12 Vjeçari shpeton gjyshen e tij ne menyre heroike !?
-
-
-
Një 12-vjeçar është lavdëruar për guximin e tij pasi një zjarr i tmerrshem kishte kapluar shtepine ndersa djaloshi ndermerr veprime për të shpëtuar jetën e gjyshes së tij.
Seth Cutright ka mbetur me djegie të rënda në të gjithë trupin e tij, fytyrë dhe duar pas shpërthimit të një ngrohëse propan në shtëpinë e tyre në Vernonia, Oregon, të premten.
Seth tha se ai mund të ndjente rrjedhjen e gazit vetëm para se gjyshja e tij, Rose Cutright, ndezi një cigare në dhomën e saj rreth orës 3:00.
Shpërthimi ndodhi duke qenë brenda në shtëpi - dhe gjyshja Rose - u kaplua nga zjarri, dhe Seth nxitoj në veprim, dhe nxjerr gjyshen jashtë ndërtesës zjarmuese.
Shtëpia e tyre ishte pothuajse tërësisht e shkatërruar nga zjarri, dhe shoqatat humanitare aktualisht strehojn familjen deri sa ata të rindërtojnë jetën e tyre.
Por të gjithë ata janë vetëm mirënjohës që janë gjallë.
Seth tha për 'News Komo' se ai mund të ndjente gazin vetëm pasi shtëpia shpërtheu në flakë.
Ai tha: "Ajo ishte si një" Buum! "- Një shperthim para syve tij.
"Gjyshja ime ishte në zjarr - jo plotësisht në zjarr, vetëm pak.
"Atëherë kur unë isha duke ecur, ajo shkoi jashtë."
Ai shtoi: "Kam nxjerr jashtë gjyshën dhe e vendosa atë në tokë. Unë shkova në fqiun e parë dhe i thash: " Telefononi ambulancën"
Të dy anëtarët e familjes tani po shërohet nga plagët e tyre në Qendrën e djegieve në Oregon - gjyshja Rose mbetet në gjendje të rëndë.
Megjithatë Seth pritet të bëjë një rikthim të plotë me asnjë mbetje vrrage nga djegiet - por ai donte të tregojë fytyrën e tij për të paralajmëruar njerëzit për rreziqet e rrjedhjeve të gazit.
I pyetur nëse ai kishte parë fytyrën e tij në pasqyrë akoma, Seth me shaka: "Po - eej unë jam i shëmtuar!"
Ai gjithashtu donte të thoshte një faleminderit të madh për Qendrën e djegieve në Oregon për trajtimin e tyre të shpejtë.
Prindërit Seth u intervistuar për 'News Komo', dhe babai Steth, Roger, i tha atij në kamer: "Unë të dua. Unë jam krenar për ty. Ti je heroi im ".
Zjarrfikësit është dashur të kalojnë tre orë duke luftuar flakët deri se të bëhet zjarrin nën kontroll, dhe ishin në gjendje për të ruajtur disa maca dhe pula nga flakët.
*Pra kujdes nga rrjedhja e gazit, nga harresa e gazit kyqyr dhe neglizhenca te tjera. Kujdes pasi ndo gabim munde te kushtoje me jete njeriu.
Përshtatën: HaNa, Presheve.