Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | [Aktuale]Sulejman ef. Rexhepi deklaron:Nuk më duan, sepse nuk pajtohem me diskriminimin | |
- E vërteta është krejtësisht tjetër, nga një arsye e logjikshme. Çdokush që është i shkolluar, mundet ta lexon tekstin e postuar ne Facebook sa herë të dojë dhe do ta sheh se nuk bëhet fjalë as për mallkim, as për ndjellje të urrejtjes, ai tekst nuk është mesazh, nuk është deklaratë, por është informim i besimtarëve myslimanë, sepse myslimanët 14 vjet për çdo ditë parashtrojnë pyetje për xhaminë e Prilepit. Kështu ka thënë në një intervistë për portalin Express kreu i Bashkësisë Islame të Maqedonisë, Sulejmani Rexhepi, duke i komentuar akuzat e mediave maqedonase se Rexhepi po ndjell urrejtje etnike dhe ndërfetare kundrejt kreut të Komunës së Prilepit. “Të gjitha angazhimet tona kanë qenë në drejtim të nxjerrjes në pah të së drejtës. Mirëpo, ne gjithmonë kemi hasur në obstruksione. Edhe pse arritëm në marrëveshje me Qeverinë që xhamia e Prilepit të rindërtohet, edhe më tej nuk ka asgjë konkrete. Andaj, unë shfrytëzova rastin të informoj myslimanët që ata që bënë atë zullum, All’llahu me madhërinë e vet, duke u mbështetur në ajetin 114 të Sures Bekare, i ka sanksionuar në formën e vet. Edhe ai i parafundit nga grupi prej 30 piromanëve që i vunë zjarrin xhamisë së Prilepit, ka udhëtuar. Nga ajeti kuranor kuptohet se atje ku nuk funksionon e drejta, shteti juridik, ka një absolut, e ky është Allahu Fuqiplotë”, ka thënë Rexhepi. Ai në këtë intervistë është ankuar për diskriminim shtetëror ndaj BIM-it. “Këtu në Maqedoni drejtësia nuk është fare evidente, për shkak se në Kushtetutë ka pesë bashkësi fetare të nominuara, prej të cilave, është e favorizuar vetëm Kisha Ortodokse Maqedonase. Nga ana tjetër ne, pra BFIM, vazhdimisht diskriminohemi. M’u për atë që unë nuk pajtohem me diskriminimin, jam për shumëkënd i padëshirueshëm. Ani pse kam qëndrime krejt tjera, po bëhen përpjekje të etiketohem si kryeradikal. Bashkësia Fetare Islame ka arritur me sukses të mbikëqyr jetën fetare islame dhe të gjitha shtresat e teologëve t’i ketë në strukturë të përbashkët dhe të kenë gjuhë të përbashkët. Këtej, nuk kanë kënd të akuzojnë dhe më akuzojnë mua”, është shprehur Rexhepi. Kryetari i BIM-it ka komentuar gjithashtu fotot të profilin e tij të veshur si Sulltan Sulejmani. “Unë kam të drejtë të vishem si sheik. Ajo është e drejta ime personale, që nuk guxon askush në jetë të ma konteston. Mundem të vishem si sulltan, sepse ka vende të posaçme ku bëhen këto fotografime. Është e vërtetë që kam qenë në promovimin e enciklopedisë islame në Stamboll dhe pas asaj ceremonie jam fotografuar. Kam bërë përpjekje të zgjedh formën të cilën ka pasur Sulltan Sulejmani. Nuk ka asgjë të keqe, sepse Sulejman ka pasur edhe profet. Në histori ka pasur Sulltan Sulejman. Nuk kam pretendime t’i konkurroj hazreti Sulejmanit si profet, sepse profet nuk ka më. Por sikur të ishim në kohën e sulltan Sulejmanit, do të kishte qenë normale të kem pretendime dhe qejf ti konkurroj atij, kush mund të ma ndalojë një gjë të këtillë?! Çështja e sulltanatit nuk është prej zotit, por nga njerëzit. Atij që e ka postuar në Facebook, i kam thënë se, mua kur të më përmendësh, më quaj ‘Sulltan Sulejman’”. :
| |
|