Ajo zbukurohet vetëm për burrin e vet!
Ajo e bën veten të bukur me qëllim që të jetë më tërheqëse ndaj tij dhe që ta gëzojë atë. Kjo ishte nga praktika e muslimaneve të brezit të parë. Një prej tyre ishte Ajsha (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!). Ajo rregullohej dhe veshte rrobe të mira me qëllim që të dukej sa më e bukur pranë Pejgamberit, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të!
Bakrah bint Ukbe erdhi te Ajsha (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!) dhe e pyeti për kënën, e ajo iu përgjigj se ajo (këna) e ka prejardhjen prej një peme të mirë dhe ujë të pastër.
Le t’i dëgjojnë këshillat e Ajshes ato gra që janë të pakujdesshme dhe le të fillojnë të mendojnë se bukuria duhet të jetë primare për burrat e tyre, e jo për shoqet dhe të afërmit e tyre!
Ato gra që nuk zbukurohen për burrat e tyre janë mëkatare, sepse me këtë rast, ato e shkoqisin një detyrë shumë të madhe martesore. Neglizhenca e tyre mund të shkaktojë që ata (burrat e tyre) t’i lënë ato pas dore dhe të shikojnë gra tjera të huaja.
Ajo grua, burri i së cilës e sheh atë me flokë të shprishura ose nëse e sheh të venitur, ajo grua është e pamend dhe e padëgjueshme.
Do të kishte qenë shumë palidhje fakti kur dëgjon se një grua zbukurohet vetëm me rastin e ardhjes së mysafirëve apo kur ajo të ketë për të shkuar në ndonjë aheng bashkë me femrat tjera, ndërkaq, në prani të bashkëshortit të saj të jetë me flokë të shprishura dhe vrenjtë.
Femra muslimane që është e edukuar me mësimet islame duhet që të jetë e mbrojtur nga këto të meta, sepse ajo bashkëshortin e vet e trajton siç duhet, e një grua e tillë (trajtuese e mirëfilltë) nuk bën që të dështojë nga detyrat e veta kundrejt me bashkëshortin e saj.
Një nga detyrat islame,(siç u cekë më lartë),është që muslimanja duhet të zbukurohet për bashkëshortin e saj.
Përktheu:Arsim Jonuzi