Prej ruajtjes qe Allahu ia ben roberve te vet te sinqerte,eshte edhe nenshtrimi i gjerave te ngurte te cilat edhe pse ato nuk degjojne nuk shohin e as nuk logjikojne,
Allahu i ve ne sherbimin e njerzve.
Transmetohet nga Buhariu allahu e meshiroft se Ebu Hurejre r,a tregon Njeher i derguari i Allahut kishte treguar per nje njeri nga izraelitet,i cili kishte kerkuar para hua nga vendasi i tij,nje shum prej 1 mij dinare te arit Huadhenesi i ishte pergjigjur me keto fjale Na sjell ndonje deshmitar qe te deshmoj per ty.
Ai u pergjigj;Me mjafton Allahu si deshmitar e ssa deshmitar i mire eshte Ai.
I tha;N sjell garantues qe te garantoj per ty;
Ai iu pergjigj;Garantuesi im eshte Allahu dhe me mjafton Ai si garantues.
I tha;Te verteten e the dhe ia dha huan per nje afat te caktuar kohor.
Pas kesaj njeriu qe mori huan,beri nje udhetim te gjate ne det per ti plotesuar nevojat e tij.
Pasi qe erdhi koha e larjes se borxhit,ai vendosi te kthehet,por nuk gjeti mjet udhetimi.
Kerkoi dhe kerkoi por nuk gjeti asgje.
Atehere u mbeshtet ne Zotin,e mori nje cope dru e gdhendi ne mes dhe e beri nje vrime ne te .
E mori nje qese,i futi para aty plot nje mij dinare te arte si dhe nje leter qe tregonte per aryen e tij.
Ai u mbeshtet ne Allahun e leshoi ne det dhe iu derjtua Allahut me keto fjale;
O Zoti im Ti e di se kam marre para hua nga nje njeri nje mije dinare.Me kka kerkuar garantues dhe te kam marre Ty si garantues.
Ai ka qene i kenaqur me zgjedhjen time,me ka kerkuar deshmitar,dhe te ka marre Ty per deshmitar,Ai ka qene kenaqt me zgjedhjen tim,nder une ne pamundesi per te gjetur anije dhe ne pamundesi per tia kthyer borxhin ne afatin e premtuar,e mora kete cope dru,e leshova ne det duke u mbeshtetur ne ty .
E hodhi ne ne det dhe filloi te lundronte derisa nuk u duke me, me pas edhe ai u largua,
Kurse ne anen tjeter te detit,pasi qe ishte afruar koha e kthimit te borxhit doli ai personi qe e kishte dhene hua dhe filloi te priste se mos ndoshta do te mund te vinte ndonje anije,edhe pse moti ishte shum keq.
Kur papritmas ne bregdet sheh nje cope derrase duke e endur valet e detit ,Ai e more ate cope derrase qe ta qonte ne shtepine e tij per dru ,kur q'te shihte,nes te gjendej nje qese dersa brenda saj gjendeshin parate dhe nje leter.
E pa se ishte pikerisht per te,pastaj nuk kaloi kohe e gjate dhe borxhliu i kthye ne vendin e borxhit.Filloi ti arsytohej,se shkaku i mosardhjes se tij me kohe ishte pamundesia e udhetimit per shkak te kohes se keqe dhe se kishte kerkuar me ngulm ndonje mjet udhetimi,por nuk kishte mundur te gjente.
Huadhenesi filloi te qeshe dhe e pyeti,A me ke derguar diqka permes detit! Po por nuk kam mundur te vij sepse nuk gjeta anije iu pergjigj Huamarres,Atehere personi ia ktheu7;allahu ma ktheu borxhin tend dhe e permbushi amanetin qe kishte derguar dhe ia tregoi parat keshtu qe te dy u ndane te kenaqur
Allahu eshte ruajtesi me i mire dhe Ai eshte me i Meshirshmi i meshiruesve.