mumina Antar-aktiv
Numri i postimeve : 110 Data e regjistrimit : 21/04/2010 Nacionaliteti-Sheti : holand
| Titulli: shamia penges per burrin tim Sat 17 Aug 2013 - 0:59 | |
| selam alejkum hogj i nderuar un kesaj radhe kam nje mori pytje per ju Allahu ju ruajt e ju shperblfet sepse kur po sporovohemi ne juve ju drejtohemi se si duhat te veprojm.un ne ramazani e kaluar u mbulova ,edhe pse me vite kam vuajt per mbules nga burri im vitin e kaluar ja zbuti zemeren Allahu xh.sh. dhe me lejoj ,dhe ishte gjithqka ne rregull ,burri im nuk esht i rregull ne praktikimin e islamit dhe siq po duket po loz shejtani shumm me te, ai tash esht penduar shummm qe me ka lejuar te mbulohem edhe pse mua nuk me esht desht leja e tij fare por duke u nis qe as un nuk kam qen e udhezuar e kam prit sa te me lejon dhe jam lutur shummm,ishim me pushimmm dhe ai aq shummm po ndihet keq po me duket mu se gjith qka po urren tek un,po me bon shumm presino psiqik,por un jam mire me iman dhe as nje fuqi ma nuk e heq shamin time nga koka ime edhje ne qoftse ndodh ndarja jon ne kemi dy femi bashk,por cdo dite ditet po behen te zeza per mue,un jam mbeshtet tek Allahu dhe po bej shumm dua,ju lutem qka mundem me shumm te beej qe ta shpetoj burrin tim nga kjo gremin qe ai po biedhe po e aqet ne loj martesen ton,ma beni hallall se ndoshta ju lodha me hallin tim,Allahu ju shprebleft me xhennetin firedus. | |
|
Mr.Uzeir-Ibrahimi S.Moderator
Numri i postimeve : 1543 Data e regjistrimit : 19/12/2009 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë.
| Titulli: selam Sat 17 Aug 2013 - 14:58 | |
| Alejkumusselam. Se pari em lejoni te ndaj bashk me juve dhimbejn e asaj se ne edhe pse mendojm se jemi musliman por ne praktikimin e Islamit sikur jemi armiq te Islamit. Sic eshte rasti i juaj me burrin tuaj, edhe pse eshte musliman por sulom rritet fetare Islame sic eshte mbulesa. Sa i takon mbuleses duhet te dijm se ai eshte urdher nga Allahu xh.sh e jo deshir e burrit ose e gruas, dhe muslimani ne urdhrat e Allahut xh.sh nuk duhet te marri pelqimine askujt por vetem pelqimin e Allahut xh.sh. Pra e kam fjalen se ne kryerjen e urdherave te Allahut xh.sh nuk ka me vend qe te pyesim dikend ose te marrim pelqimin e dikujt. Mua me habit fakti se perse burri jauj pasi ua ka lejuar mbulesen tash te reagon, athua vall mbulesa e ka penguar ate nga diqka?? mos mbulesa e ka pakesuar sinqeritetin tauj ndaj tij, sherbimin tauj etj etj, perkundrazi mbulesa ruan nderin e gruas dhe te burrit njekohesisht,ai duhet te jet krenar qe ju keni mbules sepse edhe me teper e respektoni urdherin e Zotit si dhe te burrit tuaj. JU duhet qe ne ket moment te beni durim te mundoheni qe edhe me teper ti tregoni burit tauj se mbulesa nuk e pengon ate ne asgje duke ja bere ata sherbime qe ju takojn si nje grua dhe si nje nene. Pasi qe jeni bere edhe familje ndarja eshte shum e rende dhe len pasoja te renda sidomos per femijt, qe nuk kan asnji faj,pse te rriten ata pa ndonji prind!! Pra un mendoj se duhet te beni durim dhe dua, e ndoshta Allahu xh.sh pas kesaj sprove ju shton dashurin familjare e ju begaton me miresit e Tija. Me respekt | |
|