Bujamin Pena e Artë
Numri i postimeve : 423 Data e regjistrimit : 26/08/2010 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë- Maqedoni
| | - Zoti im, tek Ti po vi! | |
- Zoti im, tek Ti po vi! Jeta e kësaj bote duhet të kalojë e qetë, duke bërë punë të mira dhe frytdhënëse që të sigurohet jeta e lumtur në ahiret. Mevlana Xhelaludin Rumi thotë: - Vdisni për t’u ringjallur!Hz. Aliu thotë: - Njerëzit janë në gjumë. Ata zgjohen me vdekjen.Qëllimi i jetës është të jetosh si një rob i mirë dhe të japësh shpirtin si i tillë. Qëllimi është të bëhesh një rob i ndjeshëm, i kujdesshëm dhe i përpiktë.
Mevlana Xhelaludin Rumi thotë: “ O shpirt, që frikësohesh nga vdekja! Ne fakt nëse dëshiron të vërtetën, ti nuk frikësohesh nga vdekja, por nga vetja jote.” “ Pasi ajo prej së cilës je frikësuar kur ke parë në pasqyrën e vdekjes, nuk ka qenë rrethi i vdekjes por fytyra jote e shëmtuar. Shpirti yt i ngjan një peme, ndërsa vdekja është një gjethe e kësaj peme. Çdo gjethe është sipas llojit të pemës.” " Kur të vdes unë, mos më thoni vdiq pasi i vdekur isha, u ringjalla me vdekje." ─ Nga Bujamin Salija | |
|
Tue 3 Apr 2012 - 10:36 nga Admin