NJE MEKAT QE E COI NE PEDIM
Nje njeri i devotshem njehere eshte pyetur te tregoje ngjarjen me te rendesishme te jetes se tij, kur kishte filluar ta praktikoje islamin, dhe kjo ishte pergjigja.
´´Kur isha i ri une nuk lija pa bere ndonje mekat qe me vinte per dore. Nje dite e pashe nje grua te bukur, dhe e thira prane meje me qellim imoraliteti. Ajo mu afrua por e shqetesuar, dukej shume e frikesuar me tmer.
Duke me ardhur keq per te i thashe:-mos u frikeso, se une nuk te lendoj. Por fjalet e mia nuk ia pakesuan aspak friken e saj te tmershme, ne realitet situata u keqesua edhe me shume. Ajo filloi te dridhet edhe me shume si fletet e pallmes prej eres.
Ithashe:-me trego ndodhine tende.
Ajo ma ktheu: pasha Allahun, o vellau im kure me pare nuk ia kam ofruar trupin tim ndokujt ne kete menre, nevoja e madhe eshte qe me ka shtyre ne kete sepse i kam 3 vajza te cilat nuk kane ngrene ashnje kafshate buke ka 3 dite. Keqardhja ndaj tyre eshte qe me ka sjelle mua ne kete nivel te ulet te jetes time.
Per here te pare ne jeten time ndjeva keqardhje, ngjarja e saj me preku aq shume sa qe nuk me shkonte nder mend ta shfrytezoj ate. Pasi qe me tregoi se ku jetonte i cova para, rroba, dhe ushqim ne shtepine e saj. Kur u ktheva ne shtepi i tregova nenes time krejt cka kishte ndodhur.
Nena ime e dinte se une kisha nje liber ne te cilin i shenoja te gjitha veprat e liga qe i beja, andaj me tha :-biri im, ti je nje njeri qe kure nuk ke bere ndonje veper te mire pervec kesaj here, prandaj shko tani dhe sheno ne librin e veprave tuaja vepren tende te mire.
U ngrita, shkova te libri im, e hapa ate, dhe e gjeta se te gjitha faqet e tij ishin te zbrazeta- me perjashtim te faqes se pare ne te cilen ishte e shkruar nje rresht i vetem.
´´SKA DYSHIM SE VEPRAT E MIRA I SHLYEJNE ATO TE KEQIAT´´(Hud:114)
Ne ate moment i ngrita duart kah qielli dhe thashe:
Pashe Fuqine dhe Lartemadherine Tende, kurre nuk do te beje me mekate.´´
Nga libri :Ndodhite e te penduarve.