këtë dituri, arritën muxhahidat sot që të shpërthejnë nga larg dhe të vozisin vetura të minuara nga larg ashtu siç kanë cekur disa mjete të informimit, e nuk ka dyshim se ndonjë vëlla e ka shfrytëzuar kohën e tij për heqjen e injorancës nga muxhahidat me mësimin e kësaj diturie .. dhe edhe ishte ... apo ndodhi.
E shembujt janë më shumë se sa të numërohen ......
Pra pyetja ime s’është pse ka vepruar qeni rafidij ngase kurthet e tyre dihen ngase thotë Allahu subhanehu ue teala: Se ata nëse u mundin juve apo fitojn ndaj nesh, pra ata nuk shikojn tek ne mëshir e as dhimbje, dhe do të na mbysin dhe do të na marrin nderin tonë, Pra mos pyet pse veprojn kështu ..
Por pyete vetën, çfarë ke bërë prej atij momenti që ke dëgjuar atë lajm?
Do të përgjigjen disa ..
Kam humbur kohën kot... deri sa u morën nderet e grave, dhe u vranë baballarët dhe bijtë dhe janë bërë të veja grat dhe u është marr nderi .. Ah për vetën time për kohën që kamë humbur e cila kaloi pa asnjë përparim.
Ja Palestina prej 58 vite është e okupuar prej njerëzve më të poshtër, e ne s’kemi asnjë lëvizje... Por ..
Ka Lëvizur Muhamed Ibn Laden dhe shokët e tij prej diku 23 vite për të formuar një bazë prej të cilës fillojnë çlirimet e Vendeve të larta dhe nuk gjeti vend pos shtetin më të largët, por ai kishte bindje në Allahun i cili na tha ne:
{29.69 E ata, të cilët luftuan për hir Tonë, Ne me siguri do t’i orientojmë rrugës për te Ne }
E ishte fryt i kësaj që arriti sheshi fisnik dhe ata që janë me të fryte prej lodhësive tyre të kaluar me një kohë të mundur...
E hapi xhihadin në Çeçeni njëri prej ushtarëve të tij i cili është (Kam për qëllim shehidin inshallah Hatabin dhe shokët e tij)
Hapi xhihadin në Filipine nga dora e ushtarit të tij (Kam për qëllim shehidin inshalah Ebu Sejaf) dhe i ka mbështetur në këtë shejhu dhe komandanti i robëruar Remzi Jusuf.
Ka hapur xhihadin edhe në Gadishullin Arabik kundër tagutëve të saj...
E sulmuan Amerikën e cila i ndihmon me armë jehudët që 58 vite..
dhe
dhe
dhe
është çliruar Iraku (me emrin e Allahut) në duart e tyre, nga duart e burrave për të cilët thotë Allahu subhanehu ue teala:
{ 33:23. Prej besimtarëve kishte burra që vërtetuan besën e dhënë All-llahut, e disa prej tyre e realizuan premtimin duke dhënë jetën, dhe ka prej tyre që janë duke pritur (ta zbatojnë) dhe ashtu nuk bënë kurrfarë ndryshimi.}
e ishte prej tyre vëllai Shehid inshallah Komandanti Ebu Mus’ab el-Zarkawi
Allahu e mëshiroftë i cili ishte një prej ushtarëve të
Shejhut Fisnik Usama Ibn Laden Allahu e ruajt ..
dhe kuptoi umeti çfarë po i ndodh atij, dhe filloi ndryshimi
-------------------------------------------------------------------------
Kjo është një shembull shumë i thjesht për atë që e ka shfrytëzuar kohën.. pra më thuaj mua Pash Allahun o vëlla/motër (forumist) në çfarë e ke humbur kohën?... pra le të pranoj shtëpia dhe vajto për gabimin tënd... vajto për atë me një vajtim të idhët .. Por ... Nuk e kthen vajtimi atë që ka kaluar.. pra.. bëre vajtjen tënde përkujtim për vetën... dhe vrapo në atë që të ka mbetur prej jetës për të ndërtuar fesë pallat nga mundi yt dhe lodhja yte dhe djersa yte, ke kujdes që të bëhesh sikur ai që kalon në këtë botë sikur një kalimtar i thjesht, thua se s’ka ardhur për tjetër vetëm për .... Haje... Pije.. dhe zbrazje të këtyre ...dhe gjumë .... Haje... Pije.. dhe zbrazje të këtyre ...dhe gjumë .... e kështu me radhë ... ki kujdes ki kujdes.
O Allah unë u tregova o Allah dëshmo, O Allah unë u tregova o Allah dëshmo,
O Allah unë u tregova o Allah dëshmo