Një plaku i vjen djali nga italia pas 6 viteve. Djali i kishte ardhur me një ferari të kuq të tipit të fundit. Këta inshin nga Shkodra. Plaku i thotë djalit:
Të shkojmë në Vlorë tek xhaxhai yt. Mirë i thotë djali dhe e mer ferarin. Por plaku një jetë të tërë kishte që udhëtonte vetëm me biçikletë dhe nuk pranonte të hipte në veturë. I thotë djali:
Po mirë, o baba, lëre frikën dhe hajde se është turp, unë me ferrari dhe ti me biçikletë, ç`do mendojë xhaxhai dhe njerëzit.
Nuk hipi në makinë, por lidhe bicikletën prapa ferrarit dhe kur ti bie unë ziles, ti ngadalsoje shpejtësinë. Mirë,i thotë djali,dhe nisen për në vlorë. Rrugës, një vajzë me një porche të verdhë parakalon djalin. Ai nxehet dhe do që ta parakalojë porchenë, por harron që prapa e ka të lidhur të atin. Një polic rrugor i shikon dhe i bënë me shenjë që të ndalojë, por ata nuk i binden policit.Polici i nevrikosur shkon në komisariat dhe kërkon që ta lejë detyrën.Filloi që ti ankohet shefit:- Nuk mundem më. Njerëzit janë çmendur fare ; sotë e pashë një xhaxha që ishte çmenudr fare. - Pse?; E pyet komandantin po ja dy të rinj bënin gara me njëri-tjetrin, nejse ata së paku janë të rinjë por ajo që nuk shtyhet është se njd xhaxha i binte ziles së biçikletës për t`i parakaluar.