Gjeja më e rëndësihsme në të gith gjërat...!!??.
Dijetari i mirënjohur Bediuzzamn në librin "Barla Lahikasi" në një letër dërguar nji doktori shkkruan kështu
Gjëja më e rënsdësishme në të gjith gjërat e krijuara është jeta, kurse detyra më erëndësihsme është shërbimi ndaj jetës.
Detyra më e rëndësihsme ndër detyrat e jetës është që të punohet në at aspekt që jetën që do të mar fund ta transformojm në një jet të pafundme".
Një jet që jetohet për hirë të pëlqimit të Allahut xh.sh. nuk është asgjë tjetër pos (hyzmet) shërbim për njerëzimin.
Jemi duke udhëtuar për në ditën e gjykimit, për të dhënë llogarin e gjith jetës, atëher të fillojm që tani secili të jap llogari për veten etij, për gjërat që i kemi bërë qoft haptazi ose fshehurazi.
Njeriun nuk e shpëton pamja e jashtme( bukuria e tij)por ajo që shpëton njeriun janë vaprat dhe aktivitetet e tija.
Muhammedi a.s. në një hadith thot"Allahu xh.sh nu ja shikon pamjet tuja të jashtme por Ai i i shikon veprat tuaja" Nuk mjafton që njeriu të thot vetëm me fjal se un jam Musliman, por ai ate duhet ta vërtetoj edhe me punë.
Besimi pa vepra është si një pem pa fryte, poashtu edhge vaprat pa besim nuk kan asnji dobi te Allahu xh.sh. në shum ajte Kuranore përmendet besimi së bashku me vaprat ku Allahu xh.sh thot:
"Përvec atyreve që kan besuar dhe kan punuar".(Suretul-Asr2)