Lexoje per hir te Zotit tend
M e emrin e All- llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Xhenneti gjindet nën këmbët e nënës suaj'
*s. a. v. s. do të thotë (paqa dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të)
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Nëse vetëm një herë e keni thënë dëshminë- shahadetin me bindje, do të jeshë banor i xhennetit'
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Gruaja- femra e cila e ka zbuluar trupin e saj apo vishet me rroba shumë të ngushta, nuk do t'ia ndiej erën e xhennetit në distancë prej 500 vitesh'
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Pluhuri i cili i ngjitet një njeriu përderisa është në rrugën e Allahut, jo vetëm zjarri, por edhe tymi i xhehenemit është bërë haram për ato pjesë- ku është ngjitur pluhuri'
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Unë i mallkoj vetëm tre lloje të njërëzve:
1.Ata njerëz që nuk kujdesen për prindërit e tyre kur ata janë të shtyrë në moshë.
2.Ata njerëz që nuk e shfrytëzojnë përparësinë e plotë të muajit të shenjt Ramadan.
3.Ata njerëz (koprracë) të cilët nuk thonë Sal- Allahu Alejhi ve Selem, kur të përmendet emri im (të dërguarit salavatë mbi pejgamberin)'
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Personi është inteligjent kur ai vazhdimisht mendon dhe përgatitet për vdekje'
I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: 'Më mirë është për një mashkull që t'i futet një gozhdë e çelikut në qendër të kokës së tij, se sa ai t'ia prekë shuplakën e ndonjë gruaje të huaj (përshëndetje me dorë
JU LUTEMI QË T'IA MERRNI VETES DY MINUTA PËR TË LEXUAR KËTË:
Paramendini sikur t'ju ndodhë juve kjo...
Një ditë gjatë faljes së namazit të xhumasë, mëse 1.000 persona- xhematë kanë qenë të befasuar kur i kanë parë dy persona të maskuar duke hyrë mbrenda, që të dy kishin qenë të mbuluar prej kokës e deri te këmbët me të zeza dhe mbanin automatikë në dorë.
Njëri prej tyre kishte thënë:
'Nëse ka dikush që dëshiron që ta marr plumbin në emër të Allahut, qëndroni aty ku jeni.'
Përnjëherë, xhemati u shpërnda, dhe prej 1. 000 sa ishin, kishin mbetur vetëm rreth 20.
Njeriu i cili kishte folur e kishte heqë maskën, kishte shikuar imamin dhe kishte thënë:
'Në rregull Maulana, i hoqa qafe të gjithë hipokritët- munafikët. Tani mund të filloni predikimin- hytben'
Mëpastaj, të dy burrat u kthyen dhe dolën jashtë.
A qenka misterioze që të mos pasohet?
'Është qesharake për njerëzit që ta shlyejnë Allahun... dhe mëpastaj çuditen se si bota është duke shkuar mbrapsht.'
'Qesharake se si besojmë se çka thonë gazetat... por e vejmë në pyetje- dyshojmë atë se çka thotë Kur'ani'
'Është qesharake se çdonjeri dëshiron që të shkojë në xhennet... dhe njerëzit sigurohen se ata nuk duhet të besojnë, të mendojnë, ose të veprojnë ashtu si thotë Kur'ani.'
'Është qesharake se dikush thotë 'Unë e besoj Allahun'... por ende e pasojnë shejtanin (i cili poashtu e 'beson Allahun').'
'Është qesharake se si mund t'i dërgoni me mijëra 'shaka' nëpërmjet e- mailit dhe ato shpërndahen si zjarrë i tërbuar... por kur të filloni të dërgoni porositë sa i përket Allahut, mendoheni dy herë për ndarjen e këtyre e- mailave.'
'Është qesharake se si këto fëlliqësira, vulgarizma dhe paturpësira lirshëm fluturojë në këtë hapësirë të automatizuar... por diskutimi publik për Allahun është i shtypur nëpër shkolla dhe në vendet e punës.'
Qesharake, a?!
'Është qesharake- çuditëse se si dikush mund të jetë aq i zjarrtë për Allahun në ditën e premte... por të jetë një musliman i padukshëm gjatë tërë javës.'
A po qesheni?
'Është qesharake- çuditëse se kur të përcillni këtë porosi... nuk do t'ia bëni këtë shumicës së personave të cilët janë në listën e adresës suaj për arsye se nuk jini të sigurt se në çka besojnë ata, ose çka do të mendojnë ata për ju nëse ju iu dërgoni këtë porosi atyre.'
'Është qesharake se si mundem unë të brengosem më shumë se çka thonë të tjerët për mua... se sa çka mendon Allahu për mua.'
A jeni duke menduar?
A do ta ndani këtë me njerëzit për të cilët brengoseni?
Apo jo?!
Me emrin e All- llahut, Dobiprurësit, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
Allahu është i madh
Gjatë 60 sekondave të ardhshëm, ndaluni çkado që bëni, dhe shfrytëzojeni këtë mundësi. (Kjo zgjatë një minutë) E tërë ajo që duhet të bëni është siç vijon: Thjeshtë, thuajeni ndonjë lutje, bëni dua, për personin i cili/ e cila ju ka dërguar këtë porosi. Mëpastaj, dërgojeni këtë porosi te secili që e njihni.
Dhe në ndërkohë, shumë njerëz do të bëjnë dua për ju dhe se do të kini shumë njerëz të cilët do të bëjnë dua për të tjerët. Dhe në vazhdim, ndaluni, mendoni dhe çmojeni fuqinë e Allahut në jetën tuaj, duke bërë gjëra që e dini se Allahu është i kënaqur me to. Nëse nuk jeni të turpëruar ta bëni këtë, atëherë përcillni instruksionet.
Allahu thotë: Nëse ju jini të turpëruar me mua, edhe Unë do të jem i turpëruar me ju.
Nëse nuk jeni të turpëruar, dërgojeni këtë porosi... vetëm nëse besoni.
Po, e dua Allahun, Allahu është burim i jetës sime si dhe shpëtimtari im. Allahu më mbanë mua në jetë ditë e natë. Pa Allahun unë jam askushi. Por me Allahun, unë mund të bëjë gjithëçka. Allahu është forca ime.
Ky është një test i thjeshtë. Nëse e doni Allahun dhe nuk turpëroheni me të gjitha gjërat e mëdha që Allahu i ka bërë për ju, dërgojeni këtë porosi te secili person që e njihni, si dhe te personi që ju ka dërguar këtë.
~"Kapitali më i madh është të kesh besim tek Allahu dhe të mos i varësh shpresat te njerëzit"~
ME RESPEKT MOTRA JUAJ NE ISLAM