Eselamu Alejkum te nderuar anetare te ketij forumi,,,,,diteve te fundit, emisioni prestigjioz "striscia la notizia" qe vepron ne kuader te televizionit Italian Kanale çinkue trasmetoi nje rast me te vertete shum interesante te nje muslimani te cilet kishte gjetur nje portafolje te nje Italiani.
Njeriu ne fjale duke u intervistuar nga nje gazetar i emisionit ne fjale. Ai tregon: -Une e humba portafoljen dhe mbas disa diteve te gjtha dokumentacionet qe kisha ne portafolje, me erdhen ne adresen time, me perjashtim te 800 € qe nuk ishin brenda portafoljes.
Dhe une isha i knaqur qe mu kthye dokumentacioni ndersa per te hollat nuk u merzita fare.
Kaluan disa muaj kur une perseri nga personi anonim pranova te hollat qe me mungonin. Dhe bashke me te hollat gjeta edhe nje leter qe kishte shkruar: "Une jam nje i ri musliman dhe vi nga Maroko. Portafljen e juaj e gjeta une dhe dokumentacionin ta ktheva ne adres, adresen e gjeta ne dokumentet e juaja dhe keshtu e ruajta pasi nuk ta ktheva borxhin te gjithe! Une parat t'i ndala se me te vertete nuk e di a do te me besoni, ate kohe isha me te vertete ne nje gjendje te keqe ekonomike dhe djalli me mashtroi qe ti ndal te hollat. Pasi qe une hyra ne pune tash gjendja ime ka ndrishuar totalishte sepse tani sepaku kam me çka te mbijetoj une u ndjeva qe te ta kthej borxhin qe ta kam mare pa leje. Une nga ti nuk kerkoj asgje tjeter vetem kerkoj qe te ma bejshe hallall "Ti prego perdonami" Keshtu ishin fjalet e muslimanit qe kishte shkruar ne leter drejtuar nje te krishteri. Burri qe kishte humbur pastaj gjetur portafoljen, ishte me te vertete shum i emocionuar dhe thonte "Io vorei inkontrare kuesta persona"(Une dua ta takoj kete nje njeri) duke i peshperitur disa here keta fjale.
Kjo ishte avantura e nje muslimani qe kishte treguar nje autoritet me te vertete shum te madhe ne tregim e vertete te fytyres Islame. E ne mburemi me njerez sikur ky, e qe natyra e tij padishim e MUSLIMAN!!