Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Kopracia eshte shkaterruese Tue 5 Jul 2011 - 18:05 | |
| Ataqë, kur shpenzojnë, nuk shpërdorojnë, por edhe nuk tregohen kopracë, mbeten në një pozitë të ndërmjetme.” (Furkan,6)[/b]
Ashtu sikurse bujaria është cilësi më e lartë morale edhe kopracia është cilësi më e keqe.Mendjemadhësia dhe kopracia janë nëna e të gjitha të kqijave.
“Disa thonë se koprraci është më i mirë dhe më I kuptueshëm se zullumqari.A ka padrejtësi më të madhe se kopracia?All-llahu na ka bërë të ditur, duke u betuar në madhështinë e Tij se koprracët me veten dhe të tjerët nuk kanëJahja bin Muadh “Bujarët, sado të kqinj që të jenë, prapë se prapë në zemrat e tyre ka pak dashuri, Kopracët, sado të mirë që të jenë , prapë se prapë tëgjithë I urrejnë.”
“Ata që dua më shumë janë kopracët,ndërsa ata që urrej më shumë janë bujarët, edhe nëse janë mëkatarIbn Abasi ka thënë:
Stolisu
Lëshoi përenjt, -I tha Zoti.
Nxirri në shesh rehatinë, rrobat prej pambuku dhe hurritë,- I tha Zoti.
Lumë ata që do të hynë tek unë.
Cfarë është ajo që nuk I ka hije beshe imtari nga gjithë shprehitë e këqija?-patën pyetur.
I Dërguari I Allahut, sal-lall-llahu alejhi ëes-selem ka thënë:
dëshirat tuaja, duke mos dhënë zekat dhe të të hyjë vetja në qejf.”
[b]“Robërit e Zotit janëpërherë në sprovë’.
Sufiu nuk mund të jetë kurë kuprrac, sepse nuk I ka mbetur gjë që të tregohet koprrac, sepse nuk I ka mbetur gjë që të tregohet koprrac.Ai e ka braktisur dhe hedhur poshtë cdo gjë, për hirë të dashurisë së Allahut ,miqësisë me Allahun dhe shkrirrjes në Të. Ai e zotëron vetëm në dukjë mallin dhe pasurinë që zotëron.Gjërat e botës që I fiton për vete , por për të tjerët të përfitojnë.Zemra e sufiut është pastruar nga të gjitha krijesat, format dhe trajtat, me përjashtim të dashurisë së Allahut . Dihet se, vetëm ata që e kanë në zemër adshurinë e pasurisë bëhen koprracë.
Nuk ka dyshim se një sufi në këtë shkallë nuk tregohet koprrac me pasuritë dhe të mirat e kësaj bote , sepse ai është I zhveshur nga të gjitha këto përpara Allahut. Ai nuk ia ka nevojën asnjërës prej begative të kësaj bote.(Abdulkadir Gejlani)-Kuventimi I pesdhjetë e shtatë. | |
|