Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Temë në Diskutim: Si të largohemi nga shejtani dhe cytjet e tij?? Fri 2 Mar 2012 - 10:22 | |
| Es-selamu alejkum të nderuar antarë/e si dhe ju vizitorë të nderuar jetojm në një kohë dinamike të rethuar në katër anët me harram.Për tu mbrojtur besimtari nga këto harrame e ka shumë rëndë sepse duhet të përballet me dy lufta dhe atë lufta ndaj nefsit dhe e dyta lufta ndaj shejtanit.Lufta e parë largohet duke e mposhtur nefsin em agjërim përkujtim të Allahut e kështu me radhë por lufta e dytë duhet pra të luftojm me armikune përbetuar shejtanin.Pra me të vërtetë është një temë e gjatë për diskutim dhe çdo mendim çdo këshill e juaja do të jetë një ndihmë për antarët që sadopak ti ndihmojm në luftimin e të mallkuarit.Sa i përket shejtanit, ai është krijesa më e frikshme pasi ai është i pari në botë që nuk i respektojë fjalët e Allahut. Ne jemi njerëz besimtarë ( ), që i besojmë All-llahut mirëpo ndodh që nëpër gjakun tonë të kalojë ndonjë dyshim prej shejtanit, i cili mundohet që të hyjë në zemrat e besimtarëve, t`i shkatërojë ato ndjenja besimi e ta bëjë njeriun për vete.Ky është qëllimi i shejtanit, po sa mundohemi ne që ai i shkatërruar të mos na prekë me cytjet e tij? Pra shkruani mendimet e tuaja në lidhje me cytjet e shejtanit si dhe këshillat se si të dlaim si ta luftojm shejtanin alejhilane? | |
|
Admine-Meli Administrator
Numri i postimeve : 160 Data e regjistrimit : 20/09/2011 Mosha : 36 Nacionaliteti-Sheti : Tetove
| Titulli: Re: Temë në Diskutim: Si të largohemi nga shejtani dhe cytjet e tij?? Sat 3 Mar 2012 - 14:27 | |
| Es-selamu alejkum edhe unë desha të them diç në lidhje me këtë temë shumë të mirë dhe aktuale, në të njejtën kohë edhe këshilldhënëse për vllezërith dhe motrat islam.Ne jemi besimtarë dhe duhet t`i përmbahemi fjalës kur themi se ne jemi "MUSLIMAN".A thuaj mund të quhet besimtarë dikush që nuk i zbaton rregullat e Islamit, që Allahu xh.sh i ka caktuar në këtë fe? A thua mund të quhet musliman një njeri i cili thotë se jam besimtar me gojë e jo me zemër? A thua mund të quhet besimtar një njeri që ndjek veset e liga të shejtanit alejhi lane?Jo, muslimani nuk është i tillë.Besimtari i vërtetë e falë namazin dhe i respekton të gjithë ato rregulla të cilët Allahu i ka caktuar.Ai mbrohet prej shejtanit dhe dëshirës së tij duke mos i ndjekur dëshirat e veta epshore, por duke shkuar aps rrugës së Pejgamberit s.a.v.s, e cila sjell paqe dhe qetësi. Pra edhe këshilla ime për gjith besimtarët islam është që të nhyn komplet në islam dhe mos i lënë prizmë shejtanit që të depërton me evset e tij.Ta falin namazin si dhe çdo urdhër që Allahu xh.sh na ka dhënë.Ta hidhrojm shejtanin me mosbindje ndaj tij e mos ta hidhërojm Allahun xh.sh.
| |
|
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: Temë në Diskutim: Si të largohemi nga shejtani dhe cytjet e tij?? Sun 18 Mar 2012 - 14:11 | |
| Es-selamu alejkum....Sërish do të shkruaj unë diç për të mallkuarin Shejtanin alejhi lane dhe kurthat apo cytjet e tij sepse e shof që aksush nuk donë edhe një këshill me dhënë rreth largimit nga shejtani edhe pse e dimë shumë mirë se të gjithë jem,i të sulmuar nga dy armiq dhe atë Nefsi dhe Shejtani.
Pra siç e cekëm më naltë shejtani është armiku më i përbetuar i njeriut i cili njeriut i sjell shumë të kqija dhe atë pajgumësi, netë në dëshprim e hidhërim,grindje shpirtërore dhe grindje me njerëz. Pra lind pyetja a thua më mirë është të ndjekësh rrugën e Allahut dhe të kesh një qetësi shpirtërore, apo të ndkjekësh rrugën e shejtanit, i cili çdokujt i sjell dëshira të pa mbaruara dhe iluzione?
Pejgamberi s.a.v.s ka thënë: "Ska asnjë rob i cili bën një mëkat, pastaj ngrihet, merr abdes dhe zbukurohet, i fal dy rekate dhe pastaj kërkon falje prej Allahut,që Ai të mos ia falë."
Pra siç e shohim nga hadithi i Pejgamberit s.a.v.s nëse ne ndjekim rrugën e Allahut xh.sh neve na dhemb mëkati që i mallkuari na ka shti me bë dhe prandaj nëse pendohemi nuk duhet me u mërzitur sepse i jemi drejtuar Mëshiruesit më të Madh dhe ia kemi kthyer shpinën Shejtanit dhe e kemi mallkuar për gabimin q0δ kemi bërë.Dhe për këtë shkak Allahu xh.sh na i fal mëkatet tona. Që të bëjm largimin e shejtanit alehilane dhe dyshimeve të tij duhet që të bëjm dua edhe atë:
- Të kërkojm mbrojtje nga Allahu xh.sh prej tij,
- Këndimi i Ezanit,
- Marja e abdesit
- Ose komplet larja e trupit pasi që shejtani është nga zjarri e uji e shuan atë zjarrin.
Duatë dhe leximi i Kur`anit (Pastaj gjithashtu ajo që e largon shejtanin janë lutjet e mëngjesit dhe të mbrëmjes pra dhikri i mëngjesit dhe mbrëmjes,lutjet e hyrjes dhe daljes nga shtëpia,leximi i Ajetul-Kursisë para fjetjes, leximi i dy ajeteve të fundit të sures el-Bekare). Po ashtu,Pejgamberi s.a.v.s ka thënë: "La ilahe il-lall-llahu vahdehu la sherike leh, lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir" Pra: "Ska të adhuruar tjetër përveç Allahut, Një dhe i pa shoq,Atij i takon Sundimi e Lavdrimi dhe Ai është i Plotfuqishëm mbi çdo send" Pra kush i bën këto lutje do të jetë i mbrojtur prej shejtanit tërë ditë. Pra ne tash presim edhe këshillat,sqarimet,opinionet tuaja me Temën islame e cila në të njejtën kohë është edhe aktuale sidomos në kohën në të cilën jetojm aq sa edhe dobiprurëse për ata q0δ duan ti kthehen Allahut xh.sh dhe t`ia kthejn shpinën shejtanit. | |
|
REJHANA-ENSAR Moderator
Numri i postimeve : 811 Data e regjistrimit : 07/07/2010 Mosha : 37 Nacionaliteti-Sheti : stuttgart
| Titulli: Re: Temë në Diskutim: Si të largohemi nga shejtani dhe cytjet e tij?? Mon 19 Mar 2012 - 23:22 | |
| we selamu alejkum Allahu qofte i kenaqure me ju shume teme e qelluare per te debatuare .
O ju vëllezër, dhe motra zemërimi është mbizotërim i shejtanit mbi mendjen e njeriut. Transmetohet prej njërit prej të Dërguarve të Allahut të i ketë thënë Iblisit: "Kur e mbisundon më së lehti të birin e Ademit? Iblisi iu përgjigj: "Atëherë kur është i zemëruar dhe kur e pason epshin".
Premtimet, shpresat dhe mashtrimet janë një armë tjetër e fortë e shejtanit kundër njeriun: "Ai (djalli) u premton atyre dhe i josh me shpresa, por ato që premton djalli, janë vetëm mashtrime". Nisa 120, dhe "Unë nuk kam pasur kurrfarë pushteti mbi ju. Unë thjesht ju thirra e ju m’u përgjigjët. Prandaj, mos më qortoni mua, por qortoni veten!". Ibrahim 22, dhe "Mirëpo, kur u ndeshën dy ushtritë (me engjëjt përkrah besimtarëve), ai u kthye nga thembrat e tij dhe u tha (jobesimtarëve): "Unë nuk kam të bëj me ju". Enfal 48. Ky mashtrues i premton njerëzve sipas natyrshmërisë së tyre dhe i fut në kurthin e tij sipas ëndjeve dhe dëshirave të tyre. Pasanikun kur jep lëmoshë dhe bën vepra të mira e frikëson me varfëri, ndërsa pasurinë ia zbukuron me shkaqe të ndaluara dhe mjete të shëmtuara. | |
|
Jasemina Motrat islame
Numri i postimeve : 523 Data e regjistrimit : 19/02/2011 Nacionaliteti-Sheti : Aty ku ma ka dhan Zoti rriskun..NE TOK
| Titulli: Re: Temë në Diskutim: Si të largohemi nga shejtani dhe cytjet e tij?? Mon 26 Mar 2012 - 23:11 | |
| Selamu Alejkum !
S'di cka te them ketu , ka shume per te folur ketu ... shejtani dite e per dite luan me neve ne trupin tone ... Pse ndodh kjo ? Se e kemi lan avdesin mbas dore , kemi lan namazin mbas dore , kemi lan leximin e kuranit mbas dore e shume gjera te tjera mosrespektimi i prinderve, ka humb vlera e njeriut te ndershem ...Kto gjera jan qe e cojne njeriun deri ke punt e shejtanllekut | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Temë në Diskutim: Si të largohemi nga shejtani dhe cytjet e tij?? | |
| |
|