Një Reagim ndaj Liderëve shqiptarë kudo ku gjenden në Trojet Etnike Shqiptare.
Ku janë Liderët shqiptarë për të kërkuar hise si Ministri Serb;
"Ministri serb: Janë 30 mijë serbë që jetojnë në Shqipëri"
Po vallë nga barbarët dhe gjakpirësit serb ç'farë duhet kërkuar liderët shqiptarë.
Kosova Lindore - Regjion në lindje të Kosovës, përkatsishtë Shqipëria Verilindore. Lugina e Preshevës përfshinë teritorin e komunave të Preshevës në jug, Bujanocit në mes dhe Medvegjës në veri.
Lugina e Preshevës administrativisht ishte ndarë nga Kosova në vitin 1945 prej komunistëve jugosllav në shkëmbim të dy komunave në veri të Kosovës, me Leposaviqin dhe Zubinpotokun, të cilat në atë kohë kishin popullsi shumicë sllave.
Qëllimi i kësaj ndarje ishte copëzimi i trungut shqiptar dhe defaktorizimi i tyre, si në aspektin politik, por edhe nacional.
Numër më të madh të popullsisë ka komuna e Bujanocit, ndërsa dendësi më të madhe ka komuna e Preshevës.
Medvegja edhe pse është dy herë më e madhe ka dy herë ma pak popullsi se komuna e Preshevës.
Sipas dy regjistrimeve të fundit komunat e Preshevës dhe Bujanocit tregojnë rritje të popullsisë , ndërsa ajo e Medvegjës tregon ulje për 400 ose rreth 20%.
Lugina e Preshevës me potencialet e veta natyrore të kufizuara dhe me numrin e madh të popullsisë së aftë për punë paraqitet si krahinë emigruese.
Lugina e Preshevës ka 1249 km2 me 111 000 banorë, dendësi 76 b. km2 dhe me 62% shqiptarë
Komuna e Preshevës ka 264 km2 me 40 000 banorë dendësi 129 b. km2 dhe me 95 % shqiptarë
Komuna e Bujanocit ka 461 km2 me 50 000 banorë, dendësi 95 b. km2 dhe me 60 % shqiptarë.
"Shkruar nga Historiani :Bujamin Salija "