Permbledhje lutjesh (Dua).
o Allah te lutem mos me kthe mbrapsht nga lutjet e mija !Mos ma mbyll zemren dhe me ruaj nga Lakmia .
Ashpersia dhe neglizhenca :
o Allahu im te lutem te me ruash nga pamundesia dhe pertesa ,nga ashpersia e zemres dhe neglizhenca !Me ruaj o Zoti im nga varferia dhe poshterimi !Me ruaj nga poshtersit ,nga rruga e gabuar ,nga hipokrizia ,nga mendjemadhesia,nga humbja e degjimit,dhe te folurit ,nga cmendurit dhe smundjet ngjitse dhe nga qdo smundje tjeter e keqe !
Te keqiat e vetes dhe shejtanit :
O Allah! Krijues I qiejve dhe I tokes ! Ti qe di te fshehtat dhe te dukshmet !Zot I cdo gjeje dhe sundues I tyre .Deshmoj se nuk ka Zot tjeter vec Teje .Te lutem te me ruash nga e keqja e vetvetes time dhe ato qe me vin nga shejtani ! Me ruaj o Zot I im qe te mos I bej padrejtesi askujt as te me bej dikush .
Vdekja :
O Allah! te lutem te me mbrosh nga vdekja e keqe dhe nga shkatrrimet e termeteve ,me ruaj nga mbytja dhe nga zjarri !Me ruaj nga shejtani qe ai te mos me ngatrroj ne momentin e fundit kur te shpreh deshmin e besimit !Nuk dua te vdes si tradhtar/e e fes Tende dhe as qe dikush te me pres ne bese.
Varri :
o Allah! Te lutem te me ruash nga denimi I zjarrit te xhehnemit ,denimit te varrit ,sprovat e jetes ,dhe momenteve te vdekjes ! Me ruaj o Allah nga sprovat e dexhallit .
Sprovat :
o Allah ! Te kerkoj mbrojtje nga pertacia ,pleqeria e thyer ,frika,koprracia ,torrturat e zjarrit ,sprovat e dexhallit ,torrturat e varrit ,sprovat e pasuris dhe varferise! O Allah ! me pastro nga gjitha gjynahet ,me fresko me besimin tek Ti ,ashtu sic pastrohen rrobat e bardha nga zhuli ,dhe me largo nga gjynahet sa largersia e lindjes nga perendimi .
Amin .