| Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Mr.Uzeir-Ibrahimi S.Moderator
Numri i postimeve : 1543 Data e regjistrimit : 19/12/2009 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë.
| Titulli: Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? Fri 24 Dec 2010 - 21:25 | |
| Selam. Sa i takon leximit të Kuranit prej fillimit e deri nëfund quhet hatme. Nëse Kuranin e lexoni pas ndonji dijetari(ai lexon nji ajet dhe ju e përserini mbas tij)prej fillimi deri në fund llogaritet hatme. Sa i takon pranimit të hatmes ate e din vetëm Allahu xh.sh., por për cdo shkronjë që po e lexoni do të keni 10 sevap, sipas hdithit të Muhammedit a.s. Un mendoj se mos e leni kleximin e Kuranit, qoft për te vdekur apo për të gjallit. Me respekt Uzeir Ibrahimi. Lexuar | |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
Numri i postimeve : 96 Data e regjistrimit : 27/11/2010 Nacionaliteti-Sheti : kosov gilan
| Titulli: Re: Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? Fri 28 Jan 2011 - 20:30 | |
| es-selamu alejkum hoxh i nderuar e kam nje pytje per duaen e bukes a asht qekjo dua ne rregull edhe nese ka mundsi me shkruni kur e lexoj une ket dua a duhet me za te lart apo ne vete dhe te tjeret qka duhet lexu qe se din ket dua edhe a duhet fatihan pas kesaj apo vetem ket dua ma bani hallal inshalla jam e kjart selam Duaja e Bukes Elhamdulil-lahil-ledhi etamena ve sekana ve xhealna minel muslimin.All-llahum-magfir verham vahfedh sahibet taami vel aaaakilin.Ve limen sea fihi ve li xhemil mu minine vel mu minat.All-llahum-me nev-vir kulubena bienvari muhab-betike ve dhikrike ja dhel xhelali vel ikram.All-llahum-mehjina hajaten taj-jibeten bis-sihati ve selameti vel afijeh fid-dini ved-dunja vel ahirah in-neke ala kul-li shejin kadir.All.llahum-me ina neseluke tamamen-ni meh.Ve devamel afijeh.Verzukna husnel hatimeh.All-llahum-me zid vela tenkus bihurmetin-nebiji sal-All-llahu alejhi ve sel-lem.Ve bi hurmeti sir-ri suretul fatia(elhamdulilahi) | |
|
| |
Numri i postimeve : 1543 Data e regjistrimit : 19/12/2009 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë.
| Titulli: Selam. Fri 28 Jan 2011 - 21:39 | |
| Selam. Motër e nderuar duaja është në rregull, nëse këte e thua kur je vet , mundet edhe pa zë, por kur jeni me njerëz më mire është që të thuhet me zë. Duaja që thuhet me zë të tjerët mirë është që vetëm të thuan Amin. Pa përfundimit të duas lexohet Fatihaja dhe më pas përfundon me Salavatet. Unë po ta shkruaj edhe në gjuhën shqipe që kur ta thuash të kuptojn edhe ata që po e ndëgjojn. Bismil-lahir-rahmanir-rahim. Falenderimi dhe lavdërimi i takon Allahut xh.sh. i cili na bëri pjestar të fes Islame, i cili na bëri të mundur cka me hëngër dhe cka me pi, na bëri prej atyre që Zotin e përmendin shpesh dhe pa ja nda. Mëshira, bereqeti dhe rahmeti i Allahut qoftë mbi ata që pregatitën kë ushqim, të cilët e hëngrën kët ushqim, të cilët u gjendën në kët vend. O Zot i gjithësis na mundëso të ham prej hajeve të Xhennetit, të pijm uj prej kronit të keotherit, të shoqërohemi me shokët e Xhennetit, për nder të këtyre nimeteve si dhe për nder të Muhammedit a.s. te këndojm suren fatiha. Me respekt: Mr. Uzeir Ibrahimi.
| |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
Numri i postimeve : 96 Data e regjistrimit : 27/11/2010 Nacionaliteti-Sheti : kosov gilan
| Titulli: Re: Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? Sat 29 Jan 2011 - 17:31 | |
| es-selamu alejkum hoxh i nderuar njer kerkoj tma bajshe hallall Allahu XH.SH te shperbleft per pergjigjen dhe desha te pyes a duhet edhe ne shqip me ba duan e bukes si ma ke shkru ti pas si te bajm ne arabisht me ze si ne arabisht si ne shqip me ze inshalla kjart Allahu te shperbleft es-selamu alejkum | |
|
| |
| Titulli: Selam Sat 29 Jan 2011 - 17:41 | |
| Selam. Inshaallh Allahu të gjithve na shperblen. Sa i takon duas se a me ze apo pa ze, po jua them se neve kur po i bejme duat, un personalisht e bej et dua qe ua shkrujta juve. Dhe e bej vetem ne gjuhen shqipe dhe e bej me ze te lart, Mendoj se jam i qart. Me respekt Uzeir Ibrahimi. | |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
| Titulli: Re: Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? Tue 8 Feb 2011 - 17:59 | |
| selamun alejkum kam nje pytje hoxh i nderuar me trego per sexhden e leximit te kuranit tilavet sexhden a duhet pa tjeter me fal tilavet kur vjen ajeti a po pasi te perfundojm kuranin inshalla jam e kjart Allahu ju shperbleft per pergjigjen es-selmun alejkum | |
|
| |
| Titulli: Selam. Tue 8 Feb 2011 - 21:25 | |
| Selam. Sa i takon pyetjes suaj do të mundohem të përgjigjem, duke menduar që të jem i qart. Në Kuran ka disa ajete ku përmendet fjala , dhe personi që e lexon kët ajet obligohet që të bëj . Gjithsejt në Kuran janë 14 , bërja e këtyre sexhdeve është vaxhib(obligim). Më mirë do të ishte që njeriu posa ta lexoj ajetin e sexhdes,menjëher posa ta perfundoj leximin e ajetit ta bëj sexhden e leximit(sexhdeittilavetin) Sexhdeja e leximit bëhet në kët mënyrë: Duke qen me abdes drejtohem kah kiblrja duke thënë (pa tekbir) drejt shkojm në seshde, e pasi që themi 3 her Subhanerabbijel -eala,duke u cu prej sexhdes është mirë që të themi edhe kët dua(lutje) Gufraneke rabbena ve ilejkel mesir. Me respekt; Furkan. | |
|
| |
Sara-Luan Motrat islame
| Titulli: Re: Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? Fri 11 Feb 2011 - 21:23 | |
| Es-selamun alejkum hoxh i nderuar kam nje pytje pse asht mekat me shiku shpien ekosoves edhe pse une se percjell kurr ate por ne nje ders e kam degju nje hoxh kur tha si me pi alkohol si me shiku shpien e kosoves mundsisht pak ma gjersisht nje keshill rreth kesaj inshalla jam ekjart Allahu XH.SH ju shperbleft per pergjegjen es-seamun alejkum | |
|
| |
| Titulli: Selam. Sat 12 Feb 2011 - 13:51 | |
| Selam. Sa i takon pyetjes suaj edhe pse nuk kam njohuri rreth kësaj shtëpie,por sa i takon në aspektin fetar mendoj se është mëkat shiqimi i këtij programi pasi që në këtë program mohohen gjërat fetaro-kombtare dhe si duket rrinis sonë po i japin nji kahje kah ajo që quhet "kultur", duke ndjekur kët kultur si duket jemi zhveshur nga kulura jonë origjinale. Shkaku tjetër është se jemi dëshmitar ku armiqt e fes po mundohen si e si te shkatrojn moralin e rrinis islame. Me respekt. Furkan. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? | |
| |
|
| |
| Sahkruajti Sara-Luan. A më pranohet hatmeja? | |
|