Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| Titulli: Gënjeshtra në cështjen mrtesaore Mon 19 Oct 2009 - 11:18 | |
| Genjeshtra ne geshtje martesore E gjithe bota s'mund ta perfshije lumturine time, te cilen nuk e fsheh,dhe nje buzeqeshje e pafajshme duket ne fytyren time derisa po degjoj shoqen duke me treguar per vellain e saj. "Ai deshiron te martohet me ju," thote ajo. Pastaj filloi te lavderoje sjelljen e tij dhe shtoi. "Ju do te jetoni si princeshat e Mesjetes. Ai do te perpiqet t'ju sjelle rehati dhe do t'ju mbuloje me da- shuri. " Gjerat ndodhen shpejt dhe ngazellimi im nuk me lejoi te mendoj me kujdes. Une nuk kerkova asgje, bile as mehrin, ose vendin ku do te jetoja.
Madje as qe pyeta se a punonte, ose ku punonte. Ai ishte vellai i shoqes sime te ngushte. Une fillova t'i bej planet per fustanin e nuserise dhe keshillohesha me te se cfare stofi te perdorja, cfare ari te blija, si duhet te ishin enet e kuzhines, cka i pelqente atij dhe cka nuk i pelqente, dhe me ne fund cila do te ishte dhurata me e preferuar e tij.
Babai im u mahnit me perkushtimin tim per t'u martuar me kete njeri, mire po e luti Allahun t'i bekonte perpjekjet e mia, ngase une isha bija e tij e vetme. Bashkeshorti im i ardhëshem zgjodhi hotelin me te shtrenjte per dasmen dhe une isha e hutuar se cfare dhurata do te me jepte.
Nderkohe, e pushtuar nga endrrat dhe pasioni gjate dites se dasmes isha shume e lumtur. Megjithate endrrat mbaruan shpejt kur e kuptova se atij as qe i interesonte se cfare po ndodhte dhe kalonte nje pjese te gjate te natës jashte shtepise. Kur dohere qe deshiroja te flisja per keto brenga, shoqja ime me thoshte se une duhej t`i kaperceja keto gjera te vogla, sepse ai ishte bashkeshort.
Atehere e kuptova se une isha martuar me te dhe jo me shoqen time dhe me ne fund e mora telefonin dhe e thirra babane, i cili u gezua kur ma degjoi zerin. Mirepo, une me nje ze te lodhur i thash: "Une nuk e dua ate, ai eshte narkoman. Babai me pyeti me ze te fuqishem: "Si ashtu, ku jeni tani?" Ditet e lumturise mbaruan shpejt dhe gezimi u shnderrua ne pikellim. "Si patet mundesi, shoqja ime e ngushte, te me mashtroni ne kete menyre? Nese dikush si ai do te deshironte te martohej me ju, a do ta pranonit? A nuk patet turp te me genjeni?'
Disa gra kerkojne nga motrat muslimane qe te martohen me ndonje te aferm te tyre, i lavderojne ata dhe i permendin cilesite e mira te tyre. Megjithate, shume nga ajo qe thuhet eshte genjeshter ose se paku zmadhim. Ketyre grave u themi: 'Nese dikush ju genjen, ju sigurisht do te zemeroheni? Pse atehere i genjeni njerezit, sidomos ne ceshtje te marteses? A pajtoheni qe e njejta t'i ndodhe bijes suaj?" Tregime nga te park Shqyrtoje kete shembull te njeriut, cili e flet vetem te verteten. Motra e Er-Rebi' bin Hejthem erdhi ta vizitoje ate dhe e pergafoi djalin e tij duke i thene: "Si jeni djali im?" Er-Rebi' e pyeti: "A i ke dhene gji?. " Ajo tha: "Jo. " Er-Rebi' pasta] tha: "Pse atehere nuk e flisni te verteten dhe ta quani ate 'nipi im?".
| |
|