Organet e rendit të mos lejojnë hyrjen e ekstremistëve fetar
Kreu i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, u ka bërë thirrje institucioneve të sigurisë që t’i kontrollojnë mirë kufijtë, pasi vlerëson se në Kosovë po hyjnë individë të dyshimtë, të cilët përmes aktiviteteve fetare po synojnë indoktrinimin e rinisë me frymë ekstremiste.
Në një intervistë për Radio Kosovën, ai kërkon nga besimtarët myslimanë që të mos bien pre e asnjë interesi të ngushtë, pavarësisht se nga vjen ai, ndërsa në këtë drejtim pret edhe bashkëpunimin nga ana e institucioneve.
“Fatkeqësisht edhe sot në Kosovë ende hyjnë njerëz pa kurrfarë kriteri, hyjnë persona të paftuar, hyjnë persona dhe individë, të cilët nuk ia duan të mirën Kosovës. Ata nuk janë zyrtarë dhe mysafirë të Bashkësisë Islame. Ata po mundohen që një pjesë, në veçanti rininë, ta indoktrinojnë. Për këtë duhet të jemi shumë syçelë. Ministria e Punëve të Brendshme, EULEX-i dhe Qeveria në përgjithësi, duhet t’i kontrollojnë kush janë ata njerëz. Unë nuk mund t’i kontrolloj kufijtë e Kosovës, pasi nuk është punë e imja, por dua të deklarojë botërisht se ata individë që kanë ardhur në Kosovë nuk kanë ardhur me ftesën e Bashkësisë Islame”, ka thënë Tërnava.
Ai rithekson kërkesën për futjen e lëndës së edukatës fetare në shkolla dhe ndërtimin e xhamive të reja në qendër të Prishtinës.
“Parlamentarët e Kosovës janë të zgjedhurit e popullit dhe duhet t’i kenë parasysh kërkesat që dalin nga populli dhe zbatimi i lëndës fetare është kërkesë e besimtarëve të Kosovës”, ka thënë myftiu Tërnava, duke shprehur besimin se BIK do të gjejë mënyrën dhe mundësinë që në bashkëpunim me institucionet e vendit që edhe lënda fetare dhe shamia të lejohen në shkolla.
Për më tepër, Myftiu Tërnava thotë se dhuna është e papranueshme për Bashkësinë Islame dhe vetë fenë Islame. Ai konsideron se Kosova është duke e mbajtur një balancë të mirë me shtetet islame dhe ato jo islame.
“Unë mendoj se po udhëhiqet një politikë e mençur edhe me botën islame. Sigurisht që duke përjashtuar ndonjë shtet të mundshëm që nuk ka raporte të mira me SHBA-në dhe BE-në, gjë që reflektohet edhe në politikën tonë të përditshme”, është shprehur Myftiu Tërnava.