Ajo nxori një ofshamë në shenjë qetësimi, derisa e mbyllte derën e veturës dhe ulej pran bashkëshortit.Ajo nuk i dha shansin bashkëshortin që ta pyeste për mendimin që kishte për të afërmit e tij. Ajo tha: “Ishte sikur me qenë në provim, ndonëse shkova si vizitorë vetëm për t`i përshëndëtur ata. Ata më bënë shumë pyetje, bashk më dukej sikur të hidhnin shigjeta në mua. Më pyetën se ku studioja, sa e kam blerë fustanin, kush ta ka blerë e kështu me radhë. Nuk kisha kohë të merja frymë, më dukej sikur përpara ti kisha tre topa, ku posa mabronte punën i pari do të fillonte i dyti. Ata më ofruan çaj, i cili u ftoh shpejt, sepse isha e zënë me përgjigje dhe sqarime.
E nderuara motër, disa njerëz mendojn se është mirësi të mledhësh informata për jetën private të njerëzve tjerë, ndonëse nëse u bën atyre pyetje ata nuk do t`ju japin një përgjigje të drejtë.Megjithatë, vërtetë kjo kjo është një lloj i sjelljes së keqe.
Shmangia nga ajo që nuk të intereson është shenjë e shkëlqimit të njeriut në fe.Çfarë do të humbni nëse nuk i dini punët e të tjerëve? Është e mjaftueshme që ti përshëndetni ata me selam dhe të bisedoni me ta për gjëra të mira. Takimet e tilla nuk dueht të bëhen vende të marjes në pyetje, sepse kjo është e padurueshme, ndoshta për këtë shkak njerëzit nuk ju vizitojnë dhe i shkëputin lidhjet e dashamirësisë me ju..
Si rezultat, mos bë shumë pyetje , sepse nëse e veni veten në pozit të njejtë, ju do të jepni përgjigje të përgjithshme ose do t`ju shmangeni përgjigjes në pyetje përshkak të mosrehatis dhe bezdisjes. Pjesë e sjelljes së mirë dhe mirëpritjes është mosturpërimi dhe mosbezdisja e mysafirëve. Në të kundërtën , shumë gra e kanë bërë shprehi të pyesin shumë për të tjerët në mënyrë direkte ose indirekte , kështu që as një cështje nuk lënë pa e kontrolluar, e vogël apo e madhe.
Atëherë, e nderuara motër, mos të interesojnë cështjet e të tjerëve e me këtë të ngjallësh pikëllim dhe depresion te të tjerët, sepse ata që merren me punët e të tjerëve do ta mbysin veten me hidhërim.Për më tepër, nuk ka ndonjë përfitim material ose fetar nëse merreni me punët e njerëzve.
Tregim nga të parët
Një burrë nga fisi Temim thotë: “Unë e kam shoqëruar Er-Rebi` bin Hejthem për dhjetë vjet dhe vetëm dy herë e kam dëgjuar se ka biseduar për çështje të kësaj jete.Një herë kur më pyeti: “A e ke nënën ende gjallë?” dhe një herë tjetër kur më pyeti : “Sa xhami gjenden në vendin tuaj?”