| Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Albana... Antar-aktiv
Numri i postimeve : 167 Data e regjistrimit : 19/02/2012 Mosha : 29 Nacionaliteti-Sheti : Prizren :)
| |
| |
Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Mon 26 Mar 2012 - 18:53 | |
| Es-selamu alejkum..Njëherit ju përgëzoj për temën dhe guximin që keni marë për me hap një temë diskutimi.Tema është mjaft e qëlluar ka të bëj me krijesën me të butë aq sa edhe të prekshme gruan.Nëse u kthehemi fjalëve të Allahut xh.sh si dhe Porosive të Pejgamberit a.s do të shohim se kjo krijesë e ndjeshme e Allahut xh.sh duhet të respektohet të çmohet e jo të malltretohet dhe të bëhet me derdh lot se për gjak s'bëhet fjalë.Sa i përketë burrit aj është i fortë që nga krijimi dhe i pregatitur për me perballu çdo vështirësi.Edhe pse një burrë e ka vështirë me derdh lot por me derdh lot i bënë mirë sepse lirohet sadopak nga hallet. Ki ishte mendimi im sa i përket temës.Wwe-Selamu alejkum. | |
|
| |
Jasemina Motrat islame
Numri i postimeve : 523 Data e regjistrimit : 19/02/2011 Nacionaliteti-Sheti : Aty ku ma ka dhan Zoti rriskun..NE TOK
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Mon 26 Mar 2012 - 22:36 | |
| Selamu Alejkum !
Une them se rendesia eshte e njete ke dy palet , pershkak qe si femra ashtu edhe mashkulli kan ndjenja. Lotet e nje mashkullit nuk i qan syri por i qan zemra nga qe shpesh hasim qe mashkulli me nuk e jep veten dhe mbyllet ne heshtje ....Pra, ndjenjat emocionet gezimet etj etj nuk njohin gjinin apo diferencen. Pastaj mashkulli derdh lot kur ka arsye te fortat se ne jemi mesu ti shohim grat per pak e shume te qajne . Nuk domethene se vetem per hidherim qajme ... | |
|
| |
Albana... Antar-aktiv
Numri i postimeve : 167 Data e regjistrimit : 19/02/2012 Mosha : 29 Nacionaliteti-Sheti : Prizren :)
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Tue 27 Mar 2012 - 14:44 | |
| Ue alejkum selam,falenderimi i takon All-llahut qe koha ka ndryshuar dhe gjerat sa vine e behen me mire...All-llahu ju shperblefte per komentin,InshAll-llah takohemi ne Xhen-net... | |
|
| |
jettoni Mysafirët e rregullt
Numri i postimeve : 93 Data e regjistrimit : 24/11/2011
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Tue 27 Mar 2012 - 17:29 | |
| Selam alejkum. Nese kerkohet nje mendim imi i cili nuk qon pesh shume atehere jam i nderuar te jap nje mendim ne lidhje me kete pyejte. Nese mendimi im sherben per te mire atehere osht permbushje e obligimit qe kemi ndaj Allahut dhe te gjithe vellezerve dhe motrave muslimane.
Allahu teala nje nder madheshtite me te mira dhe me argumentet te qarta qe ka permendur ne Kur'an dhe gjithashtu ne hadithe kudsij eshte se nuk ka bere dallim apo diskriminim ndaj te dy gjinive. Kete e ben njeriu ngase ne zemren e tij dhe ne perditshmerin e tij nuk e fut Islamin si pjese te jetes. Nese njeriu e kupton mesazhin qe i eshte dhene dhe e deklaron ne menyren me te bukur, me butesi, urtesi, moral dhe me shprehje te bukura ai ka permbushur nje obligim te fuqishem.
Allahu per nje arsye ka kriju njerez te te dyja gjinive. Ne perballemi sot me lloj lloj akuzash, lloj lloj fyerjesh dhe kercenimesh. Ne po harrojme se Allahu ne Kur'an ka vequar gruan ne shume raste dhe ne shume veshtiresi qe e percjellin ate gjate jetes se saj, sprovat qe kane dhe adhurimin e tyre qe kanw ndaj Allahut te Madheruar.
1. Allahu ne Kur'an komplet nje kaptine e ka quajtur 'En-Nisa' apo kaptina e grave, qe eshte nje perparesi e madhe e gruas muslimane ndaj burrit. 2. Allahu e ka quajtur nje kaptine ' El-Insan' kaptina e njeriut, qe nuk osht e specifikume se a eshte mashkull apo femer. Qe do tew thote se gruaja eshte ne perparesi ndaj burrit. (rezultati 2-1) 3. Allahu e ka quajtur nje kaptine 'En-Nas' kaptina e njerezve. Qe do te thote se ketu ben pjese si mashkull ashtu edhe gruaja. (Rezultati 3-2 per gruan).
Te mos harrojme se shume profet dhe musliman jane vrare qe sot ne te kemi Islamin ne ditet tona. Te mos harrojme se Jahjait a.s. iu pre koka per te mundesuar ty qe te kesh Islamin ne ditet tua. Zekerijait a.s. iu pre trupi pergjysme qe sot ti te kesh Islamin ne ditet tua. Andaj shume profet jane vrare qe ti sot te jesh e lire dhe e barabarte. Pa dallim race, gjuhe, kombi, vendi dhe pamje. Allahu na mesoi se si duhet te jene te barabarte meshkujt dhe femrat ne nje ajet kur'anor, ku e tregoi Madheshtine e tij: "
“
“Nuk ka dyshim se për muslimanët e muslimanet, besimtarët e besimtaret, adhuruesit e adhurueset, të sinqertit e të sinqertat, durimtarët e durimtaret, të përvuajturit e të përvuajturat, sadakadhënësit e sadakadhënëset, agjëruesit e agjërueset, ruajtësit e nderit e ruajtëset e nderit, shumëpërmendësit e All-llahut e shumëpërmendëset e All-llahut, All-llahu ka përgatitur falje (mëkatesh) dhe shpërblim të madh.” Kur’an 33:35"
Lotet e gruas tregojne dhembshuri, lotet e burrit tregojne butesi.
Bomani hallall. jettoni | |
|
| |
Albana... Antar-aktiv
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Tue 27 Mar 2012 - 18:20 | |
| Hallall e keni valla i nderuar.InshAll-llah,All-llahu iu shperblen me Xhen-net.Falemnderit per komentin,vertet me pelqeu ajo qe e keni shenuar,por ju lutem mos me keqkuptoni,asgje nuk kam bere per provokim,thjesht kam dashur te dij mendimet e motrave dhe vellezerve musliman.Jam shume e lumture qe ju ka terhequr ajo qe kam shkruar dhe ate qe kam pyetur....Ju bemani hallall.. | |
|
| |
jettoni Mysafirët e rregullt
Numri i postimeve : 93 Data e regjistrimit : 24/11/2011
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Tue 27 Mar 2012 - 18:41 | |
| Nuk e kom kuptu si provokim, se une jam student i gjeografise dhe ne lenden Demografi, Politika popullative, Resurset humane dhe Femra dhe Shoqeria, une ballafaqohem me mendime rreth ketyre temave dhe ketyre keqkuptimeve qe te tjeret kane per femrat muslimane. Une nuk e kom keqkuptu, por vetem kam pasur deshiren qe te tregoj disa argumente ne lidhje me baraspeshen qe e kane te dy gjinite. Hallall 100% | |
|
| |
Albana... Antar-aktiv
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Tue 27 Mar 2012 - 20:16 | |
| | |
|
| |
xhenetlinjeinshalla Motrat islame
Numri i postimeve : 10 Data e regjistrimit : 17/01/2013
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Thu 14 Mar 2013 - 13:31 | |
| loti eshte meshire nga allahu xh.h si ne syrin e nje mashkulli si ne syrin e femres apo ne syte e cdo krijese. per ate qe rrjedh lot sinqeriteti... une them qe me e rendesishme eshte nje lot meshire se krejt dynjaja ca ka ne te. o Allah na bej te lotojme prej frikes tende. allahu me amin | |
|
| |
arta sino Motrat islame
Numri i postimeve : 3 Data e regjistrimit : 02/04/2013 Mosha : 37 Nacionaliteti-Sheti : Tirane
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? Tue 2 Apr 2013 - 11:34 | |
| Loti i pendimit eshte ai qe duhet te derdh syri i muslimanit.Per te tjerat lusim Allahun e Madheruar dhe Ai na mundeson ta kthejme ne lot gezimi. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? | |
| |
|
| |
| Pyetje për të gjithë...?-Cila është më e rëndë lotët e përgjakur të një gruaje apo lotët e syrit të një burri...? | |
|