Nje mbret kishte urdheruar qe te mbaheshin dhjet qej dhe te mos ushqehen nje kohe te gjate qe te jene tmerresisht te uritur.Kete e kishte bere qe nese ndonjeri prej ministrave te tij gabon dhe nuk kryen punen e tij ashtu sic duhet ti hidhet si ushqim per keta qej.Nje dite njeri nga ministrat gabon ne punen e tij dhe mbreti vendos denimin e tij me hedhjen e tij qeneve.Ministri i habitur i thot mbretit:Te kam sherbyer dhjete vite dhe per nje gabim te vogel do te me denosh?!Por mbreti vendos dhe nuk kthehet mbrapa.Ministri kerkon nga ai qe ti jep mundesin per te jetuar vetem dhjet dite dhe kete ia mundeson mbreti.Ministri shkon te kujdestari i qejve dhe kerkon nga ai qe tia lejoj perkujdesin per qenet per dhjet ditet e ardhshme dhe kujdestari gjithashtu pranon.Ministri keto dhjete dite kujdeset mire per qenet i ushqen ata u jep te pin dhe kujdeset ne menyren me te mire te mundshme.Pas dhjete dite vie koha per te marre denimin e caktuar nga mbreti dhe keshtu urdherohet hedhja e ministrit qejve te tmerruar.Por per qudi kur ministri futet tek qejt ata afrohen afer tij dhe fillojne te luajne me ministrin.Mbreti i habitur bertet:Cfar u ke ber qejve?!Ministri ia kthen: U kam sherbyer dhjete dite dhe perkunder asaj se jane kafshe ata nuk e harruan te miren e bere ndaj tyre ndersa ty te kam sherbyer dhjete vite dhe vendose denimin tim per nje gabim te cilin e bera!!!
Kjo eshte nje dhurate nga zemra per te gjithe ata te cilet per nje gabim kalimtare apo per ndonje qendrim i cili nuk u pelqen e harrojne gjithe ate te kaluar te bukur apo per shkak te ndonje fjale te cilen e kane ndegjuar dhe nuk e kane vertetuar se eshte e vertete apo jo?
Pershtati: Ramil Sherifi