- Cito :
- 1). Pra p.sh a me u lut Allahut para iftarit apo mas iftarit dhe si me u lut?
Lutja duhet të bëhet në çastet e iftarit domethënë para se me bë iftar.
- Cito :
- 2). Dhe a duhet te lutemi shpeshher me te njejten lutje pa u dorzuar
fare d.m.th te luftosh per ate qe e kerkon d.m.th me ta mundesu Allahu
ate qe eshte hajr per ty (inshAllah me keni kuptuar tani), dhe a eshte e
mundshme qe p.sh kur t'i lutemi Allahut me te njejten lutje qe e bejm
gjat namazit nafile si edhe jasht namazit, vazhdimisht te lutemi me te
njejten lutje me ate qe e kerkojm prej Allahut.
Nëse lutja juaj është shumë me rëndësi pra duhet ta përsëritni atë lutje deri sa All-llahu xh.sh tua pranoje kuptohet nëse lutja është hajrë e nëse Allahu xh.sh nuk ua pranon atë lutje Ai e dinë më mirë pse nuk ta pranon dhe ndoshta ta ruan që të ta kompenzoje me diç më të mirë në këtë botë apo në ahiret.
- Cito :
- 3). A duhet ta kujtojm shpeshher lutjen qe ia bejm Allahut dhe me u bind se Allahu ta ka pranu ate ose do ta pranoj lutjen?
Me sae kuptova unë pyetja është se a duhet ju ta rikujtoni atë lutje që ja ke bërë Allahut xh.sh dhe si shkak i rikujtimit do të bindeni se Allahu jua ka pranuar apo jo atë lutje...Unë them jo ska nevojë sepse nëse Allahu xh.sh ta pranon lutjen ajo do ta jep frytin e vet dhe do ta arini atë për çka e keni lutur nëse jo atëherë të njejtën do ta kuptoni.
Të falenderoj për urimin e Ramazanit që na ke bërë gjithashtu edhe unë në emrin tim personal si dhe në emër të stafit ua urojm muajn e ramazanit edhe pse me vonesë por i lutemi Allahut xh.sh që ditët që i keni agjëruar tua pranoj ndërsa ditët e mbetura tua lehtësoj.
Një herit e shfrytëzoj rastin që tju uroj mirëseardhje në forumin islam Islami ehste Drit duke iu lutur Allahut Azze we Xhel tju shpërblen për kohën që keni ndjajtur të na vizitoni si dhe për antarsimin.Inshallahu teala do të kemi dobi nga postimet e ndërsjellta.
wes-selamu alejkum
Me respekt:Admin-Ilaz Salihi