Vizitor Vizitor
| Titulli: Bukuritë e Krijuesit Sat 19 Feb 2011 - 20:12 | |
| Në qoftë se para jush gjendet një tablo çfarëdo dhe ju do të vrisi mendjen , të shihni përdorimin ngjyrave, kombinimin e tyre etj., ju do të mundoheni të gjeni piktorin.Por të gjendeni para një skulpture duke shikuar vijat , goditjet e çekiçit, ju do të thoni sa skulptorë I mirë qenka ky ! Njerëzit lidhen shumë pas tyre, por ata nuk bëjnë asgjë, ata nuk I bëjnë dot valët duke lëvizur etj. Imagjinoninjë luginë jeshile, ujin që rrjedhë, pemët që rriten aty dhe mundohuni tëkuptoni lidhjen e jetës, dhe pastaj ngjituni në mal dhe shikoni brezat e ndryshëm dhe kuptoni emrat e All-llahut xh.sh që janë skalitur në çdo krijesë pas së cilës ju habiteni dhe pastaj nuk mendoni për ato mrekulli të ralla. Sikur jut ë lexonit me aq kujdes sa lexoni një tablo çfarëdo nga një piktor I famhëm, edhe tablonë më të mrekullueshme që All-llahu ka shtrirë mbi faqen e tokës e cila çdo ditë merr një formëmë të buku, pra çdo ditë ajo është në ndryshim.
Shikoni bletën që është ulur mbi një lule dhe po mundohet që të shkëpusë diçka nga ajo lule për të siguruar ushqimin e saj dhe për të na dhënë neve ushqimin më të mirë dhe njëkohësishtë edhe një nga ilaçet më të mira, dhe pas kësaj njeriu duhet të bjerë në duke thënë: “Sa I lartë është All-llahu që I bënë gjërat e vogla të bëjnë punë të mëdha”. Duhet të shikoni të gjitha krijesat nga më e madhja tek më e vogla dhe do të kuptoni se nuk mund të gjeni asnjë mangësi. Tek ata janë skalitur me qindra e mijëra bukuri dhe pas këtyre bukurive , por kush nuk mundohet në këtë botë për të kuptuar këto bukuri, do t`I mohohet edhe shikimi I Bukurisë së Allahut.
|
|
Bujamin Pena e Artë
Numri i postimeve : 423 Data e regjistrimit : 26/08/2010 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë- Maqedoni
| Titulli: Re: Bukuritë e Krijuesit Sun 20 Feb 2011 - 23:12 | |
| MashAll-llah Allahu ju shperbleft motër per kete postim kaq te bukur dhe po aq të dobishëm. Es selamu alejkum motër Admine- Merjem | |
|