Albana... Antar-aktiv
Numri i postimeve : 167 Data e regjistrimit : 19/02/2012 Mosha : 29 Nacionaliteti-Sheti : Prizren :)
| Titulli: Temë në diskutim: "Të kundërshtosh prindërit në qoftë se ata mohojnë fjalën e All-llahut xh.sh. Sat 31 Mar 2012 - 20:57 | |
|
Njerezit nuk jane te njejte,besimi i tyre nuk varet nga dikush tjeter pos asaj qe ata besojne.Kjo bene qe njerezit te dallohen ndermjet njeri-tjetrit.Prandaj askush askujt nuk i jep te drejten e mohimit e asaj qe All-llahu xh.sh.ka thene.Po qe se dhe prinderit e tu besojne ne diqka tjeter ke te drejten ti kundershtosh,jo te mos i respektosh,por si besimtar ti udhezosh,mbase ti mund te jesh shkaktar qe ata te gjejne shpetimin ne saje tenden ....! Te jesh rruga e shpetimit per ta.. Te mbetesh arsyea qe ata arriten te gjejne udhezuesin e tyre... Apo ti te mbetesh arsyeja qe ata te besojne ne dike dhe diqka tjeter... Te mbetesh e vetmja rrrugedalje per ta,apo ti braktisesh ne momentin kur ata kane me shume nevoje per ty....!Cili eshte mendimi juaj?
| |
|
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: Temë në diskutim: "Të kundërshtosh prindërit në qoftë se ata mohojnë fjalën e All-llahut xh.sh. Sat 31 Mar 2012 - 23:44 | |
| E-selamu alejkum....Ja sërisht na vjen një temë e mirë në diskutim Allahu ju shpërbleft për këtë temë. Në botën në të cilën jetojm kemi raste të ndryshme të raporteve prind fëmijë dhe anasjelltas.Muslimani duhet të bërballet me raste të ndryshme duke këshilluar dhe duke bërë durim siç thotë edhe Allahu xh.sh: Ves-stainu bis-sabri ves-sala.Inallahe meas-sabirin: Këshillo me sabër dhe namaz.Vërtetë Allahu është me besimtarët. Sa i përket prindërve ne duhety gjithmonë ata ti respektojm, ti ndëgjojm në çdo gjë vetëm kur vjen në pyetje Allahu xh.sh dhe urdhëri i tij nuk ndëgjohen ata por assesi nuk guxojm që ata ti braktisim e mos ti respektojm sepse ndoshta ne do të bëhemi shkak duke këshilluar çdo her që Allahu xh.sh ti udhëzoj sepse Allahu xh.sh i ka në dy gishtat e Tij zemrat e njerëzve dhe i rrotullon si don. Ndryshe ne e dim urdhërin e Allahut xh.sh në lidhje me prindërit që na drejtohet në Suretul Isra ajeti 23-24: Zoti yt ka dhënë urdhër të prerë që të mos adhuroni tjetër pos Tij, që të silleni në mënyrë bamirëse ndaj prindërve. Nëse njërin prej tyre, ose që të dy, i ka kapur pleqëria pranë kujdesit tënd, atëherë mos u thuaj atyre as “of - oh”, as mos u bë i vrazhdë ndaj tyre, po atyre thuaju fjalë të mira (të buta, respektuese). Dhe në shenjë mëshire shtrije pranë tyre krahun përulës e respektues dhe thuaj: “Zoti im! Mëshiroi ata të dy, sikurse më edukuan mua kur isha i vogël”. Pra ne duhet prindërit ti respektojm, ti ndëgjojm mos ua ngrem zërrin mos i braktisim tua shtrim krahun e mëshirës të bëjm lutje për ta gjithmonë.Të përdorim metoda të ndryshme që vetëm e vetëm t`ua bëjm të dashur islamin.Kemi shumë raste të prindërve që nuk kan qen besimtarë si nga Pejgamberët siç është rasti me Azerin babën e Ibrahimit a.s i cili ishte putist si dhe putandreqës por megjithatë ai u obligua ta respekton atë edhe kur u obligua që të largohet nga ai vend shkaku i torturave i tha babait o babai im shumë më dhimbsesh do të bëj dua ndoshta Allahu ta zbut zemrën.Kemi arste të ndryshme me As-habët e Pejgamberit a.s siç është rasti i një nëne kur iku drejtua një As-habi tha nëse ti do të vazhdosh në fenë e Muhammedit unë nuk do të ha buk dhe nga uria do të vdes dhe ti do të turpërohesh shkaku i vdekjes sime e ai Sahabiu iu drejtua oj nëna ime shumë më dhimbsesh me të vërtetë dua që ehd eti të jesh në fenë e Muhammedit por nëse edhe 1000 her vdes dhe 1000 ringjallesh unë kurrë nuk e lë këtë fe.Pra njeriu duhet të jet këmbngulës në dinin e Allahut por të këshillon me butësi e mos të bëhet arogant në këshillim e në bised me asnjë e sidomos me prindërit. Ki ishte mendimi im sa i përket temës Allahu inshallah udhëzon të gjithë prindërit musliman dhe së bashku inshallah na takon në Xhennetet e pregatitura nga Ai. | |
|