Letër nga Burgu
Shejh Omer Abdur-Rahman
Sheikh Omer Abdur Rahman, Dijetar i verbër, i burgosur në Qendrën e Springfield (Misuri), dërgoi letrën e mëposhtme nga burgu. Përmbajtja e saj është tronditëse dhe poshtëruese. Ne cekëm shumicën prej tyre më poshtë,në mënyrë që bota të dinë se çfarë amerikanët janë duke i bërë një Dijetari të respektuar musliman.
"Në emër të All-llahut Mëshiruesit Mëshirëbërësit!"
'I gjithë falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të botëve, dhe paqja dhe bekimi qofshin mbi zotërinë e të Dërguarve, Muhammedit, Profetit (salAllahu alejhi ve selem). Mëshira dhe paqja qofshin mbi familjen e tij, shokët e tij, dhe ata që ndjekin atë me besnikëri deri në ditën e gjykimit.
'Kushtet në burg (ku unë jam i mbajtur – thotë shejhu) janë shumë të këqija dhe jashtëzakonisht të varfëra. Kjo mund të shihet
nga e mëposhtme:
● Ajo se çfarë ata thonë në lidhje me lirinë e fesë dhe lirisë së adhurimit janë të gjitha gënjeshtra. Unë nuk kam qenë i lejuar ti fal namazet e Xhumasë, apo edhe të falem me xhemat që kur kam ardhur në burgun në Tetor, 1995.
● Ka paragjykime dhe diskriminim në trajtimin e tyre në burg. Kur të burgosurit e tjerë bëjnë thirrje për rojet, ata nxitoj për t'u përgjigjur. Unë vazhdoj trokas në derën e qelisë time për orë të tëra, por askush nuk më
përgjigjet në nevojat e mia.
● Unë kalojë me muaj të tërë pa flokët dhe thonjtë e prerë.
● Unë jam mbajtur në mbyllje të vetmuar, në gjendjen time (Shejhu është i verbër dhe vuan nga diabeti dhe është në moshë të kaluar) pa askë që të më ndihmon ti organizoj gjërat e mia. Unë nuk kam dikë që të bisedoj me të ditën ose natën, as që jam i lejuar të bisedoj me të tjerët vetëm se nëse është ndokush afër qelisë time, as mysliman as dikush tjetër që mund të flasin arabishten, rri ashtu çdo ditë dhe natë.
Çfarë vetmi, çfarë mizori? Duke e bërë këtë ata duan të më bëjnë jashtëzakonisht keq, që të kërkoj hakmarrje sepse unë jam musliman. A janë këto të drejtat e njeriut që mburren aq shumë dhe mbushin valët e ajrit dhe mediat e lajmeve, derisa na përndjekin, kështu që nuk jemi në gjendje të flasim apo të rrisim tonin e zërit?
● A keni dëgjuar për kërkimet për zhveshje dhe ekspozimin e pjesëve private, dhe zhveshjen e njerëzve të të gjitha rrobave të tyre të jashtëme dhe të brendshëme në mënyrë që ata janë të zhveshur si ditës që ato kanë lindur?
Pasha All-llahun, kjo me ndodh mua, çdo here kur një mik apo anëtar i familjes më viziton mua (edhe pse nuk kam të afërm në Amerikë, të gjithë muslimanët janë familja ime). Çdo vizitë nënkupton- unë kam për t’u zhveshur dy herë. Ata me urdhëruan që t’i heq të gjitha rrobat e mia, dhe unë dëshiroj që ky të ishte fundi i saj. Në vend të kësaj, shefi i rojës së burgut, i quajtur Curling, me një njeri tjetër që quhej Day dhe disa roje të tjera, më urdhëruan që t’i hapë kofshët e mia dhe të përkulem. Dhe pastaj, si kafshët - unë nuk mund në të vërtetë ta them se nga ndrojtja dhe turpi, por unë do t’ua them për t’a çliruar presionin mbi veten dhe për të lënë Ummetin musliman të jetojnë deri në detyrat dhe përgjegjësitë ndaj fesë së tyre - ata kërkonin pjesët e mia intime private, ndërsa ata qëndruan rreth duke shikuar dhe qeshur. Grupet e rojeve garonin rreth kësaj...... Ai që shpenzon kohë më të gjatë duke shikuar dhe kontrolluar, konsiderohet se ka bërë punë të mirë. Ata më poshtërsuan dhe turpëruan mua në këtë mënyrë sepse unë jam një musliman dhe çfarë bëjnë ata është e ndaluar nga All-llahu.
Dhe pse duhet ata ta bëjnë këtë? Ata kanë gjetur pretë e tyre dhe kanë arritur qëllimin e tyre. Cfarë janë duke kërkuar në pjesët e mia private? A janë duke kërkuar armë, eksplozivë apo drogë që kam marrë nga qelia e burgut prej vizitorit tim ose nga vizitori im në qelinë? Ata e bëjnë këtë dy herë për mua në çdo vizitë kështu që unë të shkrihem nga turpi dhe sikleti dhe të dëshiroj që toka të hapet dhe të më gëlltisë mua në vend se ata të ma bëjnë këtë. A kjo i kënaq ata që mbrojnë fenë e tyre dhe nderin?
O Ithtarë të burrërisë dhe vëllazërimit. O Popull i sakrificës dhe i dinjitetit. O Burrat e All-llahut! Çohuni nga gjumi juaj i thellë. Ngrihuni me zërin tuaj ushëtimë. Përgatituni, o Burrat e All-llahut, dhe le të ndëgjohen zërat tuaja në çdo vend, dhe thuani me të gjithë forcën tuaj dhe me zë të lartë, pa frikë. Çohuni, o Burrat e All-llahut dhe si një trup, tregoni(shfaqni) të vërtetën dhe mohoni të keqen. Dhe mos jepni në ato që e teprojnë, mos lejo zjarri të mbahet nga ju. "
Burgjet janë për dijetarët, ose kriminelët të flejnë në të? Vdekja ka rrethuar Ummetin tim. Thuaj Allahu Ekber dhe thoni vdekjes që të jetojë!.
"Kush do të zgjon popullin që ndërton folen e tij mbi erërat, ndjenjat e saja të mpira dhe nuk tregon reagimin për komplote? Kjo është e humbur nëse dijetarët e saj mbushin qelitë si dele. A nuk ka burra të guximshëm të cilët i kanë frigë All-llahut? A nuk ka fjalë të forta për të hedhur të keqen dhe të tkurr atë? Ngrihuni si një! Mos keni frigë për humbjen e të ardhurave!.
Marur nga: http://ee.1asphost.com/raehatualmisk/omar_letter.html