Admin Administrator
Numri i postimeve : 8520 Data e regjistrimit : 02/07/2009 Mosha : 42 Nacionaliteti-Sheti : Tetovë-Maqedoni
| | [Lajmet Ditore] Gazetari mysliman në Australi: Diskriminimi çon në radikalizëm | |
- Ndërsa shpjegon se si ka jetuar në Australi për një vit pa u pranuar në punë, një gazetar mysliman amerikan paralajmëroi se kriza e papunësisë me të cilën përballet rinia muslimane, i ka çuar shumë njerëz drejt grupeve radikale, ku atyre u janë ofruar punë si mercenarë. "Unë mund të kisha qenë një nga ata njerëz," tha Sulaiman Abdur-Rahman për Daily Telegraph. Se paku 57 persona me shtetsesi australiane jane aktualisht duke luftuar në Siri dhe Irak, ndersa Abdur-Rahman tregon se si refuzoi te ishte ne mesin e tyre. "Australia premton te drejta te barabarta për të gjithë, por nuk e bënë një gjë të tillë," shprehet gazetari 30-vjeçar, i cili tashme e ka shkruar një libër. "Kam pasur çdo mundësi për sukses në Amerikë, sepse Amerika vlerëson meritën e të gjithë njerëzve, duke përfshirë muslimanëve dhe zezakëve. "Por pastaj unë shkova në Australi dhe e perjetova se si Australia nuk me donte as mua, e as nuk bënte asgjë për mirëqenien time. Abdur-Rahman, i cili dikur kishte punuar për gazetën Philadelphia Inquirer, ka shkruar një libër me titullin: "Myslimanat e Australisë nën rrethim". Abdur-Rahman thote se Australia po bën "izolimin kulturor" ndaj muslimanëve. Ardhja e tij në Australi një vit më parë, i kujton atij se si ishte trajtuar "si një terrorist" dhe u mor në pyetje pa asnje justifikim nga oficerët. "Autoritetet në Sydney Airport u versulen mbi mua si macja mbi miun, vetem se e dinin se une isha mysliman 28-vjeçar," shkruan ai. Muslimanët, të cilët në Australi jetojnë për më shumë se 200 vjet, përbëjnë 1.7 për qind të popullsisë së saj 20-milionëshe. /MESAZHI/:
| |
|