Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | Ai është me ty,Ti me kë je?! | |
Të dashur lexues të Forumit Islamieshtedrit sid he ju vllezër dhe motra islam. Nuk ka dyshim se njeriu jeton në këtë botë dhe krijon një sere lidhjesh dhe mardhëniesh të domosdoshme..... Ai krijon mardhënie me organet e tij të trupit, me njerëzit e tjerë dhe me objektet e tjera.... Madje,disa prej këtyre lidhjeve, me kalimin e kohës shndërrohen në lidhje shumë jetike për të. Një pike uji, kur e ka kapluar etja, një rriskë bukë, kur është I uritur, çdo gjë që I fal shpresën e shpëtimit në një moment kur I bëjnë padrejtësi, një mjek apo një ilaç gjatë një sëmundjeje, një degë në humnerë, një trung kur bie në det...ngushllimi përballë një dhimbjeje të madhe, pozita,posti,fëmijët dhe të afërmit,të dashurit e zemrës...çdo gjë, nga më e vogla deri tem ë e madhja...nëna, babai,fëmija...Të gjitha këto janë lidhjet tona me këtë botë. Në qoftë se ndonjëra prej këtyre që numruam kalon para varësisë ndaj Allahut,kjo do të thotë se njeriu ka filluar të përjetojë një problem në varësinë e tij ndaj Zotit dhe ka filluar të ngatërrojë koordinatat e tij të orientimit. Çfarë nënkuptojmë kur themi se një gjë mund të bëhet më e rëndësishme se varësia ndaj Allahut? Ndoshta duhet të kalojmë nëpër një filter analize një e nga një të gjitha ato gjëra me të cilat kemi krijuar një lidhje në jetën tonë. -Të gjitha lidhjet që zëvendësojnë apo dalin para lidhjes me Allahun, -që të bëjnë ta harrosh Allahun, -që të largojnë nga varësia ndaj Zotit -ndaj të cilave janë të orientuara të gjitha shpresat,dashuritë dhe frika që në të vërtetë”duhen orientuar ndaj Allahut”... Çdonjëra prej tyre është një situate specifike për njeriun, I cili mund të përballet me këtë lloj situate mendore në fusha të ndryshme sprovimi. Në Kuran, teksa flitet në lidhje me një grup të caktuar njerëzish,thuhet se ata”I duan ashtu siç duan Allahun” disa krijesa të caktuara.Kurani e përkufizon këtë lloj dashurie si “barazim të krijesave me Allahun”.Po në Kuran thuhet se “besimtarët e duan Allahun më shumë se çdo gjë tjetër.”(Bekare,165) | |
|