Një njeri dëshironte që ta shiste shtëpinë e tij dhe të kalojë në një shtëpi më të mirë. Shkoi te njëri prej shokëve të tij, i cili ishte i specializuar në marketing. Kërkoi prej tij që t’i ndihmoj në formulimin e një shpalljeje për shitjen e shtëpisë. Shoku i tij e njihte mirë shtëpinë, e shkroi me lëvdatë çdo detaj, si vendin ashtu dhe hapësirën e madhe. E përshkroi dizajnin arkitekturorë si të mrekullueshëm, e pastaj foli për kopshtin e pishinën…e deri në fund. Pastaj ia lexoi shpalljen pronarit të shtëpisë, i cili e dëgjoi me vëmendje të madhee i tha: “Tëlutem, lexoje edhe një herë!” E kur ia përsëriti leximin e shpalljes, e ngriti zërin duke thënë: “E kam kaluar gjithë jetën duke ëndërruar që të posedoj një shtëpi të tillë, e nuk e paskam ditur që jetoja në të derisa e lexova këtë përshkrim”. Pas kësaj, buzëqeshi duke thënë: “Të lutem mos e publiko këtë shpallje!” Ju lutem, mesazhi i tregimit ende nuk ka përfunduar! Është një thënie e vjetër: “Numëro dhuntitë të cilat t’i ka dhënë Allahu, e shkruaji ato një nga një, do ta gjesh kënaqësinë më shumë se më parë. Ne harrojmë të falënderojmë Zotin, sepse ne nuk meditojmënëdhuntitëdhenuk llogarisim se çfarë posedojmë. Sepse ne i shikojmë angazhimete ankohemidhe shikojmë problemet e nervozohemi. Ka thënë një njeri i urtë: "Ne ankohemi se Allahu ka bërë gjemba në kërcellin e luleve, por më e drejtë është që të falënderojmë Atë se mbi gjemba ka krijuar trëndafilin!!! A nuk është koha që të themi: “O Zoti im, Ty të takon falënderimi për çdo gjë!”[justify]