islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni.
islami është dritë
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ata me gojat e tyre mundohen ta shuajn dritën e Allahut por,Allahu e përhap dritën e vet edhe pse nuk e duan pabesimtarët.

PortalForumPublikime postimeGalleryKërkoLatest imagesidentifikimiRegjistrohuTemate  ditës
Të nderuar vizitor dhe anëtarë ju tanimë keni mundësita merni aplikacionin e forumit me emrin islamieshtedrite direkt në linkun më poshtë dhe pasi që ta shkarkoni duhet ta instaloni duke lejuar në telefonin tuaj deri në fund të procedurës dhe pastaj do ta shikoni se ja kavlejt me e marë ngaqë nuk e gjeni një të tillë askund tjetër.
Aplikacioni vlen vetëm për android dhe nuk është për iphone apo ios.
Aplikacionin mund ta gjeni edhe ne playstore ku keto dite eshte postuar per prove shkruani ne plazstore islamieshtedrit dhe do tua nxjer për ta shkarkuar dhe instaluar.

MERENI NE PLAYSTORE NE LINKUN POSHT

UPLOADO GRATIS DERI 1 GIGA NE KETE WEBFAQE KLIKO

https://portal.start.io/#/pub/ads-txt
Rubrikat dhe Forumet
Tema Fundit
» Ilahije e re per Ramazan 2023 nga Merita Burniku: Pershendetje nga Gurbeti n'Ramazan
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:31 nga Admin

» Përcaktimi i fillimit të Ramazanit, syfyrit dhe iftarit
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 23 Mar 2023 - 2:02 nga Admin

» Programi I aktiviteteve ne Ramazan ne Xhamine e Frankenthalit
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:53 nga Admin

» Vaktia e Ramazanit per Frankenthal Gjermany dhe Qytetet tjera te Gjermanise
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:48 nga Admin

» Dersi i pare ne Xhamine e Frankenthalit: Tre ceshtje me rendesi ne Ramazan
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:29 nga Admin

» Mire se erdhe Ramazan Urime Muaji I Ramazanit Video Projekte
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 22 Mar 2023 - 23:21 nga Admin

» (Tregim Islam) Gjahtari dhe zogu
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:50 nga Admin

» (Tregim Islam) Jeta jonë ndodhet në këtë tregim
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:47 nga Admin

» (Tregim Islam)Zoti im, nëse kështu sillesh me të pabindurit, atëherë sa i mirë je ndaj atyre që të binden"
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 6 Feb 2023 - 22:39 nga Admin

» (Tregim Këshillues) Vrima në varkë
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 24 Nov 2022 - 2:04 nga Admin

» (Tregim Keshillues) Mos e harro ombrellën në duanë e shiut
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:58 nga Admin

» (Tregim islam) Tre vëllezërit
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregim Islam) Historia e burrit i cili gërmoi malin për njëzet vjet
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 24 Nov 2022 - 1:40 nga Admin

» (Tregim Islam) Shtatë pyetjet
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:34 nga Admin

» (Tregim Islam) Papagalli i mbretit
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:24 nga Admin

» (Tregim Islam) Vlerësoje para se ta humbësh
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyThu 29 Sep 2022 - 18:11 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i urtë
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 27 Jul 2022 - 20:10 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për gruan dhe gjarprin e saj
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:59 nga Admin

» (Tregime Islame) Këshilla e babait
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Rrobaqepësi gënjeshtarë
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe poeti
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:48 nga Admin

» (Tregim Islam) Mbreti dhe shërbëtori
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyWed 27 Jul 2022 - 19:37 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos u ndikoni nga njerëzit e këqinj dhe të ligë
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 28 Jun 2022 - 10:16 nga Admin

» (Artikull) TË KËNAQI QË TË MASHTROJ!
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:23 nga Admin

» (Tregime Islame) Poeti me qyp
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:16 nga Admin

» (Shëndetësi) Kujdesi për veshkat gjatë stinës së verës
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:13 nga Admin

» (Tregime Islame) Mbreti dhe plaku i varfër
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:03 nga Admin

» (Tregime Islame) Fjala e mirë si pema e mirë
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 28 Jun 2022 - 0:00 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi mbretin i cili vendosi të shpërblejë me një kurorë floriri
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:56 nga Admin

» (Tregime Islame) Mos nënçmo asnjë vepër të mirë,
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 27 Jun 2022 - 23:50 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi plakun e urtë që ja tregoi mbretit mëshirën e Allahut xh.sh
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:55 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi personin që shkoi në Haxh dhe gjeti një qese me flori
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:49 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi mbi një njeri i cili kishte gjashtë vajza dhe gruan e kishte shtatzënë për herë të shtatë
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:45 nga Admin

» (Tregime Islame) Studenti që morri mësimin e jetës nga profesori
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:42 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregimi për plakun që deshi të shpëtonte macen nga mbytja në lum
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyFri 24 Jun 2022 - 1:34 nga Admin

» (Tregime Islame) Tregim pikëllues për gjyshin
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 21 Jun 2022 - 20:04 nga Admin

» (Tregime Islame) Inat deveje
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyTue 21 Jun 2022 - 19:52 nga Admin

» (Tregime Islame) DHURATA E BUKUR E MATURANTIT
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:41 nga Admin

» (Tregime Islame) Babai dhe djali
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptyMon 20 Jun 2022 - 16:36 nga Admin

» (Teme Islame) Rreze shprese
Kaloje një ditë pa gjynahe!! EmptySat 18 Jun 2022 - 20:18 nga Admin

Koha deri ne Ramazan
Kush është në linjë
39 përdorues në linjë: 0 anëtarë 0 të fshehur 39 vizitorë :: 2 Bots

Asnjë

Rekord i përdoruesve në linjë ishte 873 më Tue 13 Aug 2019 - 10:40
Filmi i ri ne aplikacion

Sondazh
A e falni namazin rregullisht?
1.Po 5 kohë elhamdulilah
Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty96%Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty
 96% [ 287 ]
2.Vetëm Sabahun
Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty0%Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty
 0% [ 1 ]
3.Kur kam kohë
 0% [ 1 ]
4.Vetëm Sabahun dhe akshamin
 0% [ 1 ]
5.Vetëm xhuman
Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty1%Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty
 1% [ 2 ]
6.Nuk falem hiq
Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty2%Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty
 2% [ 7 ]
Totali i votave : 299
Rissi ne Forum
Shkarko aplikacionin e Forumitduke klikuar këtu mbi fot

Statistikat
Forumi ka 3031 anëtarë të regjistruar
Anëtari më i ri Fadil Grisholli

Anëtarët e këtij forumi kanë postuar 24389 artikuj v 13536 temat
PYETE HOXHËN

Gjeje Kiblen
Kohët e faljes së namazeve
Anketa Sondazhe
Alexa rang

Kaloje një ditë pa gjynahe!!

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Admin
Administrator
Administrator
Admin

Numri i postimeve : 8520
Data e regjistrimit : 02/07/2009
Mosha : 42
Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni

Kaloje një ditë pa gjynahe!! Empty
06102012
MesazhKaloje një ditë pa gjynahe!!

Kaloje një ditë pa gjynahe!! Nje_di10

Gjynahu është një term fetar dhe në çdo fe ka një term i cili e shpreh këtë sipas mënyrës së saj.
Kuptimi i këtij termi është moskryerja e urdhrave të shenjta, ose kryerja e ndalesave të cilat rregulloj­në marrdhëniet ndërmjet njeriut dhe Krijuesit, njerëzve të tjerë, njeriut me vetveten dhe me të gjitha krijesat e tjera.
A ka njeri pa gjynah?
Profetët kanë cilësinë “Ismet”, e cila do të thotë se “janë të ruajtur nga gjynahet”. Mirëpo megjithë këtë, është pranuar se edhe Profetët mund të ga­bojnë në jetën e kësaj bote të vështirë. Në lidhje me këtë, Kur’ani i Madhëruar na kujton fjalët e Jusufit (a.s); “Unë nuk e shfajësoj veten time, sepse epshi është shumë nxitës për të keqen, përveç atë që ka mëshiruar Zoti im...” (Jusuf, 53)
Ndërsa Resulullahu (s.a.s) urdhëron e thotë: “ Unë bëj istigfar (lutje për falje) njëqind herë në ditë, lutem që Zoti im të më falë.” Mund të lindë pyetja se; “ Për çfarë bëhet ky istigfar?”. Pra, do të thotë se edhe Profeti i Allahut e ndjen këtë nevojë shpirtërore. P.sh, kur u zbrit ajeti “Abese ue teuella en xhaehu’l ama (Ai vrenjti (fytyrën) dhe u kthye sepse atij i erdhi i verbëri. (Abese,1-2)” çfarë ka ndjerë zemra e Profetit (s.a.s)? Nuk mund ta dijmë. Sepse ndjesia e zemrës së Tij nuk mund të krahasohet me ndjesinë e zemrës së çdo lloj njeriu. Kështu që edhe ndjesia e gabimit është shumë më e ndryshme se e njerëzve të tjerë. Pra, si rrjedhojë, shprehja “Unë bëj istigfar njëqind herë në ditë” padyshim që ka kuptimin e vet shpirtëror. Mbase ky shembull i “gabimit” dhe “istigfarit” i cili jepet nga Ai, njeriu i dërguar si mëshirë për botët, është vetëm e vetëm që të na mësojë neve kuptimin e vërtetë të marrëdhënieve ndërmjet njeriut dhe Allahut brenda dimensioneve të gjynahut dhe pendimit.
Përveç kësaj, Resulullahu (s.a.s) ka udhëruar edhe kështu : “ Nëse ju nuk do bënit gjynahe, Allahu do të krijonte një popull që do të bënte gjynahe, do fal­te atë.” (Muslim, Teube, 10) Marrëdhënia gjynah-pendim, të cilat zhvillohen si një dimension i natyrshëm i personalitetit njerëzor, duket si një element që e mban gjithmonë gjallë lidhjen e njeriut me Zotin e tij.
Rregullat e mbarëvajtjes së kësaj bote, janë këto:
Për njeriun janë vënë rregulla.
Njeriu nuk do t’i shkelë këto rregulla.
Mirëpo, njeriut i është dhënë një ndjenjë e brendshme imponuese (ego apo nefs) që e shtyn atë të shkelë këto rregulla. Kjo ndjenjë imponuese, në një farë momenti mund ta mposhtë njeriun. Ja pra, në atë moment njeriu duhet të kujtojë Zotin e tij dhe të thotë: “Çfarë bëra?”.
Kështu që jeta e njeriut duhet të shihet brenda këtij ekuacioni...
Këtë mund ta quajmë ndjesi e gjynahut dhe pendimit.
Për njeriun, të mos bërit gjynah është një panoramë e vështirë për t’u imagjinuar. Mirëpo, mosanimi nga gjynahu është një detyrë njerëzore që e kërkon marrdhënia me Allahun.
Kështu që njeriu duhet të gjejë një harmoni. Dhe kjo harmoni duhet të jetë e tillë:
Të mos mësohesh me gjynahun dhe të mos e nënvlerësosh atë, të mos humbësh ndjenjën ndaj gjynahut dhe të mos i harrosh rregullat, të mos harrosh vënësin e këtyre rregullave dhe t’i njohësh këto rregulla, të mos mundohemi që t’i zëvendësojmë këto rregulla me të reja. Nëse i kemi shkelur këto rregulla, duke marrë për bazë marrëdhënien e ligjvënësit me ne, pra që ne ekzistojmë me urdhërin e Tij “KUN” dhe që këtë ekzistencë ia kemi për borxh vullnetit të Tij, pra duke menduar që edhe damarët e qafës tonë janë në dorën e Tij dhe se mund ta kemi fyer Atë, le të mundohemi të ndërtojmë fushën e respektit (ndjenjën e devotshmërisë) me Atë...
Me një këmbëngulje të fortë, Resulullahu (s.a.v.s) e sheh çështjen e gjynahut brenda një kornize shpirtërore...
Çfarë është gjynahu?
Është ajo gjë të cilën zemra jote nuk e pranon.
Konsultohu me zemrën!
Shiko, a ndjen ndonjë shkatërrim, papastërti, rrëshqitje, plagë apo gërrvishtje zemre...?
Ç’është ajo që është shkatërruar? Ç’plagë është? Çfarë ka rrëshqitur? Çfarë është shtypur? Ç’është ajo që ta djeg zemrën? Çfarë është ajo që është zhytur aty? Ajo që të thotë “Ah sikur”? Ç’është ajo gjë që gjithmonë të zgjon ndjenjën “sikur të mos e veproja”?
Në marrdhënien me Krijuesin ndodh diçka kur i kalon caqet...
Duart e tua humbasin kuptimin, gjuha, syri, veshi, zemra dhe mendja jote bien larg qëllimit të krijimit. Ashtu sikur tregon edhe Mevlana i nderuar për padishahun që kishte dalë për gjah dhe në grykën e armës së tij qëndronte një dre i cili i thoshte:
-Allahu nuk të ka krijuar për të më gjuajtur mua...
I Dërguari i Allahut thotë; “ njeriu nuk bën zina, nuk gënjen dhe nuk vjedh duke qënë besimtar”Këto janë gjynahe të mëdha...
Këto fjalë të bekuara nënkuptojnë se, nuk mund t’i kryeni këto veprime duke qënë bashkë me Allahun. Kështu që, kur i veproni këto punë, keni harruar, kujtoni se marrdhëniet me Allahun i keni vënë në një vend ku nuk i shihni.
I nderuari Ibrahim Edhem i përgjigjet kështu një njeriu që i vjen dhe i thotë, “Më jep një këshillë që ta kem vath në vesh”:
Nëse bën gjynah, mos ha nga mirësitë e Allahut!
Njeriu: - Çdo e mirë në këtë botë është prej Allahut.
Ibrahim Edhem thotë: - Atëherë, a është mirë të hash prej të mirave që të ka dhënë Allahu dhe më vonë të bësh gjynah? Kjo nuk është një cilësi njerëzore.
Ibrahim Edhem vazhdon: - Mos bëj gjynah kur të jesh në tokën e Allahut, largohu!...
Njeriu thotë: - Kjo është më e vështira. Çdo vend është i Allahut, ku të shkoj?
Ibrahim Edhem thotë: - Atëherë, a është mirë të qëndrosh në pronën e Tij dhe të bësh gjynah? Kjo nuk është cilësi njerëzore.Ibrahim Edhem përsëri thotë: - Kur të bësh gjynah, fshihe atë prej Allahut !
Njeriu thotë: - Allahu e di dhe e sheh të fshehtën dhe të hapurën. Si ta fsheh unë atë prej Tij?
Ibrahim Edhem thotë: - Atëherë, a nuk ke turp që ushqehesh me të mirat e Tij, qëndron në pronën e Tij dhe kryen gjynahe aty ku e di se Ai të sheh! Ky nuk është nderi njerëzor.
Ibrahim Edhem vazhdon: - Kur të afrohet vdekja, kërko pak kohë prej engjëllit të vdekjes, në mënyrë që të pendohesh.
Njeriu thotë: - Ai që merr shpirtrat nuk i jep kohë askujt. Jeta është e shkruar, pastaj unë do të jem duke lënguar nga dhimbjet, ku ta gjej kohën?
Ibrahim Edhemi thotë: - Atëherë pendohu pa ardhur marrësi i shpirtit! Mos humb kohë! Si të jetosh, ashtu do të shkosh dhe sipas teje koha e shkuarjes nuk dihet! A është mirë pra, t’i dish këto të vërteta dhe të mos marrësh masat? A nuk është kjo një pakujdesi njerëzore?
Ibrahim Edhem vazhdon e thotë: - Mos iu për­gjigj pyetjeve të Munkerit dhe Nekirit (engjëjt e va­rrit) në varr.
Njeriu thotë: - Si mundet? Ata janë të ngarkuar me këtë detyrë dhe nuk shkojnë pa marrë përgji­gje.
Ibrahim Edhem thotë: - Atëherë, a është mirë të rrish e të mos e përgatitësh që këtu përgjigjen e vër­tetë që duhet t’u japësh? Ky nuk është botëkuptim njerëzor.
Ibrahim Edhemi vazhdon e thotë: - Në ditën e kiametit, nëse duan të të çojnë në xhehennem, u thuaj “nuk vij”!
Njeriu: - A është e mundur kjo? Se mos më pyesin mua ata! Më kapin për krahu dhe më hedhin drejt e në zjarr.këtu. Cili nga këta të jesh, ashtu vepro !”
Ibrahim Edhemi thotë: - Atëherë, duke qënë se i di këto gjëra, përse bën gjynahe? Ai që do xhenne­tin në botën tjetër, përgatitet që këtu për xhennet, ndërsa ai që e ka hak xhehennemin, bën gjynahe këtu. Cili nga këta të jesh, ashtu vepro !” (Këshilla të arta, Ahmet Tashgetiren, fq.392, Bot.Erkam)
Për këtë arsye, Imam Gazaliu thotë: “Të tregosh punët e gabuara të dijetarëve, konsiderohet si vrasje”. Gjithashtu thotë: “Të mbulosh gjynahun e të tjerëve është vaxhib (detyrë), por të mbulosh gjynahun e dijetarëve është vaxhib edhe më i rëndësishëm.”
Jetojmë në një kohë kur gjynahu është bërë i lehtë dhe shumë përhapur, kur gjynahet e mëdha i kapin njerëzit dhe popujt dhe i shkundin ashtu siç bën furtuna, kur njeriu e ka humbur rrugën e tij brenda perdeve të pakujdesisë së gjynaheve të vogla, të cilat as që e kuptojnë se i veprojnë, pra në kohën kur kanë harruar lidhjen me Zotin e tyre. Jetojmë në kohën kur rregullat nuk njihen dhe ato që njihen kanë humbur, kohë ku njeriut i ofrohen rregulla të reja të paketuara në ambalazhe të shndritshme, kur është harruar lidhja e këtyre rregullave me Mëshiruesin, Krijuesin dhe Furnizuesin. Jetojmë në një kohë ku aftësia ndiesore e zemrës është atrofizuar. Kur zemrat ndyhen me gjynahe, nuk ndjejnë dhimbje e nuk rënkojnë.
Kjo është një gjëndje shumë e keqe. Në brendësi të njeriut duhet të ketë një vend që të thotë “pyet zemrën”. Duhet të ketë një pikë e cila nuk është ndotur, e cila mund ta ndajë dritën nga errësira.
Sot, duhet t’i kontrollojmë zemrat tona. A ndien ndonjë djegie kur kalojmë caqet? A kërkohet me përmallim pendimi? A ndiejmë dhimbje kur mërzitim Zotin tonë?
A mendojmë për çështjen “Të frikësohesh prej gjynahut”?
A kemi njohur diçka si “Një ditë pa gjynah”? A do të mund t’i çojmë Zotit tonë një ditë të pastër e të shndritshme, ashtu sikundër na i ka dhënë Ai të gjitha ditët në formën e jetës?
Këtë ndjenjë Islami e ngre dhe e lartëson...
E lartëson pendimin si një strehim tek Zoti.
Shikoni si e tregon Muhjiddin ibn Arabiu lidhjen e “një besimtari të vërtetë” me gjynahun:
Nuk shfaqet ndonjë gjynah prej besimtarit të vërtetë, pa patur në të ndonjë pjesë të adhurimit. Sepse ti e ke besuar që ai gjynah është kryeneçësi. Atëherë, meqënëse e di mirë se gjynahu që ke kryer është gjynah dhe kryeneçësi, shtoi edhe bindjen.
Nëse bindjes që i shtove i shton edhe istigfar dhe pendim, bindja bëhet edhe më e fuqishme dhe af­rimi me Allahun është më i ndjeshëm. Nëse kësaj bindjeje i shtohet një vepër e keqe, mjafton një pjesë e kësaj bindjeje për ta mposhtur atë gjynah. Ajo që të afron më tepër te Allahu, është padyshim besimi. Është gjëja më e vlefshme dhe më e madhe pranë Allahut.”
(Këshilla të arta, Ahmet Tashgetiren, fq. 348, Bot. Erkam)
Ah sikur të ishim të afërt me besimin, pendimin dhe istigfarin, ashtu sikur jemi me gjynahun... Ah! Sikur ta dinim se sa të pakujdesshëm jemi.

Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.islamieshtedrit.com
Share this post on: reddit

Kaloje një ditë pa gjynahe!! :: Komentet

Shemsi
Re: Kaloje një ditë pa gjynahe!!
Mesazh Sun 7 Oct 2012 - 1:33 nga Shemsi
All-llahu te shperblefte vella me Xhennet, per kete postim.

Kaloje një ditë pa gjynahe!!

Mbrapsht në krye 

Faqja 1 e 1

Similar topics

-
» Ate dite..! Ate dite,,,,videoprojekt shum i bukur punuar nga satfi i Forumit.
» Do të vijë një ditë!!!
» Një ditë në Ramazan
» Du'atë për çdo ditë të Ramazanit
» Sot ditë e Xhuma

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
islami është dritë :: Kategorit dhe Rubrikat :: Forumi i përgjithshëm :: Forumi i përgjithshëm :: Tema Islame-
Kërce tek: